Avon duo bronzer/iluminator i bronzane kuglice - MAKEUP ARENA

7/22/2014

Avon duo bronzer/iluminator i bronzane kuglice






Iako su bronzeri i iluminatori proizvodi koje koristim tokom cijele godine ipak je ljeto period kada njihov kapacitet bude u potpunosti iskorišten i upravo tada vlada veliko interesovanje za njima.

Nekako pred ljetovanje stigli su mi ovi ljepotančići koje sam već ranije gledala u katalogu i bronzer-iluminator me oduševio izgledom. Još tada sam vam proizvode pofotkala, uradila swatcheve, što ste mogle vidjeti OVDJE a danas kada ih koristim već neko vrijeme vam donosim i recenziju za oba. Odlučila sam se da vam ih zajedno predstavim jer ih i ja tako koristim.

DUO BRONZER-ILUMINATOR




Dolazi u plastičnoj ambalaži sa prozirnim poklopcem i dnom smeđe boje. Sama ambalaža je bila zaštićena pucketavom folijom i smještena u kartonsku kutiju što sam pobacala odmah jer sam drhtavim rukama vadila proizvod nakon što sam naslutila o kojem proizvodu se radi. Morate priznati da prelijepo izgleda. Dolazi u dvije nijanse LIGHT Bronze i MEDIUM Bronzer. Moja je Light.


Tamniji dio je, rekla bih, satenske završnice, niti je potpuno mat a niti mogu reći da je sjajan. Ova nijansa je pogodna za svijetle cure te one koje se tek oprobavaju u korištenju bronzera jer sa svijetlijim nijansama se ne može pretjerati a one se vrlo lijepo doziraju.

Svjetlije nijanse količinski manje ima. Ona je također satenske završnice, ali ipak posjeduje malo više sjaja od tamnijeg dijela. Svjetlija nijansa je pogodna za isticanje određenih dijelova lica, poput dijela iznad jagodica.

Ono što je dobro kod ovog proizvoda je da kada se nijanse pomiješaju zajedno mogu se nanijeti na cijelo lice da se dobije iluminirajući efekat. Ovo je posebno preporučljivo za cure sa normalnom i suhom kožom dok se mi masnokožci ovakvih eksperimenata trebamo kloniti, posebno u ljetnom periodu.

Ponekad zaista, ono iz dna duše, zavidim curama sa suhom i normalnom kožom jer ništa ljepše nego vidjeti lice koje sija, ali naravno ne od masnoće, nego onako zdravo sija, kakav sjaj joj mogu podariti ovakvi proizvodi.

Fino se nanosi, ne ostavlja mrlje i trajnost mu je jednostavno rečeno "dok ne spadne puder". Znate da moje masno lice sa izbacivanjem sebuma počinje izbacivati i ostale proizvode sa lica pa tako da ako sebum držim pod kontrolom onda i bronzer ostaje na licu onoliko dugo koliko i želim.

s lijeva: svjetlija nijansa, tamnija nijansa, pomiješane zajedno

Za količinu od 9 grama koju ima bronzer/iluminator cijena u trenutnom katalogu je 14.90 KM, umjesto redovne od 25.90 KM, link na katalog, str 52-53.


BRONZANE KUGLICE



Bronzane kuglice nisu nov proizvod u Avon-u, ja sam nekad imala neke u tamno plavom pakiranju koje mi je na kraju zaplijenila mama jer su joj se mnogo dopale. Ove su stigle u redizajniranoj ambalaži, po meni puno ljepšoj nego ona tamno plava koje se sjećam. Donji dio ambalaže je prozirno smeđe boje, dok kroz gornji ništa ne vidimo osim smeđe boje na kojoj je zlatnim slovima ispisano Avon GLOW. Također dolaze u kutiji koju je zadesila ista sudbina te je potrgana u brzini da što prije izvučem proizvod.

Unutar ambalaže ima zaštitna spužva koju vam preporučujem da ne bacate jer ona čuva kuglice i sprječava njihovo rasipanje. Moja mama je čak uspijevala i da ih nanese na lice uz pomoć ove spužve dok joj nisam ukazala za što spužva služi i čime treba da ih nanosi :)



Ispod spužve je smješteno čak 22 grama kuglica u tri različite bronzane nijanse, što je ako se ja pitam, praktički nepotrošivo. Imajte na umu da je uobičajena količina bronzera do nekih 10 grama.






Sve 3 nijanse kuglica vidite na fotografiji ispod, redom: najsvjetlija, srednja, najtamnija, i na kraju kako izgleda kad se pomiješaju zajedno.


I kuglice ćete u trenutnom katalogu moći naručiti snižene, po cijeni od 14.90 KM, dok je njihova redovna cijena 25.90 KM.

Kako izgledaju na lici vidite na fotografiji ispod. Nanijela sam pomiješana oba dijela duo bronzera-iluminatora na dio iznad jagodica, a kuglice na mjesto gdje inače nosim rumenilo.


Sve u svemu osim izgledom bronzer/iluminator mi se mnogo dopao i u redovnoj je upotrebi od dana kada je ušao u moj dom. Ako se pitate koje mi je sjenilo na kapcima sve što ću vam reći je da ćete vrlo brzo čitati recenziju. Radi se o još jednom divnom Avon proizvodu :)

Jeste li probale nešto on Avon noviteta?



PR proizvodi

Broj komentara: 30:

  1. Mrzim kuglice! Nikada ih nisam potrošila, a imam ih..
    Duo mi se sviđa, ali vjerujem da bi mi više odgovarala tamnija nijansa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kuglice su se pokazale kao proizvod prema kojem se imaju različita mišljenja, vole ih, ne vole ih, ali su u biti veoma popularan proizvod… znam mnoge cure koje se kunu u kuglice :)

      Izbriši
  2. Kad su ih izbacili u katalogu za jun, čini mi se, nisam se oduševila i pohrlila da ih kupim, time sam i samu sebe začudila jer sam ipak 'cura od dekorative' :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja kad sam prvi put vidjela katalog sa silnim novitetima nisam mogla skontati šta mi se više dopada. Mislim da dugo vremena Avon nije izbacio ovako puno odličnih stvarčica u isto vrijeme. Kremasta sjenila, omg, pisaću o njima… odlična su….

      Izbriši
    2. Recenziju kremastih sjenila čekam :D To mi je interesantno :D Ali imam druge Avon prioriteta pa nisam pokupovala sve noviteti, eto, čak se i rimuje :D

      Izbriši
    3. biće nekad u skorije vrijeme… ;)

      Izbriši
  3. Nisam ih probala, željela sam ih, a nakon ove recenzije ih želim više! Pogotovo bronzer! A kuglice nisam nikada probala, osjećam da bi smo bile najbolje frendice već :D

    xo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da je mnogim curama za oku zapao ovaj krasni dizajn bronzer/iluminatora… zaista su ga lijepo napravili… :)

      Izbriši
  4. kuglice obozavam i u ovoj i rozoj varijanti i to su mi najdraza rumenila ikad,nepotrosive su,ne moze se pretjerati s njima a opet se mogu nadograditi po zelji i traju mi dok ne skinem sminku,OBOZAVAM :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Cime nanosis kuglice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mekanim kistom, samo lagano pređem preko površine… lagan potez je bitan da se kuglica ne bi "sakrila" u dlake kista :)

      Izbriši
  6. Heeej,šta je s postom traži swatch-dobij ga? :D
    super su mi kuglice,duo nemam,a želim.
    lijep post,kao i uvijek :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala šo se interesuješ za taj post…. vrlo vrlo brzo će prvi da bude na blogu…. brže no što misliš ;)
      Hvala puno :)

      Izbriši
  7. Nekada sam imala Avon kuglice ali su mi bile previse narandzaste, ovaj novi bronzer duo izgleda bas fino. Molim te napisi recenziju za Avon extra lasting kremaste senke, zeljno je iscekujem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hoću hoću, ta recenzija je već poluspremna ;)

      Izbriši
    2. Jedva cekam :) Jako bih volela da ih uporedis sa Maybelline Color Tattoo senkicama. Dvoumim se da li da uzmem bronzanu Maybelline ili Avon nijansu....muke su to, ali od kada pratim nekolicinu vas kvalitetnih blogerki ne pamtim da sam bacila novac na neki los proizvod. Ja takodje imam masnu kozu i cim vidim da tebi neki puder odgovara ja kupujem i tako greske nema, sada imam kolekciju od nekoliko tecnih pudera i svaki mi je dobar, ni jedan ne cami u neseseru.

      Izbriši
    3. Hvala ti na povjerenju, drago mi je da sam ga opravdala :) ja se nekad, kad nahvalim proizvod, pitam šta ako se nekom ne svidi i uvijek imam taj strah pa mi baš bude drago kada čujem da nekome odgovaraju moje preporuke :)

      Izbriši
  8. Je li na ocima avon tus? Nevjerovatno koliko je pigmentisan kod tebe a moj slabunjav i vodnjikav :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. dobro ti je oko, jeste Avon tuš… rekla sam ti da je moj odličan :)

      Izbriši
  9. Odgovori
    1. Misliš onaj djelić što se vidi? heheh radi se o laku China Glase - Rose Among Thorns ;)

      Izbriši
  10. da da. mali djelić, ali registriran ;) hvala :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nnč, divna je nijansa, ovo gdje držim proizvod je fotkano pred more i dobro se sjećam da sam taj lak tada stavila po prvi put i oduševila se nijansom… vidiš mogla bih ga ponovo nalakirati i pokazati malo bolje fotke :)

      Izbriši
  11. Heart in box :)23. srp 2014. 11:17:00

    Meni su ove kuglice stvarno super, dugo ih koristim i nisam se razocarala :)

    OdgovoriIzbriši
  12. Nikada nisam imala ni kuglice ni bronzer...sad se dvoumim da li da kupim ovaj bronzer, mbas me mami..

    OdgovoriIzbriši
  13. imam i ja kuglice , ali na meni iizgledaju narancasto , pa ih je moja mama uzela sebi i on a ih nanoci tom spuzvicom ahhah . Ja sad koristim neki od essence za svijetlu kozu i za plavuse , ima bas fin diskretan sjaj i bas divno izgleda na licu

    OdgovoriIzbriši
  14. Imam ovakav duo i volim ga jako, uzet ću si i tamniju verziju. A kuglice nisam nikad probala a nema ko ih nema i ne koristi :))

    OdgovoriIzbriši
  15. sjećam se tih kuglica ali imali su još jedne slične ovima u nekim roskastim bojama, neznam imaju li to još. i te kuglice je također voljela moja mama a već ih dugo nismo naručivale

    OdgovoriIzbriši
  16. Cime tacno nanosis kuglice? Ja ga imam i nanosim ga ovim sundjerom :D Posto ne koristim nikakav puder pa mi on sluzi da mi malo ujednaci ten i da sjaj licu. :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)