Born Pretty Store set kistova #2 - MAKEUP ARENA

8/12/2014

Born Pretty Store set kistova #2




Ne tako davno pisala sam vam o jednom setu kistova iz BornPrettyStore koji me je oduševio (recenzija). I dalje sam oduševljena sa tim setom a nedavno mu se pridružila i grupa kistova od sintetičkih vlakana. Po pristizanju sam  sve kistove odmah oprala i sve sam ih fotkala tek nakon nekoliko korištenja jer se u principu malo promijene nakon korištenja, ne budu spljošteni kao na početku. Rekla bih da puno bolje izgledaju nego onog momenta kad su mi stigli. Svi su bili obloženi prozirnim celofanom i umotani u mjehuriće koji su ih štitili u transportu. Nisu smrdili kako nekad kistovi znaju smrditi te nisu otpadala vlakna po pranju. Vlakna su crne boje sa bijelim vrhom. Najbolje ih perem sa običnim sapunom i potpuno lako se uklanjaju tragovi pudera, pa čak i onih koji su na licu veoma postojani.

U setu dolazi 10 kistova, 5 većih i 5 manjih. Većina kistova ima sličnu namjenu, s tim da im ja mijenjam namjenu po mojim preferencama i to za što ga ja koristim ne mora odgovarati vama. Kod svakog kista se ne treba slijepo držati bilo čije preporuke te pokušati naći na koji način najbolje surađujete sa bilo kojim.

Njihova cijena je 23.15$. Nisam upratila da li budu na sniženju, ali za kupovine na njihovoj stranici uvijek možete koristiti kod koji su dodijelili na moje čitateljke JPH10. Ja od toga nemam finansijsku korist, što znači da u slučaju da vi koristite kod taj novac ne ide meni :) Dobra stvar je da im je poštarina besplatna a u slučaju da želite da set stigne bezbjedno do vas imaju i preporučenu poštarinu koja je 3$. Na BornPrettyStore stalno rade neka sniženja, npr. trenutno su ruževi i olovke na sniženju, link pa je vrlo vjerovatno da bi i ovi kistovi mogli nekad da se nađu po akcijskoj cijeni.


1.

Ravno sječeni najviše koristim za fiksiranje tekućeg pudera. Dopada mi se da puder u prahu ili kameni utiskujem u kožu te time "zaključam" tekući puder na malo duži vremenski period. Puno bolje mi odgovara taj način fiksiranja tekućeg a ovaj kist mi se pokazao odličnim za tu namjenu.



2.

Koso sječeni koristim na isti način kao i prethodno opisani. Iako je on koso sječen ipak je ravne površine pa je potpuno svejedno koji od ova dva prvi uhvatim, obično je to onaj koji je čist :)


3.

Koso sječeni zaobljeni koristim za nanošenje tekućeg pudera kao i za nanošenje bronzera. Za obje svrhe mi se pokazao odličnim. 


 4.

Iako su mi svi kistovi veoma dobri neki čak i odlični, ovaj je moj favorit. Isti je kao i većina drugih kistova kojima nanosim tekući puder, te mi se i on pokazao kao vrsta kista koji mi potpuno odgovara i sa kojim super nanosim puder. Mom licu je potrebno neko srednje prekrivanje i ovakvi kistovi mi omogućavaju da to postignem, uz odgovaraći puder naravno.


5.

Neko vrijeme sam se pitala šta bih mogla s ovim kistom. Onda sam ga isprobala na razne načine i s njim je moguće praktično sve. Dobro ne sve, ali nanosi i tekući puder, lijepo se može konturirati s njim, pogotovo sa kremastim bronzerima. Kako je zašiljen pri vrhu super stvar je da odlično nanosi puder na dio oko nozdrva, te između očiju i korijena nosa.



Prelazim na pet manjih kistova koji su potpuno istog oblika kao i prethodnih pet, razlika je samo u veličini.

6.

Ravno sječeni koristim za istu stvar kao i njegovog velikog primjerka, za fiksiranje, ali ovaj put naravno korektora, ili nekih dijelova na licu koji su slabije dostupni.



7.

Opet se ponavlja priča, ovak kist koristim kao i prethodnika, za fiksiranje korekora i slabije dostupnih mjesta na licu.


8.

Koso zaobljeni kist koristim za utapkavanje korektora. Probala sam i preciznije koturiranje s njim i mogu reći da se dobro pokazao. Ja se ne konturiram baš prečesto, barem ne nešto detaljno pa moram reći da ga rjeđe koristim u tu svrhu.



9.

Kao i kod velikih kistova i kod manjih mi je upravo ovaj sa zaobljenim vrhom najdraži. Najviše s njim volim nanijeti korektor.



10.

Sa ovim kistom volim razmazivati olovku na očima, te na taj način praviti smokey efekt. Jako precizan i čvrst kist.



Sve u svemu jedan jako dobar set sintetičkih kistova gdje su neki kistovi zauzeli mjesto među onima koje svakodnevno koristim.

Kako se vama čine, barem ovako na slikama?



PR proizvodi

Broj komentara: 16:

  1. mislim da se ne razlikuju bas ovi i one koje sam ja uzela s ebaya, i ja sam jako zadovoljna. moj je favorit također zaobljeni veliki kist, baš mi je drag.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moguće da su isti, imamo zajedničkog favorita :)

      Izbriši
  2. Nisam znala da imaju u ponudi i četkice :O Već duže vreme tragam za nekim koje su ok, a nisu skupe. Nisam profesionalac, tako da mi ne trebaju neke nabudžene, ove mi deluju sasvim pristojno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da imaju, i to jako puno… i ovaj set a i onaj prethodno recenzirani su odličnog omjera cijene i kvalitete :-) a imaju još setova koji su mi zapeli za oko :)

      Izbriši
  3. Super mi izgledaju, uzimajući u obzir i cijenu koja je itekako prihvatljiva..nadam se da ce te i poslužiti, da se neće mnogo promijeniti nakon nekoliko pranja...
    Slažem se s Tanjom, nisam neki profi,moje su potrebe skromne,a i gledam da je cijena onoga što kupujem racionalna,tako da bi se ovo stvarno moglo i trebalo nabaviti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Već ih imam mjesec dana i oprani su 10-15 puta (kako koji) i na sreću niti jedno jedino vlakno nije ispalo tako da su taj test već prošli :) cijena je skroz razumna i prihvatljiva.

      Izbriši
    2. Nagovorila si me! Neću se opirati, morat ću porediti na tome da dođu i do mene.. ;)

      Izbriši
  4. ja sam sebi s ebaya uzela set samo tih malih kistova, mali zašiljeni mi je skroz dobar za vanjski kut oka za smokey efekt :) a jedan od njih koristim za sjenilo boje kože, da prekrijem cijeli kapak :) sviđa mi se tekstura vlakana :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma može im se naći raznih namjena, ja i dalje otkrivam nove :)

      Izbriši
  5. Ovde ne znam šta da kažem,jer ja ne kupujem preko neta,ali dobro je da si zadovoljna i da ne ispadaju dlake pri pranju.

    OdgovoriIzbriši
  6. Sad sam pogledala,imaju gomilu setova četkica,prosto ne vznaš koji je lepši.Kako si se odlučila baš za ovaj?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije bilo lako, u biti ja sam im poslala linkove :) nekoliko setova koje sam voljna testirati i onda su mi oni ovaj poslali

      Izbriši
  7. Kistovi izgledaju ok. Koliko se čeka isporuka kistova sa ove stranice?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. prvi put su mi stigli za 15 dana a drugi put 25...

      Izbriši
  8. meni nedostaje ovaj zadnji pencil bruh i još jedan manji za blendanje

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)