Matirajuće kreme, pregled svih koje sam probala u proteklom periodu - MAKEUP ARENA

8/14/2014

Matirajuće kreme, pregled svih koje sam probala u proteklom periodu





Prošlo je već dosta vremena otkako sam ovaj post najavila. Jedan od razloga što kasnim je definitivno to što nisam znala kako da koncipiram post da sadrži bitne informacije i da ne bude predug jer ipak se ovdje radi o velikom broju krema. Da na početku razjasnimo u ovom postu nećete čitati recenzije za svaku jer, prvo za neke od proizvoda su već napravljene i ja ću ih linkati u postu, a drugo recenzije sa svaku kremu iz ove postave će biti zasebno napravljene jer vjerujem da bi previše informacija na jedom mjestu moglo biti zbunjujuće. Ja ću ovdje sumirati informacije o njima, tj. ocijeniti ih. Kratko ću napisati kakve su po svom primarnom zadatku a to je matiranje kože.


M.A.C. Oil Control Lotion imala sam velika očekivanja od mog omiljenog branda sa obećavajućim nazivom. Dobila sam jednu prosječnu kremu za koju jasno mogu reći da nit smrdi nit miriše te joj čista srca dati jedno solidnu ocjenu 3/5.


Nivea Mattifying Day Care - davno napisala najkraća recenzija na blogu, ništa, nikakvo matiranje ova krema ne radi. Dobra stvar je što nije napravila ništa loše na koži pa joj dajem ocjenu 2/5.


Kiehl's Sodium PCA "oil-free" moisturizer - iako je ova krema kojoj nigdje ne stoji riječ mat, ipak je sasvim solidno odrađivala svoj posao pa sam joj dala ocjenu 3.5/5.


Vichy Normaderm, linija veoma hvaljenih proizvoda koju nikad nisam uspjela zavoljeti. Radila mi je neki film na koži koji bi nakon što bih stavila tekući puder počeo da se truni sa lica. Ocjena 2/5 i to samo zato što mi ni ona nije napravila ništa loše na licu.


Murad Oil-Control Mattifier - kralj svih matirajućih krema, ocjena 5+/5 :) Krema zbog koje me pitaju da li sam sigurna da imam baš tako masnu kožu, naravno kada ju kombiniram sa svojim ostalim stvarima s kojima šminka na licu opstaje po 3-4 puta duže nego PMO (vrijeme Prije Murad Otkrića) :)


Desert Essence Throughly Clean Oil Control Lotion - još jedna krema koja me pozitivno iznenadila, vjerovatno jer mi je dala više nego što sam očekivala. Ocjena 3.5/5.


Bioderma Sebium Pore Refiner jako dobra krema koja u biti nije matirajuća ali je svejedno namijenjena masnoj koži koju karakteristišu proširene pore pa sam je ubacila zajedno sa ostalim. Sviđa mi se i po pitanju kako matira kožu te joj dodjeljujem ocjenu 4.5/5.


Lierac Mat-Chrono nisam baš pretjerano zadovoljna, još jedna kojoj dajem titulu "nit smrdi nit miriše" te shodno tome prateću ocjenu 3/5.


Yves Rocher Sebo Specific - jedna fenomenalna krema koja me tako prijatno iznenadila da sam bila u blagom šoku nekoliko dana jer ovo je prva krema iz reda povoljnih koja u stvari obavlja ono što obećava. Loša vijest? Više je nema u prodaji, ali u YR su izbacili novu liniju matirajućih krema koju ja planiram isprobati pa vam naknadno potvrditi da li je dostojna nasljednica ove odlične matirajuće kreme. Ocjena 4.5/5. 




Garnier Moisture Match  24H Mattifying Fresh Cream nigdje veze sa matiranjem. Ovo je jedna solidna hidratantna krema, koja se lijepo razmazuje i radi nikakvo matiranje. Ocjena 2/5.


Alverde Beauty & Fruity mattierende Pflegecreme još jedno poprilično prijatno iznenađenje. Očekivala sam gotovo ništa zbog jako niske cijene a dobila sam kremu bolju od nekih skupljih, barem po pitanju matiranja, ne sagledam druge aspekte osim matiranja, ocjena 3.5/5.


La Roche-Posay Effaclar Mat još jedna krema koja obećava i hidrataciju i matiranje a daje samo hidrataciju i blago matiranje. Ne znam možda joj nisam dovoljno vremena dala, no ipak za mjesec dana korištenja nije me uspjela oboriti s nogu po pitanju matiranja. Ocjena 3.5/5.

To bi bilo kratak pregled svih matirajućih krema koje sam probala. Sve u svemu izdvajam kao najbolje kreme po pitanju matiranja: Murad, Yves Rocher i Biodermu. Detaljne recenzije svih ovih krema ćete moći čitati u narednom periodu a sve vas koje ste probale dobru matirajuću kremu koja radi ono što  obećava molim da u komentarima ostavite o kojoj se kremi radi da ju eventualno uvrstim u one koje ću probati. Nemojte mi biti pasivne i šutiti ako znate da postoji krema za koju treba da se čuje :) I još budite slobodne da napišete o kojoj bi to kremi voljele čitati malo detaljniju recenziju sa više podataka.

Ja čekam :)

22 komentara:

  1. murad onda definitivno ide na spisak :))
    hvala za post !!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako i treba :) nnč, hvala tebi što si ga pročitala :)

      Izbriši
  2. A daaaaaaaj! :( Koristim ovu od YR Sebo specific već par godina i kupujem ju svaki put kad sam u Zadru jer sam lijena online kupovati i taman si kontam dal' da uzmem dok sam još tu iako stare imam još trećinu i pročitam ovo. :( A ništa... :( Sada čekam recenziju te kao nove!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda ju još nađeš negdje u zalihama… ja kad bih našla upravo ovu kupila bih ju, nekako uvijek nasljednice odličnih proizvoda ne budu baš tako odlične… a svejedno ću ja kupiti i tu novu :)

      Izbriši
  3. Ja trenutno koristim Yves Rocher Sebo Specific i super mi je ako samo nju nosim na licu...svaka bb krema koju sam nanosila na lice nakon nje mi se trunila i gulila s nosa gdje mi stoje naočale...ako ne nosim naočale onda je sve ok :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a dobro i meni je tako na nosu gdje su naočale, pojma nemam zašto je tako :/ btw meni je sa svakom tako...

      Izbriši
  4. Možeš li napisati gdje uzimaš tu Murad kremu? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo ovdje http://oth.strawberrynet.com/skincare/murad/
      ali koliko sam na brzinu pregledala trenutno je nemaju, no često nestane pa dođe i vjerujem da će ju imati kroz koji dan...

      Izbriši
  5. evo posta pre kod skuvam sebi kaficu i krenem natenane =) Neverovatan sam masnokozac, i posle blota prosijam za pola sata. Trenutno koristim LRP i tacno si ga opisala, malo mata i lepa hidratacija. U svakom slucaju, bolje mi se pokazao od Avene emulzije. Razmislicu ozbiljno za murad

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. murad probaj, najbolje bi bilo naći tester je u principu uvijek postoji šansa da nekome neće odgovarati ovako dobro kao meni… ali eto ipak vjerujem da će i kod tebe da se vrijeme dijeli na ono prije i poslije Murad otkrića :-)

      Izbriši
  6. Sve pohvale za post. Jako je koristan. Od ovih navedenih kremica probala sam Biodermu, Niveu i Yves Rocher i mogu potvrditi sve što si napisala. Murad definitivno ide na vish listu :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Super post za nas sa masnom kozom, kakva je to muka zna samo onaj ko je ima ;) Probala sam i koristila Uriage kremu za matiranje,kod nas u Srbiji je ima u Lilly apoteci i meni se odlicno pokazala, blag miris, koza divna posle nje ;)

    OdgovoriIzbriši
  8. Vec sam ti negdje spominjala da sam ja godinama koristila YR Sebo Specific matirajucu kremu i isto sam ju obozavala. Sada vec skoro 2 mjeseca koristim novu liniju Sebo Vegetal koja je zamjenila ovu staru i isto sam prezadovoljna. U toj liniji se zapravo nalaze dvije kreme, jedna je matirajuca gel krema koju koristim danju ispod pudera a druga je za besprijekoran ten i malo je bogatija pa nju koristim nocu. Obje su stvarno odlicne i toplo ti ih preporucam jer ja stvarno imam masnu kozu, pogotovo u ovom ljetnom periodu i kremica super obavlja svoj posao :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Paula's Choice Hydralihght matirajuća krema koja je namjenjena normalnoj, masnoj i mješanoj koži lica te osobama koje imaju problema sa rozaceom. Ja je kratko vrijeme koristim, ugodna je na koži, matira a dalje toga nemogu više reći jer je tek 2-3 tjedna koristim

    OdgovoriIzbriši
  10. Imam jedan tester od Filorge, time-filler mat lagana, brzo upijajuća krema sa mat efektom, kod nas u HR su ih djelili putem FB ako možeš ikako doć do testera od njih i Paula's Choice bilo bi super

    OdgovoriIzbriši
  11. Ti si ih stvarno mnogo isprobala! :) Ja koristim trenutno Avene Cleanace emulziju za matiranje i baš mi odgovara, ne bih joj dala čistu peticu, ali 4+ bih :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja imam tester te avene emulzije i malcice mi je bolja od effaclar mat kreme i najvjerovatnije cu kupit full size :)

      Izbriši
  12. Nasljednik ove YR je Sebo Vegetal, potrošila veeeliki tester od čini mi se 15ml i razočarala se. Veliko ništa. Za Effaclar Mat se slažem. Murad sam probala davno kad su tek stigli u Moju Apoteku ali samo tester. Kupiću je napokon pa šta bude. Jesi li probala Afrodita Oil Control, nije savršena, ali je solidna, posebno serum.

    OdgovoriIzbriši
  13. Vjeruj..imam najmasniju kožu ikad i znojim se ljeti i jedino uriage hyseac mat mi je pomogla do sad.Slazem se za Garniere..prestrasno...A od Alverde sam dobila osip nezz zasto..:/

    OdgovoriIzbriši
  14. Vrhunski post, svaka čast! Murad želim već dugo, ali mislim da nas baš previše deru naši uvoznici. Slažem se za Normaderm i MAC, a Biodermu ću načeti prvom prilikom.

    OdgovoriIzbriši
  15. https://m.feelunique.com/p/Figs-and-Rouge-Hydra-Activ-Smart-Nutrient-Vital-Moisture-Day-Cream-50ml?url=Figs-and-Rouge-Hydra-Activ-Smart-Nutrient-Vital-Moisture-Day-Cream-50ml&slang=EN
    Ovu kremu sam dobila u beauty boxu, sample size,20ml. Bila je prijatno iznenađenje. Odlična je, koristim je umjesto dosadašnjeg primera jer super matira i zaglađuje kožu a šminka cijeli dan izdrži na licu! Tople preporuke!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)