AMAMA - Prirodno ulje za regeneraciju kože - MAKEUP ARENA

4/21/2015

AMAMA - Prirodno ulje za regeneraciju kože





Već sam vam ovo ulje spominjala u postu o trenutnom režimu njege kože lica i tada obećala recenziju, pa evo je. Također sam vam spominjala, da već unazad možda pola godine, ulja zauzimaju važan segment u rutini njege moje masne kože lica. Doživjela sam svojevrsno osvješćenje kada su ulja u pitanju, jer godinama sam vjerovala da ulja i masna koža ne idu zajedno. Kažu ljudi bolje ikad nego nikad, a ja ne mogu prežaliti godine u kojima sam propuštala da kožu lica, pa i tijela, njegujem uljima. No da vas ne zamaram svojim propustima ili možda ipak da vas zamaram, ako će početak korištenja ulja donijeti barem jednu novu pristalicu, među vama koje ovo čitate :)

Dakle da vidimo šta u firmi Vita doo koja je distributer ovog proizvoda kažu za njega.

AMAMA 100% prirodno ulje za regeneraciju kože predstavlja pažljivo odabranu mješavinu eteričnih ulja lavande i limuna te hladno cijeđenih ulja: koštica marelice, pšeničnih klica, susama, koštica bundeve, badema, lješnjaka i ulja sjemenki lana koja se tradicionalno koriste za njegu kože.
Namjenjeno je suhoj, osjetljivoj i zreloj koži, a glavna dejstva su:
  • Regeneracija i podmlađivanje kože
  • Saniranje ožiljaka
  • Dokazano ublažava nastanak bora i vraća elastičnost i čvrstoću kože
  • Stvara prirodne rezervoare vlage
  • Štiti ćelije od oštećenja i dubinski hrani kožu
  • Stabilizuje pH kože
Vaša koža će posebno cijeniti kombinaciju prirodnih ulja koja su bogata vitaminima A, B, C, E i F te mineralima: kalcij, selen, bakar, željezo, cink, natrij, magnezij, fosfor, kalij kao i omega 3 i omega 6 esencijalnim masnim kiselinama

20 ml / 25 KM



Da napravimo kratki pregled o tome šta koje od ulja obećava:


Ulje lavande je poznato po svojim umirujućim svojstvima;

Ulje limuna mješavini daje adstringentno svojstvo, zatvara pore, zacjeljuje rane;

Ulje koštica marelice se koristi za tretiranje osjetljive, suhe i zrele kože;

Ulje pšeničnih klica je zaslužno za borbu protiv bora, strija, te u njezi suhe atrofirane, oštećene i ispucale kože, za liječenje ožiljaka;

Ulje susama je namjenjeno tretiranju svih stanja kože a posebno osjetljive kože sklone upalnim procesima;

Ulje koštica bundeve je bitan sastojak ove mještavine jer je dobro u borbi protiv problematične kože;

Ulje lješnjaka je brzoupijajuće ulje koje je namijenjeno za njegu masne, slabo prokrvavljene kože sklopne aknama, za osjetljivu kožu sklonu crvenilu i kožu kojoj nedostaje vlage;

Ulje sjemenki lana je korisno u borbi protiv suhe i ljuskave kože, te se koristi i kod zacjeljivanja ožiljaka.



Sad kada znamo koja su ulja smještena unutar bočice da malo porazgovaramo i o samoj bočici. Izgleda veoma jednostavno, od stakla je tamno smeđe boje, sa tekođer jednostavnim natpisom zlatno-žute boje. 


Ja sam svoju mješavinu dobila prije par mjeseci dok je doziranje bilo najjednostavnije moguće, gdje bi kroz otvor izlazile zlatne kapi, dok je sada ambalaža unaprijeđena te je umjesto plastičnog dijela sa otvorom, sada pipeta odgovorna za lakše doziranje, što možete vidjeti na slici ispod.


Dolazimo i do samog proizvoda i njegovog izgleda, neke srednje gustoće za jedno ulje, jačeg mirisa, tipičnog za eterična ulja lavande i limuna koji dominiraju.


Sada kada smo prošli kroz općenite značajke ulja, želim da se osvrnem na način na koji sam ga koristila i kakvo ima djelovanje na moju kožu.

Nanosila sam ga navečer, nakon što bih skinula ostatke šminke, umila se i tonizirala kožu i onako dok je koža još vlažna nanijela bih količinu koju vidite na fotografiji iznad i masirala lice. Kad već spominjem masažu lica, onda ću spomenuti njene blagodati koje sam, također, nedavno otkrila. Ništa mi draže nego nanijeti ulje i raditi masažu, gdje bih osjetila kako se facijani mišići opuštaju iz nekog grča za koji nisam ni znala da ih je uhvatio :) Uz ovo ulje, masaža lica je znatno olakšana, plus imam osjećaj kao da na taj način sam proizvod bolje prodire u dubinu kože. Za razliku od jednog drugog ulja koje koristim i koje je namijenjeno za masnu kožu (dok je ovo namijenjeno za suhu, osjetljivu i zrelu kožu, gdje moja ne potpada pod prvu stavku, jer je sve samo ne suha koža), ono se nije upilo u kožu totalno, ni nakon pola sata, niti nakon dva sata a niti do ujutro. Bojala sam se da bi višak ulja mogao izazvati nerede na koži ali bojazan je bila neopravdana. Ni na koji način koža nije bila ugrožena. Naprotiv blagodati koje mi je ulje podarilo su potpuno izbrisale prvobitnu brigu za kožu. Postala je elastičnija, mekana, rekla bih nahranjena i napokon zahvalna za tretman koji joj pružam svaku drugu-treću noć. Iako se može, a vjerovatno i treba koristiti svaku noć, ja sam odabrala da ga koristim na ovaj način, jer mi tako odgovara i uhvatila sam neki svoj ritam u korištenju različitih proizvoda. S obzirom da je ulje namijenjeno za regeneraciju kože, ne mogu baš reći da sam za nepuna 2 mjeseca koliko ga koristim primijetila da je koža regenerirana, mislim da se takvo nešto ne može očekivati ni od jednog proizvoda u tako kratkom periodu, ali sve dobrobiti koje sam istakla su i više nego dovoljne da proizvod smatram vrijednim pažnje i uvrstim ga u one koje volim i koristim. Tokom narednog perioda ću vas svakako obavještavati o njegovom naknadnom djelovanju, ako bude promjena, u mjesečnim pregledima ili bolje rečeno dvomjesečnim, s obzirom da nikako da dođem do jednomjesečnog izvještaja :)

Jasno vam je da mi se proizvod dopao i zašto jeste, planiram ga koristiti i u narednom periodu. 

Za više informacija o dostupnosti proizvoda na AMAMA facebook stranici.


Da li su ulja bitan segment u njezi vaše kože ili ste možda poput mene od prije nekoliko mjeseci, gdje nisam puno marila za njih?



PR proizvod

Broj komentara: 16:

  1. Čim sam vidjela naslov, pohitala sam pročitati. Obožavam ulja i njihove mješavine, djeluje zaista divno :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jasno kao dan zašto te zanima :) ja sam se uz ulja preporodila :)

      Izbriši
  2. Da znaš da sam i ja tek nedavno otkrila blagodeti masaže lica :) Ulje deluje vrlo zanimljivo, ali meni tako deluje svaki proizvod koji ti pohvališ :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. haha nemoj misliti da se ja osjećam drugačije dok čitam tvoje recenzije :) ih koliko sam proizvoda zavoljela na taj način :)
      eh nekad se zapitam kako sam ranije mogla bez nečega, sad mislim na masažu lica, uf kako je lijep osjećaj :D plus uz ogovarajuće ulje da ruke lijepo klize, ma prava seansa u kućnoj radinosti :)

      Izbriši
  3. Zvuči primamljivo,a i obečavajuće! Koristila bi ga! Gdje se može nabaviti? Marija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Marija, pri kraju posta sam linkala AMAMA Facebook stranicu pa predlažem da im se javiš i pitaš za sva prodajna mjesta. Namjerno ih nisam navela u postu jer ih sada nema puno ali pretpostavljam da će broj prodajnih mjesta vremenom rasti pa je bolje uvijek provjeravati na mjestu gdje će raditi update sa prodajnim mjestima :) Slobodno im se javi, jako su ljubazni i sigurna sam da će brzo odgovoriti na svaki upit :)

      Izbriši
  4. Ovo ću da kupim, a pipeta me baš privukla.. hahahah!!! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zar zbog pipete :D s obzirom da je tvoja koža suha onda usput iskoristi i vrijedne kapi ove mješavine :)

      Izbriši
  5. Nisam nikad do sada koristila ulje za kozu, mada ovo bih bas zelela da probam. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemoj čekati kao ja, što prije se uvjeri u njihovu dobrobit :)

      Izbriši
  6. Uh,ne mogu se bas pohvaliti iskustvom u koristenju ulja,ali mislim da cu i ja uskoro pokleknuti nakon ovako dobrih recenzija!Sastav je odlican!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šta li se to desilo u tvom negativnom iskustvu? Ja sam odlučila da popustim pod pritiskom bespuća interneta jer sam na mnogim mjestima nalazila da masna koža, nasuprot mom dotadašnjem mišljenju, treba ulje da uspostavi balans koji joj narušavam sredstvima za matiranje… to je bila istina, a ja tvrdoglava jer nisam ranije popustila :)

      Izbriši
  7. Baš privlačno deluje a ja sve više volim ulja :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Koje ulje pored ovog, koristis za masnu kozu lica? Imamo isti tip koze :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim Dr. Hauschka ulje za reguliranje sebuma, pisaću o njemu u neko skorije vrijeme, a navečer s vremena na vrijeme stavim Clarins ulje od lotusa.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)