Avon Bright Start tekući puder - sve nijanse, bonus usporedba sa drugim Avon tekućim puderima - MAKEUP ARENA

5/05/2015

Avon Bright Start tekući puder - sve nijanse, bonus usporedba sa drugim Avon tekućim puderima




Do unazad pola godine nisam nikad isprobala niti jednu od Avon podloga, bilo da se radi o tekućoj ili krem formuli, a onda sam sve to nadoknadila i u 6 mjeseci isprobala čak tri. Dvije recenzije su već osvanule na blogu, to je za Luxe Velvet Matte i Calming Effects Mattifying  a nedavno sam isprobala i Bright Start, pa sam htjela u jednom postu objediniti recenzije o sve tri. 

Kada sam tek objavila slike na Facebook stranici kroz par dana sam bila upitana od strane čitateljice kad će biti recenzija, pa sam odgovorila da nisam sigurna ni da ću napraviti recenziju jer puder nije namijenjen za moj tip kože. Upitala sam je koji je njen tip kože i kad je rekla da joj je koža suha, predložila sam joj da ih ona recenzira, tj. da napiše svoje dojmove o podlogama. Dogovor je pao, Ana je to prihvatila i sinoć mi je poslala svoje dojmove, koje vam ja u cjelosti prenostim, a Ani se zahvaljujem što mi je pomogla u sastavljanju recenzije.




  • Ambalaža je plastična, na pumpicu, pa ne ostaje na stijenkama bočice, što je odlično;
  • Pod prstima je lagan i bez ulja;
  • Lako se nanosi, lako razmazuje, a na licu je prozračan i blago prekriva;
  • Prekriva i suhe dijelove kože koji mi se perutaju;
  • Trajnost na licu oko 8h;
  • Nije oksidirao ni promijenio boju u toku dana;
  • Hidratizira kožu, poboljšava elastičnost kože, te ima antioksidantnu zaštitu;
  • Također sadrži i zaštitni faktor F15;
  • Obzirom da je lagan i prozračan, idealan mi je za ove tople dane.

Kako izgleda na Aninom licu možete vidjeti na ovoj slici bez i sa puderom. Slikano je pod različitim osjetljenjem pa je to razlika što je jedna slika žuća, ali bitno je da vidite kako prekriva.




L-D: Almond, Nude, Deep Wheat, Honey, Creamy Natural

Kratak opis nijansi, tj. kako povuku boju u dodiru sa bojom moje kože:

Almond - najsvjetlija nijansa koja je neutralnog ka toplijem podtonu;
Nude - dosta slična Almond nijansi, s tim da više vuče na breskvasti podton;
Deep Wheat - srednje svijetla nijansa, neutralnog podtona;
Honey - srednje tamna nijansa, izraženog breskvastog podtona;
Creamy Natural - najtamnija nijansa, neutralnog podtona, koji mi se možda nekad na mrvicu učini da je u njemu prisutno malo hladnijeg podtona.

Klikom OVDJE, možete provjeriti sastojke iz pudera, te funkciju svakog sastojka, te na kraju i njegovu sigurnost. Jako interesantna stranica gdje ja često zavirim.

Sada da se osvrnemo na moje dojmove. Kažem dojmove, jer sam puder nosila samo ponekad i vjerovatno ga ni neću često nositi, jer opet napominjem, nije za moj tip kože i ne vidim razlog da ju maltretiram sa puderom koji joj nije namijenjen, kad u Avon-u, a i u drugim brandovima, postoje puderi koji mi bolje odgovaraju.

Sa ovim puderom se ja nalazim samo na kraće staze jer najveća zamjerka za moju masnu kožu je njegova slabija postojanost za mojoj koži. Iako mi se dopada njegova satenska sjajna završnica, nakon prvog probijanja sebuma kroz sat-dva, onaj lijepi dewy sjaj pomiješan sa prirodnim masnoćama moje kože počinje da izgleda neuredno te puder lagano počinje da se "odvaja" sa lica i blotanjem ostaje na papirićima a ja bez pudera. No i pored te nepostojanosti ponekad ugrabim ovaj puder i nanesem ga na lice za neke kraće izlaske iz stana ali ga zbog nepostojanosti na svojoj koži ne bih nosila na duže staze.  Očito je da je vrlo postojan na tipovima kože za koje je namijenjen, kako vidim po Aninom iskustvu. Ima laganije do nadogradivog srednjeg prekrivanja. Vjerujem (a to mi je Ana i potvrdila) da bi super odgovarao curama sa normalnom do suhom kožom ili čak i onim curama sa mješovitom kožom koje vole dewy izgled kože, a da pri tome nemaju proširene pore jer dewy izgled na proširenim porama nije dopušten, čini ih barem 2x većim.

Ako ste u kategoriji onih koje su masne kože poput moje, onda se prisjetite recenzija pudera koji odgovaraju našem tipu kože pa radije pogledajte neki od ta dva.


Luxe Velvet Matte je ona podloga koju sam prvu isprobala i u roku od 24 sata ja sam bila zaljubljena u ovaj puder. I dalje ga često koristim a posebno u dane kada mi treba bolje prekrivanje i kada se želim malo jače našminkati, pa ten treba da izgleda besprijekorno, ili barem u mom slučaju u svom najboljem stanju jer besprijekoran ten još nikad nisam imala :/ Najviše me dojmilo što je formula kremasta a lagana, popuni pore, nije potrebno da se fiksira puderom u prahu i super prekriva. Izuzetno je postojan. Da ne bih sada ponovo išla naširoko, sve o ovom puderu sam već rekla u OVOM postu. Namijenjen za masnu i eventualno mješovitu kožu, te kožu koja traži jače prekrivanje.

Calming Effects Mattifying Foundation je drugi puder iz Avona koji sam isprobala i nakon Luxe Velvet Matte, koji mi je bio ljubav, ljubav i opet ljubav, je imao male šanse da me oduševi. Ima neko slabije srednje prekrivanje, mat završnicu. Lako se nanosi i na licu je gotovo neprimijetan, te preporučujem ovaj puder svima sa masnom i mješovitom kožom koji vole prirodan izgled. Iako je imao male šanse da mi se dopadne, ipak mi se i ovaj puder dopao, mada ne u onoj mjeri kao Luxe koji je pogodniji za izrazito masnu kožu koja traži jače prekrivanje, kakva je moja.

Sad da napravimo malu uspredbu tekstura, gdje vidite da je CE Mattifying dosta rjeđe formule, a druga dva su kremastiji, no i među njima postoji razlika, Luxe Velvet Matte je potpuno mat završnice, a Bright Star ima sjajnu završnicu.

L-D: Calming Effect Mattifing - Luxe Matte - Bright Start

Osim ove tri, postoji još tekućih pudera iz Avona, a čitala sam kod Marije u OVOJ recenziji da je njoj za suhu kožu savršen Avon Luxe puder u bočici, tako da ako vam je koža suha obratite pažnju na ovaj puder kojem Marija nije našla niti jednu zamjerku.


Jeste li isprobali neki od ovih pudera i ako da, koji vam je najbolji?


PR proizvodi

Broj komentara: 11:

  1. Zapravo ih ne bi ni probala da ih nisi dobila na poklon, jeli tako? I usput rečeno, puder se zove Bright StarT. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zapravo i ne bih, nisu za moj tip kože, u pravu si. Ne bi me ni privukao jer mene privlače oni koje obećavaju matiranje koje meni treba. I hvala na ispravci, nemam opravdanje kako mi je promaklo slovo T :/

      Izbriši
  2. na mojoj mjesovitoj kozi je Luxe matte najsavrseniji puder na svijetu,koji mi izdrzi radno vrijeme od 8 sati a cesto uz malo prepudravanja nosa ostane do spavanja,bas ga volim :) calming effects matte mi je naspram njega srednja zalost,da sam ga probala prije vjerovatno bi ga smatrala dobrim ali luxe je na mojoj kozi ipak puno bolji,bright start mi nimalo ne odgovara,a luxe podloga(obicna,kako je ja zovem jer ima i druga-miracle) mi je odlicna da nije mog masnog nosa,,,lice mi je od nje presavrseno al nazalost nakon 3 sata nos je disko kugla,ipak ga i dalje koristim za krace izlaske jer je jednostavno predivan :) (Maja)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za Luxe Matte se u potpunosti slažemo, jasno ti je da ga i ja obožavam :) i ne znam može li Avon bolje i ne samo Avon, meni je on bolji i od nekih drugih skupljih. I isto mislim za Calming mat da bi mi vjerovatno bio super da nisam prvo probala Luxe mat :) ovako mi je ok, ali znam za bolje :) Bright Start je za manje masne :) meni se ne dopada što mi brzo sklizne s lica, ali eto suhima odgovara :)

      Izbriši
  3. Ne dopada mi se prekrivanje, previse je slabo za mene. A i imam mesovitu kozu, definitivno nije za mene.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sreća je pa postoje druge opcije za mješovite i masne :)

      Izbriši
  4. Pa majketi kako netko može napisat riječ hlaće! Kupi joj neku svijeću od sto eura?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O čemu ti? Kakve hlače? Kakva svijeća? Zbunjena sam :)

      Izbriši
  5. Fino od avona sto blogericama salju sve nijanse pudera i skoro sve novitete, a nama koji smo clanovi kluba 10godina nikad ni tester ako ga neplatimo :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Fino od avona sto blogericama salju sve nijanse pudera i skoro sve novitete, a nama koji smo clanovi kluba 10godina nikad ni tester ako ga neplatimo :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Mene je Bright Start totalno razočarao jer sam ga išla kupovati prije recenzija pa sam fulala nijansu, Almond mi je ispala pretopla na licu jer sam izbjegavala Nude koja je inače žuta, a ni teksturom nisam oduševljena. U njegovu obranu stvarno je bio jeftin. :) Moj favorit Avonovih pudera je Calming Effects i to klasična verzija jer mi je koža suha i to nijansa Ivory Pink koje više nema, što se može, Murphyjev zakon radi svoje. :D Btw, super mi je što si dala čitateljici proizvod na recenziju, to je baš simpa detalj. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)