Golden Rose Velvet Matte ruževi: nove nijanse 35-39 - MAKEUP ARENA

10/24/2016

Golden Rose Velvet Matte ruževi: nove nijanse 35-39





Tipkam ja tako naziv posta i mislim se koji li je ovo put da radim ovaj tip posta :) Ali uradila bih ga još ne znam koliko puta ako treba, jer ovo je moj najdraži Golden Rose proizvod, ikad. Iako je velika pomama za tekućim mat ruževima, ja ove svoje velvetiće i dalje ne skidam sa trona i jednako strastveno preporučujem svima koji su u potrazi za povoljnim, a kvalitetnim ružem. Tako da moram priznati da je oduševljenje bilo ogromno kada sam vidjela da su izašle nove nijanse. Među ovom petorkom začudo nema niti jedan koji mi je bezveze, čak i ako neki nije u mom fazonu, boja mi je lijepa. Neke nijanse su slične drugim već postojećim, no ipak dovoljno različite da ih ne bih nazvala ponovljenim. Mišljenja sam da nekad mala razlika u nijansama može činiti dovoljnu razliku na usnama da bih određeni ruž smjestila u grupu onih koji mi se dopadaju ili ne.

Imala sam problema sa fotkanjem svih nijansi skupa, pa molim vas imajte na umu da se crvena na zajedničkoj fotki doima malo tamnije nego što uistinu jeste.



Pa da krenem sa predstavljanjem:



Iako u pakiranju izgleda kao klasična crvena, na meni je totalno povukla na malina-crvenu, što možete vidjeti što na swatchu na ruci, što na usnama. Ali meni upravo takva crvena i odgovara jer je to baš crvena po mom ukusu, koja je više hladna. Hladne nijanse crvenih ruževa ne čine naše zube više žutim, pa je to još jedan razlog više zašto uvijek radije biram hladne nijanse.




Topla, intenzivna narančasta nijansa. Iako u biti i ne mislim da loše izgleda na meni, jedna je od boja koju ne nosim, pa nisam sigurna koliko ću ga koristiti. A možda se i natjeram da izađem iz svoje sigurne zone i počnem malo više eksperimentirati sa bojama jer mi se u zadnje vrijeme sve svodi ili na roskasto ili na mauve i za posebne prilike crveno :)




Jarka breskvasta nijansa. Šteta da nije stigla nama ljetos jer bi bila apsolutni hit. 




Nude nijansa uz primjesu breskvaste i smećkaste. Moram da priznam da nisam luda za nude nijansama generalno. Nekako smatram da mi ne pristaju. Ali ova nijansa je sigurno najljepša nude nijansa koju sam u zadnje vrijeme probala. Ne napravi da izgledam potpuno beživotno, tako da vjerujem da ću je ponekad nositi. Inače nude nijanse zaobilazim u širokom luku jer vjerujem da je bolje da nosim neke druge, koji bolje laskaju mom licu. Ali, ponavljam, ova mi je baš lijepa.



Roskasto-mauve nijansa. Ovo je moja boja definitivno. Ovo je moja nude, iako nije nude :) Meni definitivno najljepša među ovom petorkom i predviđam joj veliku popularnost jer znam da mnoge žene vole upravo ovakve nijanse.


Imala sam namjeru uraditi usporedne swatcheve sa već postojećim nijansama, ali ipak ću to kroz koji dan naknadno dodati u post jer zaista jutros, i pored velike volje, ne stigoh to napraviti. A najavila sam da ću post danas objaviti, pa da ispunim obećanje. Tako da, navratite kroz koji dan, ako vas zanima kakve su nove nijanse u usporedbi sa onim već postojećim.

Za kraj da ponovim ono što već svaki put napišem je da to kako neka nijansa izgleda na meni, ne znači da će isto igledati na vama, osim ako su vaše boje (pri tome mislim na boju usana, kože, kose) slične mojima :)


Šta kažete za nove nijanse i da li već vidite neku koja vam se dopada i koju si želite?


Još da dodam jednu lijepu vijest za ljubiteljice tekućih mat ruževa, i oni će izaći u novim nijansama :) 

Broj komentara: 26:

  1. Definitivno je zadnja moj favorit! I sama u zadnje vrijeme volim takve nijanse :D a zacudo u kolekciji mi puno vise ima onih drecavo-upadljivih... Ali ajde nek se nadje :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa da ima još jedan crveni bilo bi 2 crvena, 2 drečava i 2 neutralna :) ja crveni ne brojim u drečave :D ali priznaj i ako ne nosiš drečavce da su lijepi :) neka samo raste broj nijansi u ovoj kolekciji :)

      Izbriši
  2. Nijansa 39 i meni je omiljena. Tebi isto divno stoji, kao i crvena

    OdgovoriIzbriši
  3. Odlicne nijanse i sve mi se dopadaju kako ti stoje!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Ana puno :) ja sam najviše iznenađena ovim nudaćem, meni je jako teško naći nude ruž koji mi koliko-toliko odgovara :)

      Izbriši
  4. Moj favorit je nijansa #37 <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista jeste lijep, neki će reći da je možda malo preintenzivan za jesen, a ja u principu ne volim ruževe dijeliti na godišnja doba :)

      Izbriši
  5. #39 mi se bas svidja :) pa se nadam da ce je biti u Zg

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoće sigurno, samo je pitanje dana kada će stići i kod vas, ako već i nisu, provjeri :)

      Izbriši
  6. uvijek najljepsi postovi o predstavljanju novi karmina :)


    lovestonedbjuti.blogspot.ba

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, drago mi je da ti se ovaj tip posta dopada :)

      Izbriši
  7. 38 i 39 su mi prelepi, no ja sam ove godine kupila 15 karmina, pa cu pokusati da izguram 2 meseca bez novih pa da pocnem iznova od januara :D
    Tvoji postovi ovog tipa su bez konkurencije i obozavam da ih citam/gledam:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda možeš ove i preskočiti, posebno ako imaš nekih sličnih. A ako vidiš da ti ne izlaze iz glave, uvijek ih je lako kupiti, barem nisu skupi :)
      Hvala ti puno <3

      Izbriši
  8. Nijansu 39 obavezno kupujem :) Bas je lepa :)
    I 38 mi se svidja samo me malo podseca na 03, tako da cekam tvoj post sa poredjenjem :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 39 je mjesavina nijanse 02 i 07 i ako volis ta dva, znas da ti treba :) samo da ulovim malo slobodnog vremena i da bude malo sunca. Danas imam vremena ali je toliko mracno da nema sanse da slike budu fine. Mozda se razvedri :)

      Izbriši
    2. Volim :) Znaci smesi mi se #39... Polako, kad bude sunca ti slikaj :) Hvala na odgovoru...

      Izbriši
  9. Svojevremeno sam ti pisala da nisam ljubitelj mat ruzeva ali sam se vremenom navikla na njih :).Imam ovaj kremasti 07 i jako mi lici na 39,slazes li se? Imam i tecni GR ruz...ali ovi su bolji,kod tecnog mi se ne svidja sto nakon nanosenja pomalo promijeni boju(valjda oksidira) i nije ista kao u bocici.Inace rado procitam svaki tvoj post :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da si ih zavoljela. Kako sam vec u komentaru iznad napisala 39 je hibrid nijansi 02 i 07 :) i ja vise volim ove od tekucih :) hvala ti na podrsci :*

      Izbriši
  10. 39 mi je najdraza! Te nijanse su mi najdraze.

    Charming Coco

    OdgovoriIzbriši
  11. Nijanse su baš lijepe ali da budem iskrena najviše sam se obradovala tome što si napisala da će izaći nove nijanse tekućih ruževa. Da li možda znaš otprilike kada će nove nijanse tekućih ruževa doći u Make up Arenu? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čim stignu kod BiH uvoznika, oni su kod nas u prodaji kroz koji dan :) još uvijek se nema informacija kada stižu u BiH. Žao mi je što nisam od pomoći :/

      Izbriši
  12. Ma nema veze, dovoljno si me obradovala sa informacijom da će biti i nove nijanse. Preživjeću do tada sa ovih 10 nijansi što ih imam :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Jeli ima u Kostajnici u Bih kupiti ove proizvode ?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)