Kupljeno prije nego što je potrošeno #1 - MAKEUP ARENA

10/14/2016

Kupljeno prije nego što je potrošeno #1





Kako sam neki dan na FB stranici stavila sliku L'Occitane kreme koju sam kupila prije nego što sam prvu porošila, tako mi kroz glavu prođe da napravim post o proizvodima koje toliko volim da ih moram kupiti prije nego ih potrošim. Valjda se bojim da ne ostanem bez tog proizvoda, pa to, opet valjda, dovoljno govori o tome koliko mi se nešto dopalo, da sam tako komotno ovom postu mogla dati i naziv favoriti ili nešto više od favorita. Naravno osim ovih proizvoda još ih je puno moglo biti u ovoj kategoriji, ali ovo je trenutna postava duplih proizvoda koje imam, pa ću s vremena na vrijeme ponovo staviti ovaj tip posta. Valjda :) Jer ništa više ne obećavam, s obzirom da kad god nešto obećam sve sile ovog svijeta se urote protiv mene :)


Hourglass rumenilo u nijansi Radiant Magenta. Ovo mi je najdraže rumenilo ikad. Nema dalje. Smatram da Hourglass rumenila vrijede svakog novčića i vjerujte mi da ih koristim u recimo 80% šminkanja. Ono što se meni posebno dopada kod ovih rumenila je da nisu potpuno mat, ali opet iako nisu, nemaju onog iritantnog šimera koji čini pore vidljivijim. Iako je na slici ista nijansa, na licu nisu potpuno iste boje, čemu uvjetuje činjenica da su šare neidentično raspoređene. Stoga koristim oba ravnomjerno :)


Maybelline Lash Sensational maskara. Iako sam tek pri slikanju vidjela da su ovo ne baš potpuno iste maskare, jedna je intense black, dok je druga "obična", na mojim trepavicama se one ponašaju identično, ne primijetim baš da je ova lijeva intenzivnije crne boje. Usudim se reći da mi je ovo najdraža maskara ikad. Moje trepavice su pravi jad i čemer, ovo je maskara sa kojom čak uspijem reći da su mi trepavice ok i ne tako loše :) Sad kad sam je otkrila, planiram joj ostati vjerna. Do ove maskare nisam imala sreće sa drugim Maybelline maskarama, no ovoj skidam kapu i ako je slučajno nekad zanemarim, natjeraću samu sebe da je se ponovo sjetim.


Balea ulje za čišćenje lica koristim za skidanje šminke. Jedno pakiranje je gotovo potrošeno, u rezervi imam još dva jer se navodno ovo ulje povlači. Pitam se samo zašto jer je zaista odlično uz prihvatljivu cijenu. Ja sam ga baš neki dan tražila na DM policama i nemaju ga :/ Nadam se samo da je privremeno nestalo. Odlično uklanja svu šminku sa lica na način da istisnem dvije pumpice ulja na dlan i sa time se "umijem" tj. lagano istrljam lice. Nakon toga sloj ulja skinem pjenom za umivanje i lice je potpuno oslobođeno svih ostataka makeup-a. 


MAC pomada za obrve u nijansi Dirty Blonde. Dok svi luduju za ABH pomadama za obrve, ja ih nemam niti volje probati jer ne prihvatam da mogu biti bolje od ovih MAC. Ja sam u navedenoj nijansi pronašla onu čija boja mi idealno odgovara i čim dođem do pola pakiranja, ja si kupim novo. Čisto nek se nađe, može se opet zaratiti pa da ne ostanem bez voljenog proizvoda :D


Grupa olovaka koje obožavam:

- Pupa crnu olovku sam dobila prije par godina i istinski me oduševila. Tada je nije bilo kod nas pa sam je, kad sam već došla do pola, štedila i čuvala samo za posebne prilike. Sada je dostupna i kod nas u CM-u. Olovku sam spominjala u ovom postu.
- Maybelline olovka za obrve je jedini dorasli konkurent mojoj MAC pomadi za obrve, pa je često koristim u zadnje vrijeme i naravno uvijek je tu rezervna olovka, u ovom slučaju čak dvije rezervne jer se malo brže troše, pa opet zlu ne trebalo :)
- Golden Rose Smoky olovka, često spominjana na mom blogu, zaista jako volim ovu olovku za svakodnevna šminkanja i to što vidite je da obje koristim u isto vrijeme jer nekad jednu ne mogu da nađem, pa uhvatim drugu i jednostavno moram uvijek imati dvije :)
- Loreal So Couture "flomaster" mi je najdraži takav proizvod ikad. U vrijeme kada sam bila potpuno odustala od ovog tipa proizvoda, dobila sam ga na jednom eventu i od tada sam mu vjerna i redovno ga kupujem i za sada bolju alternativu nisam našla.



Collistar bazu spominjem svako malo. Iako i dalje isprobavam druge i nalazim na zaista dobre baze, postoji ova meni nezamjenjiva baza, kada je u pitanju popunjavanje pora i trajnost. Kada stavim kremu koju vidite na slici ispod, Collistar bazu i Estee Lauder Double Wear, to je jedino u šta se mogu pouzdati da nam mom licu ostaje dok ne skinem šminku, što nekad zna biti i do 10 sati dnevno. Isprobala sam ovu kombinaciju i na drugima i cure se uvijek šokiraju da i za masnu kožu postoji šminka koja može ostati tako dugo na licu.


Murad krema za matiranje je jedna i nezamjenjiva u one spomenute dane kada mi je trajnost šminke na licu jako bitna.


L'Occitane krema je moje zadnje otkriće među ovom ekipom, što ne znači da je manje vrijedna spomena od ostalih. Naprotiv, ovo je krema u koju sam se toliko brzo zaljubila da ne želim ostati bez nje, IKAD :) Dnevna krema koja nije namijenjena matiranju, a ja je obožavam. I sama se pitam kako je to moguće? Moguće je jer je ovo hidratantna krema koja ne masti moje lice, koja daje potrebnu vlagu, a ne izaziva moju kožu na proizvodnju dodatnog sebuma. Puderi krasno sjedaju na nju i krema je koju nesebično preporučujem svima kojima je potrebna hidratantna krema.

Kako i vidite, sve osim Balea ulja za čišćenje lica sam recenzirala na blogu. Ako nisam ja, onda je to napravila suradnica Ivana, koja mi je btw i otkrila Maybeline maskaru i olovku za obrve, koje od tada pobožno volim :) To što sam ih već recenzirala je znak koliko su mi ovi proizvodi mili.


Da li i vi imate neke proizvode koje toliko volite da ih uvijek morate imati u rezervi?

22 komentara:

  1. Sa zadovoljstvom procitam svaki post, i bas mi zao sto nisi redovna u pisanju kao nekad (znam da imas obaveza previse).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Majda, i meni baš bude žao kad ne nalazim vrijeme za blog. Nije da ja ne mogu naći vremena za pokoji post, nego su mi misli bile usmjerene prema potpuno drugom segmentu života, pa nisam željela ništa polovično raditi. Sad se to lagano sve stabilizira pa se veselim vraćanju u blogosferu. Čitamo se malo češće :) hvala ti što si tu, uz mene :)

      Izbriši
  2. da li namjerno između naslova i prve slike piše balea? ljevi kut ? :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma kakvi. Kada tipkam post napravim oznake za sve brendove i teme iz posta ali ova blogger tema uvijek prikaze samo jednu oznaku, a ne sve kako bi trebalo. Ja to na zalost ne znam promijeniti, niti mogu birati koju ce oznaku prikazati ;/

      Izbriši
  3. Kao baza za puder , za nas sa masnom kozom , je jako dobra dnevna krema za masnu kozu iz minus417 kozmetike. Ja je u Nisu jako tesko nalazim i nije bas jeftina ali je super. Probacu ovu mejbilin maskaru, a meni je dobra i one by one.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad cula za tu kozmetiku ali me sada jako zanima :) potrazicu i probacu ako nadjem :) maskara mi je jedno od otkrica godine :)

      Izbriši
  4. Odlican i koristan post! Kapa dolje kad uspijes se posvetiti blogu sa dvoje djece. Ja jedva na kraj izlazim sa svojima...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ne mogu reći da ne mogu stići jer nemam fiksno radno vrijeme pa tu i tamo mogu ugrabiti malo vremena za blog :) mogu, a i želim :) plus tu je moja super mama, koja nesebično pomaže :)

      Izbriši
  5. Super ti je post, jesi skužila da je većina stvari koju si kupila onako u dva haha, dva Balea ulja, dva MAC pomade i tako to. Jesi to ti isplanirala ili se jednostavno dogodilo haha? :D

    CANDY MAKEUP GIRL

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa naziv posta je "Kupljeno prije nego što je potrošeno" :) tako da moraju biti dva :)

      Izbriši
  6. Joj - skoro sve mi ide na wish listu! Super ideja za post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se ideja dopada :) Nadam se da ćeš biti jednako zadovoljna, sa onim što odabereš za sebe :)

      Izbriši
  7. nisi spomenula jedan proizvod za kojeg pouzdano znam da ga imaš u zalihama - Maybelline Instant Age Rewind korektor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Daaaa, kako si to dobro primijetila :) Poslije sam još skužila da je bilo još proizvoda, ali to onda ostavljam za naredni post :)

      Izbriši
  8. Za maskaru se slazem skroz!
    Da li si probala kiehl's ultra facial kremu? ja zavrsavam drugu kutiju a koze su nam bas slicne pa me interesuje poredjenje sa L?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam na žalost, ali ako si upratila da nam je koža slična, onda bi ti ova Loccitane zaista trebala odgovarati. Ponavljam ono što je vjerovatno i tebi bitno, ne masti kožu, a omekšava je i izvrsno hrani. Dosadna sam koliko je hvalim, ali nisam dugo našla dnevnu kremu koja mi ovako dobro odgovara, a da to nije Murad, pa mi je ovo kao neko otkriće godine :)

      Izbriši
  9. Rumenilo mi je predivno! Ulje vec odavno pokusavam naci u Dm-u,ali ocito su ga u Zg vec povukli...steta jer vec godinama kupujem ulja za skidanje sminke.
    Bobbi Brown rumenilo Pink Coral sam vec vise puta kupila & full coverage cetka je nesto bez cega ne mogu (meni najnaj za puder),...i od korektora K.Aucoin sensual skin enhancer te Armani maestro eraser su uvijek u zalihi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Rumenilo je vrh :) Baš je šteta da su povukli Balea ulje jer za ove novce je fenomenalno. Ja sam nedavno kupila Loccitane karite ulje i mogu ti reći da je i ono odlično.
      Već neko vrijeme se lomim oko BB full coverage kista, ali nikako da prelomim treba li mi ili ne. Što se tiče korektora tu i nisam baš zahtjevna :) Maybelline Eraser je meni nezamjenjiv :)

      Izbriši
  10. Loccitane ulje sam imala i slazem se da je odlicno.Ako imas priliku isprobaj dermalogicino (fantazija) :) A full coverage ti treba (meni nije potrebno prekrivanje,ali jednostavno vidim razliku cim nesto drugo za podlogu koristim)-fantastican kist,a znam da ga i Anaviglam voli :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Da, to je balea korektor (sand). Imam trenutno dva ili tri jer mi brat uvijek ukrade jednog kad ide negdje,odlicno pokriva sve bubuljice i ostale nedostatke. Isto tako njihov puder u prahu kojem sam vjerna jer mi tekuci ne pokrivaju bas, a ne znam se sminkat po slojevima, nisam ja za to hahha. Također volim Gliss regenerator u spreju kojih ima puno vrsta i uvijek isprobam drugi,fino mirise i kosa je jako sjaji. Vjerna sam i essence maskara, ali nisu mi sve dobre, imam užasno male i kratke ravne trepavice i ni ne vidi se kad stavim maskaru :/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)