Estee Lauder Double Wear Light tekući puder - MAKEUP ARENA

1/30/2017

Estee Lauder Double Wear Light tekući puder





Evo recenzije još jednog od najpopularnijih tekućih pudera širom svijeta. Pisala sam vam u klasičnom Double Wear puderu koji je moj must have proizvod i više ne mogu zamisliti da ga nemam u svojoj kolekciji (ako ste slučajno tu recenziju preskočile, molim da je pročitate OVDJE). Vrag mi nije dao mira da poželim isprobati i ovu laganiju verziju jer eto ne želim baš stalno nositi jače pudere. Posebno zato jer ga je planetarno poznata makeup artistica Lisa Eldrige stalno hvalila kao puder koji voli i koristi u svom makeup kitu. Ako ga voli Lisa, bila sam sigurna, voljeću ga i ja :) Šalu na stranu, nije da nam mora svima sve isto odgovarati, ali uglavnom sve kupljeno na njenu preporuku je uglavnom ispunilo moja očekivanja.


Za razliku od pomalo nespretne ambalaže klasičnog Double Wear pudera, problem doziranja koji sam uspjela riješiti sa MAC pumpicom, ovdje se radi o tubici koja je jako zgodna za korištenje jer je mekana i ima otvor prilagođen za  optimalan izlazak proizvoda. Uobičajenu količinu od 30 ml sam platila 102 KM u Inoma parfumeriji. Ponekad bude i sniženje od 20%. Plus moram istaknuti činjenicu da u Inomi postoje kartice lojalnosti gdje za kupljena bilo koja 4 proizvoda brenda Estee Lauder, peti dobijete gratis (peti mora biti dekorativni), što generalno puder odmah čini jeftinijim. Ovako ja to računam, ako kupim 4 pudera za 102 KM, znači da sam potrošila 408 KM, a dobila sam i 5. puder gratis, što znači da sam potrošila 408 KM za 5 pudera, pa u biti jedan košta 81,60 :) što puder čini 20% jeftinijim :)

Puder postoji u 10 nijansi, ali mislim da nigdje, osim u USA, nećete naći baš sve nijanse jer sam baš gledala i po nekim EL stranicama po Europi, da nemaju baš sve nijanse. Dakle postoje nijanse: 0.5, 1.0, 2.0, 3.0, 3.5, 4.0, 4.5, 5.0, 6.0 i 6.5. Kod nas u BiH je dostupan u 5 nijansi, 1.0, 2.0, 3.0, 3.5 i 4.0. Ako slučano nisam dobro primijetila, ispraviću naknadno :)



Miris mu je dosta blag, rekla bih kremast, ako to ima smisla, ali zaista mi miriše na neku kremicu.

Tekstura mu je također kremasta, lagana. Jako fino se nanosi i raspoređuje po licu. Iako pudere volim nanositi kistovima, s ovim puderom se najbolje snalazim sa prstima ili eventualno sa klasičnim kistom za puder.

Prekrivanje mu je srednje ka nadogradivo jačem. Neće prekriti veće nepravilnosti, ali za te stvrhe ionako koristimo korektor.

Završnica mu je mat ili ako ga usporedim sa klasičnim Double Wear-om, onda je polumat. U biti on je mat, ali ne onako jako kao klasični. Ne suši se brzo kao klasični, pa imamo dovoljno vremena da ga fino rasporedimo po licu. Baš je nekako lijepo maziv i ostavlja divan osjećaj na licu. 

Trajnost na mom masnom licu je odlična. Iako ne jednako trajan kao klasični Double Wear, ipak dovoljno trajan da ga svrstam u izuzetno trajne pudere. Ako koristim još i matirajuću bazu i fiksiram ga MAC Blotom, nema mu mrdanja dobrih 7-8 sati. Primjetila sam da mu trajnost nije uvijek ista, što je normalno, s obzirom da mi lice nije svaki dan jednako masno. To ne znači da se ja neću zamastiti u ovih 7-8 sati koliko on traje jer nemoguće je kod jako masne kože potpuno spriječiti izbijanje masnoće, to znači da će on ostati na licu i nakon što pokupim višak masnoće.

Ima SPF 10.



L-D: 1.0, 2.0, 3.0, 4.0

Nijansa 1.0 je jako svijetla, neutralnog podtona
Nijansa 2.0 jako slično djeluje nijansi 1.0, ali razlika na licu je dosta vidljivija, on je umjereno svijetao i za njega bih rekla da je neutralnog podtona
Nijansa 3.0 je već za dobra dva tona tamnija od nijanse 2.0, dosta je topla;
Nijansa 4.0 je toplog podtona i dovoljno tamna za većinu cura sa našeg podneblja.

Lijevo samo sa kremom, desno krema i puder nijanse 2.0, koji nije fiksiran.


Ovdje sam ga fiksirala sa MAC Blot-om, a tu je i jedna slika sa osmjehom jer me često pitate zašto se ne smijem, a meni nekako neprirodno izgleda da se smijem dok prezentujem šminku :)



Iako su i Double Wear i Double Wear Light namijenjeni za masniji tip kože, oni definitivno nisu isti i koji ćete odabrati ovisi o vašim preferencama. Ja Double Wear biram kada želim najveću moguću trajnost pudera, posebno kada idem na jednodnevna putovanja ili znam da ću iz bilo kojeg razloga biti odsutna iz stana 12 ili više sati. Double Wear Light je, kako i sam naziv kaže, laganija verzija klasičnog, pa je dosta manje osjetan na licu, iako i dalje jako lijepo prekriva i dosta dugo traje. Ja ga preferiram nositi za svaki dan, kada želim da se što manje primijeti na licu, a da i dalje osiguram ujednačen i lijep ten. Da me pitate koji mi se više dopada, a vjerujem da bi bilo takvih pitanja, pa ću odmah to i odgovoriti, reći ću vam da ovisi od dana do dana. Ne mogu se odlučiti za samo jedan :) Mislim da bi ova light verzija odgovarala većem broju žena, pa će se osim masnijem, dopasti i mješovitom i normalnom tipu kože.

Sve u svemu ovo je puder koji će i u budućnosti biti u mojoj makeup kolekciji, koji imam u 4 nijanse u  kitu za šminkanje drugih i da li je potrebno da na kraju ponovo kažem da sam i njime oduševljena? Moram dodati da ništa manje od svog omiljenog high end brenda nisam ni očekivala :) Stoga još jedno bravo za Estee Lauder.

Nego sad se sjetih da moram spomenuti nešto o brendu EL, što nikad na blogu nisam. Da li znate da  komplanija EL u vlasništvu ima mnoge poznate brendove, među kojima su: MAC, Bobbi Brown, Tom Ford Beauty, Clinique, Smashbox, Glamglow, itd.? A od nedavno su u ovoj grupaciji i Becca i Too Faced, moja dva vrlo, vrlo draga brenda, Becca hajlajteri su nešto savršeno, a o Too Faced paletama  sjenila vam mogu reći sve najbolje. Uglavnom, drago mi je da mi omiljeni high end brend jača sa svojom grupacijom i da je unutar nje još dosta kvalitetnih brendova, koji će nadam se biti uskoro dostupni i na našem tržištu :)

Da se vratim na puder, planiram ga nastaviti kupovati kako za sebe, tako i za makeup kit, za šminkanje drugih, jer korištenje kvalitetnog pudera je od velike važnosti kod šminkanja.

Imate ga? Jel vam na wish listi, želite li ga isprobati?

2 komentara:

  1. Ova verzija bi meni odgovarala, klasicni DW mi je bas tezak i cijeli dan ga osjecam na licu. Odusevljena sam ovom fotkom gdje se smijes, frizura je famozna.

    OdgovoriIzbriši
  2. S kojom biste nijansom mogli usporediti ovu nijansu 2.0 light verzije s DW klasicnim?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)