Catrice proizvodi vrijedni pažnje - MAKEUP ARENA

10/06/2017

Catrice proizvodi vrijedni pažnje



Kada otkrijem odličan proizvod koji ima nisku cijenu, bude mi jako drago, kada otkrijem više njih i to ako su od istog brenda, poželim pisati o njima odmah. Tako mi se nedavno desilo kada sam se šminkala i skontala da su svi proizvodi koje sam taj dan stavila na lice bili Catrice, nije mi bilo druge nego podijeliti sa vama priču o ovim super proizvodima, koji ovako skupno odlično rade na mom licu.



Baza za lice - iako započinjem post upravo sa njom, ona je zadnji proizvod među ovom skupinom koji je svoje mjesto našla među mojom šminkom. Kupila sam je na preporuku jedne djevojke (helou Adela) koja baš kao i ja ima jako masnu kožu lica i bila sam primijetila da mi je nešto manje zamašćena u licu nego inače i kako sam istu stvar zapažala iz dana u dan, nije mi bilo druge nego je pitati šta je to promijenila u svojoj rutini i rekla mi je za bazu, kako je odlična i da se od nje manje masti. Već pretpostavljate da sam je ubrzo kupila. Možda i ne bih (lažem samu sebe :)) da nisam u jednoj slučajnoj šetnji CM-om (ne znam za vas ali ja najbolja sniženja uhvatim u CM-u, mada i Didaco sa svojih 20% jednom mjesečno spada u odlične popuste) naletila na ovu bazu za 7 KM. Redovna cijena joj je 9-10 KM. I po redovnoj, a pogotovo po sniženoj cijeni, vrijedi svakog novčića. Produžava trajnost šminke, kontrolira lučenje sebuma, masnokošci morate je probati, ja sam istinski oduševljena koliko mi duže stoji šminka sa njom.


Tekući puder HD - mislim da nema one među vama koja nije čula za ovaj odlični puder i/ili isprobala ga. Pisala sam o njemu OVDJE, neću se ponavljati, jednostavno jako jako dobar puder. Ja ga trenutno imam u nijansi 040 koju sam kupila dok sam imala još ljetne boje, sada sam je već izgubila pa mi je mrvicu tamniji, meni idealna nijansa je 030. Mana mu je ono što sam i u recenziji pisala a to je što nema veći raspon boja. Nadam se da će se to promijeniti da bi i cure sa tamnijom kožom mogle da se upoznaju sa odličnim karakteristikama ovog pudera.

Prime and Fine matirajući puder - imam ga već neko vrijeme (ne mogu se sjetiti da li sam ga dobila ili kupila), znam samo da jednostavno nije dolazio na red za isprobavanje. Onda sam mu jedan dan odlučila dati šansu i rodila se ljubav. Savršeno fiksira šminku bez da dodaje još jedan sloj na kožu, u toku dana sa njim popravim šminku tako što samo pokupim višak sebuma i onda lagano prepudram lice i izgledam kao da sam se tek našminkala. Nema dodatnih slojeva, nema neurednog izgleda. Totalno sam oduševljena. Inače moj najdraži puder za popravke u toku dana je MAC Blot i čisto sumnjam da će ga bilo koji proizvod skinuti sa njegovog trona, ali recimo da bi ovaj bio sasvim solidna zamjena u slučaju da mi, ne daj Bože, prestanu proizvoditi MAC Blot :)


Sun Glow mineralni bronzer, i o njemu sam u sklopu jedne grupne recenzije pisala OVDJE, i toliko sam se razočarala kada sam neki dan vidjela da ovog bronzera više nema u ponudi. Ja se nadam da je to neka neslana šala i da će se pojaviti jer vidite na slici da je moj potrošen. Zaista je jedan odličan bronzer koji parira puno skupljim bronzerima i držim fige na najjače da ga vrate u ponudu.

Kao zamjenu sam kupila Sun Glow mat bronzer koji je isto ok, ali je malo pretopao za moj ten, meni je boja ovog "mog" puno bolje odgovarala i bila mi je ljepša formula. Nije loš i ovaj mat, i njega mogu preporučiti ali mi je ipak malo bolji onaj mineralni.

Kist za hajlajter (na prvoj slici) je dio neke limitirane kolekcije koja je trenutno dostupna. Ja ga imam od ranije, kupila sam ga od jedne djevojke koja ga je donijela iz inostranstva. Iako je namijenjen za hajlajter, ja ga koristim za nanošenje bronzera. Jako je mekan, super nanese, pa čak i izblenda bronzer, iako sam oblik kista ne odaje dojam da bi ga mogao lijepo izblendati.


Za kraj tekuća kamuflaža je proizvod koji je već dosta nahvaljen po internet bespućima, ja se samo pridružujem onim koje ga vole. Jako dobro prekriva, ako se dobro utapka i fiksira, ne nakuplja se u linijama ispod očiju. Izvrsno prekriva i bubuljice, mada vjerujem da bi u tu svrhu možda bila bolja ona klasična kamuflaža u maloj posudici, dok je ova verzija bolja za prekrivanje podočnjaka.

Sve u svemu svi do jednog proizvodi ovog povoljnog brenda su po meni istinski vrijedni pažnje i mogu vam sačuvati novac u džepu, ako se sa njima nađete.

Da li ste već nešto isprobale i ako da, koji je to od ovih proizvoda? Da li ima neki proizvod ovog brenda koji bi mi preporučili?


4 komentara:

  1. I ja se iskreno nadam da ga nisu izbacili.Na tvoju preporuku sam ga kupila i nisam se pokajala. Meni je dobra i duo kontur paleta (praskasta). Drago mi je da si se vratila pisanju.Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To im je velika greška. Nema na nigdje :/ Meni ga je žao baciti koliko ga volim. Obratiću pažnju i na tu duo paletu.
      Hvala ti, meni je pisanje jako falilo i nije prošao dan a da nisam pomislila na blog ali stvarno nisam mogla zbog raznih dešavanja u životu. Sada sama sebi držim fige da uhvatim neki tempo, pa makar tri posta mjesečno, a nadam se i češće :)

      Izbriši
  2. Jedina blogerica koju poslusam(procitam :D) od rijeci do rijeci. Sve kupljeno na vasu preporuku, savrseno mi pase. Hvala vam <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala od srca na povjerenju, nadam se da cu ga i ubuduce opravdati :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)