Avon noviteti iz brošure 14/2014 (duo sjenila, rumenilo, dvostrana olovka) - MAKEUP ARENA

10/17/2014

Avon noviteti iz brošure 14/2014 (duo sjenila, rumenilo, dvostrana olovka)





Nedavno je na moju adresu stigao paketić sa Avon novitetima i sreći nije bilo kraja kad sam vidjela koji su noviteti u pitanju. Nova sezonska kolekcija je dopunjena sa dvije paletice duo sjenila, rumenilom i tri nijanse Ultra Color ruževa i sve to možete vidjeti u Avon katalogu na 65. stranici. Tu je i dvostrana olovka sa 78. stranice, gdje ćete uz ovu moju nijansu pronaći još druge tri.

Ako krenemo od ambalaže ona izgleda isto  kao i ambalaža njihovih ranijih proizvoda, s tim da ima zlatno bakreni, ako mene pitate, prekrasni print.

Duo sjenila Deep Wine

3.6g / 11.90 KM (trenutno na sniženju za 7.50 KM)


Obje nijanse su potpuno mat, izuzetne pigmentacije, lijepo se nanose i jednostavno blendaju. Lijeva nijansa je tamnija smećkasto-nude boja, dok je desna u isto vrijeme i bordo i ljubičasta i smeđa u. Obje su jako lijepe nijanse, idealne za jesen, ako već dijelite boje po godišnjim dobima. Što se mene tiče meni su sve boje nosive u svako godišnje doba, kao i doba dana :) Potpuno su postojana na kapku.



Posve jednostavan look na očima napravljen uz ta dva sjenila uz mali dodatak jednog svjetlijeg mat sjenila na dijelu iznad pregiba. Ovdje sam koristila i olovku o kojoj ću vam pisati u tekstu ispod. Tamniji dio nosim da donjem dijelu kapka uz sam rub trepavica i malo u samom vanjskom uglu na gornje dijelu kapka.


Duo sjenila Blue Duet

3.6g / 11.90 KM (trenutno na sniženju za 7.50 KM)



Ova sjenila su srednje pigmentacije, jednako lijepo se nanose i blendaju kao i sjenila iz predhodne palete. Oba sjenila su lagano shimmerasta, ali toliko nezamjetno, pogotovo ovo tamno plavo koje je baš prekrasno i super izgleda na mojim tamnim očima. Lijevo sjenilo je svijetlo sive boje i ima malo više shimmera od desnog, ali taman toliko da se može kreirati lijep i jednostavan look, uz samo još jedno svjetlije sjenilo mat završnice. Kao i prethodni duo, postojana su na kapku, ali inače preporučujem svima da nosimo bazu za kapke jer je ona zadužena za trajnost sjenila na kapku.



Antique Rose rumenilo

6g / 20.00 KM (trenutno na sniženju za 14.90 KM)





Rumenilo je idealne pigmentacije, niti prejako pa da imam problema da ga nanesem i izgledam kao rumena seljančica a niti preslabo da kistom moram grebati ne bi li izvukla nešto boje. Nijansa je jako lijepa, nedefinirana kao jedna, u njoj ima i roskaste i breskvaste i ima jako sitni shimmer koji čini da dio lica na koji smo rumenilo nanijeli izgleda sveže. Ne ističe pore kako to nekad znaju raditi proizvodi koji imaju shimmer jer je on tako sitno mljeven. Što se tiče trajnosti ostaje jako dugo na obrazima, meni to dosta ovisi o tome da li mi je lice u periodu kada se više masti ili samo umjereno. Jer ako spadne puder onda sa njim sklizne i rumenilo, a ako je puder na licu postojan onda i rumenilo opstaje dovoljno dugo.


Dvostrana olovka za oči Gunmetal shimmer duo

0.96g / 12.50 KM (trenutno na sniženju za 6.90 KM)



Kako u nazivu i kaže, radi se o olovci koja je dvostrana. S jedne strane je tamno siva shimmerasta nijansa, a sa druge nude shimmerasta nijansa. Olovka je mekana i može se lijepo i jednostavno nanijeti. Tamniji dio volim nanijeti na donji dio trepavica dok svjetliji nanosim na dio  ispod obrva da istaknem taj dio. Također se može nanijeti i u unutranji dio kapka.



Rumenilo Antique Rose, Duo sjenila Deep Wine, Duo senile Blue Duet, Dvostrana olovka Gunmetal Shimmer.

Na slici ispod možete vidjeti jednostavni look koji sam kreirala uz pomoć duo sjenila Blue Duet te rumenila Antique Rose.



Sve u svemu radi se o kvalitetnim novitetima iz kozmetičke kuće Avon koji su mi se dopali, osim kvalitetom, tako i nijansama koje su odabrali za svoje novitete.

Jeste li probali nešto od odabranih ili imate namjeru?


PR proizvodi

32 komentara:

  1. Noviteti su zaista divni,ambalaza je prekrasna,tvoj look je divan,prelepa kao i uvek.Takodje se slazem sa tobom,i ja ne delim boje na godisnja doba nego je sve nosivi bilo kada.

    OdgovoriIzbriši
  2. Ambalaža je stvarno posebna, mada nisam probala ništa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je prava ljepotina i srećom nije se zadržano samo na ljepoti ambalaže nego je i kvalitet proizvoda odličan :)

      Izbriši
  3. Sve je lijepo, osim maskare koju trenutno koristiš. Ne vidim da izvlači išta iz trepavica, a izgleda kao da je na njima par dana i sva se izmrvila. Molim te, promijeni je.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kritika usvojena :) moje su trepavice baš onako slabašne, a vjeruj da sam ovom maskarom jako zadovoljna, samo sam se možda malo više fokusirala na sama sjenila te nisam maskaru baš najbolje nanijela. Naravno maskaru skidan svaku noć i nikad, ali baš nikad ne prenoći :)

      Izbriši
    2. S obzirom da te odavno pratim, znam sve to i vjerujem da si jako pedantna. Ali eto, zapalo mi je za oči, jednostavno look nije mogao doći do izražaja zbog slabe maskare. I ja imam isti problem sa slabašnim trepavicama, tako da znam kako ti je. Drago mi je da si usvojila kritiku, u najboljoj namjeri je bila jer znam da to nije tvoj maksimum. :D

      Izbriši
    3. Kritika je usvojena jer sam osjetila pozitivan ton :) ja samo ne usvajam neosnovane kritike. Istina je da kad sam se malo zagledala kvari mi dojam ova maskara :/ Ja inače ne volim neurednu šminku i slijepljene trepavice i trudim se da ovaj svoj jad od trepavica držim u koliko toliko rasčešljanom stanju (teško mi ide ali borim se) i čim malo popusti koncentracija eto ti štete odmah :) Ne gledaj mi trepavice ni u narednom postu, nisu u puno boljem stanju ;) ali onaj perfekcionista iz mene ti obećava da ću malo više pažnje usmjeriti prema njima :)

      Izbriši
  4. Meni je prva asocijacija na ovu nude olovku bila da ide na waterline, i razmišljala sam o kupovini u te svrhe. Jesi li tu slučajno za to probala koristiti?
    Super mi je look s ovim plavim sjenilom :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je bila ista asocijacija, no shimmerasta mi je za waterline, pa se ja ne bih usudila da ju nosim na tom osjetljivom dijelu dok mi je ovako za naglasiti dio ispod obrva zaista super.

      Hvala :)

      Izbriši
    2. Imaš pravo! Šteta zaista, kod nas je ponuda takvih nude olovaka za waterline slabašna...jaaako :(

      Izbriši
    3. Sunčice morala sam ju probati i na waterline-u definitivno je za naglasiti dio ispod obrva ;)

      Izbriši
    4. hahaha, zbog mene nisi morala, jer obrazlozenje da shimmer tu ne ide zbilja ima smisla...ali te očito kopkalo :))

      Izbriši
  5. imala sam njihova sjenke sa rozim motivom na kutiji,tako da cu i ove naruciti.:-) mali bubi

    OdgovoriIzbriši
  6. Ambalaža je prekrasna zaista, sviđa mi se blue duet i definitivno ću je isprobat. :) Još jedna pohvala za blog, svaka čast. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na pohvalama, svakoj pohvali se obradujem :) LP

      Izbriši
  7. imam oba sjenila a ova mat obozavam :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ne mogu reći koja mi se više dopadaju, zaista su mi obje paletice jako lijepe, svaka na svoj način :)

      Izbriši
  8. Noviteti su super. Ovih dana poručujem proizvode i jako mi se dopadaju te senke i dvostrana olovka, verovatno će se naći u mojoj porudžbini :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Super Marija, vjerujem da ćeš biti jako zadovoljna :)

      Izbriši
  9. deep wine mi je prekrasan duo,,, možda ga naručim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista jeste i pigmentacija tih sjenila je vrhunska!

      Izbriši
  10. Inače nisam fan duo sjenila, kod mene ili je mono sjenilo ili je cijela paleta :D Ambalaža mi se sviđa, i nijanse blue duet!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa moram priznati da ni sama nekam baš puno duo sjenila, nisam o tome ni razmišljala, ali i ja sam definitivno fan paleta :)

      Izbriši
  11. Ova nova ambalaža mi je predivna! Željela bih Deep Wine paletu zbog ove divne ljubičasti smeđe nijanse.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa moram reći da je i meni upravo ta nijansa malo izdvojena iz mase :)

      Izbriši
  12. maskara me nije privukla ali ostalo je baš super...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Maskara je od drugog branda, istina malo nespretno nanesena jer je koncentracija bila na sjenilima a bila sam malo u žurbi :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)