Marrakesh proizvodi za njegu kože i usana - MAKEUP ARENA

10/24/2014

Marrakesh proizvodi za njegu kože i usana






Za sve vas koje to ne znate Marakesh je brand profesionalnih proizvoda za njegu kose i tijela koje proizvodi Earthy Body - renomirana firma iz SAD-a. Marrakesh proizvodi sadrže ulje argana iz Maroka i ulje sjemena industrijske konoplje koje pruža vrhunski, prirodni i njegujući efekt vašoj kosi. Marrakesh proizvodi ne sadrže sulfate, parabene, propilen glikol niti umjetne boje. 

Postoje u tri mirisa kada pričamo samo o proizvodima za kosu:

  • Original
  • Dreamsicle
  • High Tide

A onda ako uzmemo u obzir i proizvode za njegu tijela, osim navedena tri je još sedam različitih mirisa:
  • Lavander
  • Skinny Dip
  • Naked In The Wood
  • Wild Surf
  • Guavalava
  • Sqqueezed
  • Maroccan Nights

Nisu svi mirisi zastupljeni u svim proizvodima.


Još prije mjesec dana, možda čak i duže, počela sam testirati nekoliko proizvoda mirisa Dreamsicle pa vam danas donosim recenziju za njih. Prije nego krenem o svakom proizvodu zasebno da se osvrnem na miris koji je zajednički za sva tri. Radi se o nekom svježem voćkastom mirisu, u kojem negdje izdaleka probija miris naranče i nakon određenog vremena on ostaje da dominira.


Hand & Body Lotion
236ml/14 KM


Losion se dozira na pumpicu što je veoma praktično i sve češće u praksi kod mnogih proizvođača jer svi uviđaju važnost jednostavnosti korištenja proizvoda. 

Proizvod je veoma gust i iznimno bogate konzistencije. Lijepo se razmazuje i upija za vrlo kratko vrijeme a kožu ostavlja iznimno mekanom i nahranjenom. S obzirom da je jako bogat nije potrebna velika količina da bi koža ostala nahranjena pa jedna obakva bočica može potrajati jako dugo. 

Ja ga uglavnom koristim za njegu ruku, te ponekad za njegu tijela, jer mi ih savršeno nahrani, a u nekoliko navrata sam spominjala da su mi ruke jako suhe, potpuno različito od mog lica. Eh kad bi postojala neka magija pa da se višak masnoće prebaci na ruke :)

Osjećaj omekšane kože se zadržava jako dugo. Ono je što je jako bitno a umalo da zaboravim spomenuti je da koža ne bude ni malo ljepljiva nakon što se losion upije.

Ono što sam pročitala u katalogu o ovom losionu a nisam isprobala na sebi jer nisam imala tih problema sa kožom je da olakšava svrbež, djeluje protiv upala te smiruje kožu uz pomoć masnih kiselina iz ulja industrijeske konoplje, pruža antioksidantnu zaštitu… Ne sadrži paraben, mineralna ulja, boje, ftalat, sulfat i alkohol.





Puter za ruke i tijelo
236g/19 KM


Kad je losion onako gust, bogat i hranjiv, imate li predodžbu o kako koncentriranom i hranjivom proizvodu se ovdje radi? Kao i losion, i puter se može koristiti za ruke i tijelo. Za razliku od losiona kojeg koristim preko dana, korištenje putera mi je rezervirano samo za noć. Razlog je što se malo sporije upija i što volim iznimno dugotrajan njegujući osjećaj na rukama koji mi puter ostavi.

Osim za njegu ruku iznimno je dobar za njegu stopala. Ništa mi draže nego napraviti pakung stopala za ovih puterom. Nanesem deblji sloj, čekam da se malo upije i navučem pamučne čarape i u njima ostanem što duže mogu. Stopala nakon ovakvog tretmana budu vidno omekšana.

Posebno je preporučljiv za suhu kožu tijela.





Balzam za usne
4.2g/3.60 KM


Proizvod je prirodan, 100% veganski, bez pčeljinjeg voska. Kada pogledamo na sastav u kojem se nalaze hidratizirajuća ulja, uključujući ulje konoplje, shea maslaca, jojobe, avokada i vitamin E nije iznenađujuće da su usne vrlo kratko nakon nanošenja balzama izuzetno mekane. Generalno nemam problema sa usnama, vjerovatno ima i do genetike, a razlog može biti i što ih redovito njegujem, što uključuje piling i stalno mazanje balzamima za usne kada sam u stanu bez šminke. U zadnje vrijeme sam nabavila veliki broj mazalica za usne i volim često da ih rotiram i mijenjam ukuse koje osjetim na usnama no u zadnje vrijeme se sve češće hvatam ovog balzama jer mi se dopada osjećaj mekoće na usnama koju mi pruža. Jedna posebnost kvalitetnih balzama za usne, koja krasi i ovaj, je ta što ne ostavlja usne masnim nakon što ga nanesem te je izvrsna podloga za usne prije šminkanja. S obzirom da u zadnje vrijeme često nosim ruževe popularne mat završnice ovaj balzam mi je savršen dodatak prije njihovog nanošenja.






Na kraju da podvučem crtu i da kažem da su sva tri proizvoda odlična jer obavljaju ono obećano, njeguju kožu tijela ili usana.

Spisak mjesta gdje su proizvodi dostupni možete naći na linku http://frizerland.ba/fransize.html


Jeste li probale nešto od Marrakesh proizvoda i ako jeste koji su vaši omiljeni?




PR proizvodi

2 komentara:

  1. Kupila danas njihov leave in za kosu, pa se radujem isprobavanju. Nadam se da cu biti zadovoljna kao i ti!

    OdgovoriIzbriši
  2. ma nisam ništa njihovo probala, ali sam zaluđenik za proizvode obogaćene arganom
    pa se lako zapalim i poželim nešto novo probati :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)