Nashi Argan grupna recenzija proizvoda za kosu - MAKEUP ARENA

10/16/2014

Nashi Argan grupna recenzija proizvoda za kosu



Sjećate se kad sam vam pisala o ovom brandu u uvodnom postu OVDJE. Prošlo je već dosta vremena, isprobala sam sve, utisci su se slegli, šampon i regenerator već potrošeni i vrijeme je da vam napišem recenziju. Neću ponavljati sve napisano u postu koji sam vam linkala pa ako vas zanimaju detalji o brandu predlažem da pročitate već napisano.

Moram odmah da priznam da sam imala veliki strah od isprobavanja ovih proizvoda. Proučavajući sastav znala sam da će se složiti sa donjim dijelom kose, strah se javio zbog tjemenog djela koji je masan. Bojala sam se da će mi zbog velike koncentracije arganovog ulja (36%) tjemeni dio biti sljepljen ili u najboljem scenariju vidjela sam da će mi kosa biti divna prvi dan, a već naredni masna. Da li su moje pretpostavke obistinjene pročitajte u nastavku.



Šampon

200ml / 30.10 KM


U nekoliko navrata sam navodila da mi je mnogo bitno da šampon dobro pjeni. Ako to ne radi, koliko god ja bila svjesna činjenice da pjena nije presudna za dobro pranje, ne mogu da se otmem utisku da mi kosa nije dobro oprana. Ovaj šampon sasvim dobro pjeni i samim tim ne izostaje osjećaj da je kosa čista. Nanosi se na pokvašenu kosu i preporučljivo je da se ostavi nekoliko minuta prije nego se ispere, te ponoviti postupak ako je neophodno. Već nakon pranja na zdravim dijelovima kose osjetim mekoću i da mi je sva kosa takva kao ti zdravi dijelovi, ne bi bilo potrebe da ju dodatno omekšavam. No, na moju žalost, u pomoć mi moraju priskočiti i drugi proizvodi o kojima ću pisati u tekstu ispod.




Regenerator

200ml / 30.10 KM


Regenerator ne koristim na cijeloj dužini kose nego ga stavim na otprilike pola kose. Jako je gust, bijele je boje i izuzetno koncentriran te mi je potrebna mala količina da potpuno nahranim polovinu svoje kose kojoj je regenerator neophodan. Ostavim ga da odstoji na kosi nekoliko minuta te nakon toga isperem. Nakon njega kosa mi je, iako mokra, mekana ka svila, osjetno glatka. Kad prođem dlanom on bukvalno klizi niz kosu i moram priznati da je lijep osjećaj pod dlanom.



Maska za kosu

150ml / 44 KM


Proizvod koji ne koristim nakon svakog pranja kose nego samo s vremena na vrijeme. Vrlo je sličan regeneratoru uz razliku da je još intenzivnijeg dejstva i potpuno omekša kosu i učini ju podantnom. Potrebna je izuzetno mala količina, već sam spomenula da je veoma intenzivan te mi ova količina od 150 ml već jako dugo traje i tek sam je potrošila pola. Posebno volim koristiti ovu masku kada se tek ofarbam pa mi je kosa u kritičnijem stanju nego inače.
Proizvod je smješten u tubicu koja stoji na poklopcu te se vrlo jednostavno dozira.



Maska za kosu koja se ne ispire


150ml / 36 KM


Sjećate se kad sam vam nekad davno pisala o Uniq One koji je bio moj obožavani proizvod. Ne, ne nisam prestala da ga volim, previše je jaka veza među nama, nego želim da vam kažem da ovaj proizvod ima veliku šansu da voljenom Uniq-u oduzme titulu najdražeg. Ponaša se veoma lijepo na kosi, te eventualne dijelove kose koji nisu obavijeni regeneratorom ili maskom te su ostali suhi po pranju, omekša do te mjere da kosa izgleda kao najzdravija, nikad tretirana. Ugodnog je mirisa, kao uostalom i cijela linija, jednostavno se dozira uz raspršivač te uz fanfare i zvona na sve strane objavljujem da je proizvod zaista vrijedan pažnje.





Ulje za njegu kose

30ml/23.50KM 
100ml/53.40KM



Za kraj uljni slatkiš. Ovaj proizvod mi se također dopao. Jedino ulje koje sam do sada probala, a istina nisam ih previše probala, tek nekih 4-5, ali jesam hvaljenu Macadamiu koju svi (osim mene čini mi se) mnogo vole a koja se meni nikad nije dopala a pisaću vam i zašto u jednoj usporednoj recenziji.

Ulje fenomenalno miriše, i ovo je ponavljanje gradiva jer sam spomenula da je cijela linija mirisna, ali ne škodi ponoviti :) smećkaste je boje i veoma je hranjivo za moju tretiranu kosu. Nemam dokaze ali imam pretpostavku da prodire duboko u vlas jer se za razliku od onih do sada isprobani nije zadržavalo na površini kose te ju činilo da izgleda kao masni snop, nego ga je kosa upijala i nakon nanošenja izgledala je jednako čisto. Potrebna je izuzetno mala količina ulja za nahraniti veliki dio kose. Kao i kod maske, te spreja i ovaj proizvod ne nanosim na cijelu dužinu nego samo od sredine ka dolje.




Nije neophodno imati sve proizvode, dovoljno je kupiti šampon te još dodatni njegujući proizvod koji zadovoljava naše zahtjeve, ali u svakom slučaju za veoma suhu kosu je potrebno nekoliko proizvoda da bi hidratacija i nahranjenost kose bila što bolja. Ako bih morala odabrati koji bi to bili proizvodi, bila bih u velikoj dilemi jer ih volim sve, ali recimo da bih uzela masku i masku u spreju, ali opet kako da ostavim ulje među proizvodima koji nisu odabrani. U stvari nije mi jasno zašto biram favorite kada mi se generalno cijela linija dopada :)



Na kraju da se sjetimo početka gdje sam napisala da sam imala strah da će mi se kosa brzo mastiti, strah je bio potpuno nepravdan te kosa se nije brže prljala i ono što mi se dopada je što je veoma svilena i ako znate onaj osjećaj kad pomilujete dijete po mekanoj kosici, moram da vam kažem da je moja kosa upravo takva na dodir, bez imalo lažnog susprezanja, jako sam zadovoljna sa ovim proizvodima.

Još da dodam da su proizvodi dostupni samo u bolje opskbljenim frizerskim salonima, a kompletnu listu ste mogli vidjeti OVDJE.

I da se izvinem svima koji još uvijek čekaju testere, primite ispriku u moje i u ime Beauty Studio Prestige, ovih dana bi testeri trebali stići na vašu adresu. Došlo je do nesporazuma, te je trebalo da se šalju sa danom objave recenzije.


PR proizvodi


Broj komentara: 17:

  1. Sad se mogu kupiti i u Kraft prodavnici prirodne kozmetike u Sarajevu. Malo mi je to bezveze ako su profesionalni brend

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ovako: Kraft je dobio pravo prodaje, jer u salonu preko puta njega se rade tretmani Nashi a salon sam po sebi ne može prodavati. Dakle, to nije izlazak iz okvira profesionalne prodaje, već samo snalaženje u situaciji koja nije na ruku frizerima u BiH :)

      Izbriši
    2. malo je tebi dosadno u zivotu, pa ti je sve bezveze, mozda ti neko drma kavez

      Izbriši
  2. Da, i Kraft je Doo koji u porodičnom vlasništvu drži i taj salon i maloprodaju kozmetike.

    OdgovoriIzbriši
  3. veselim se isprobavanju uzoraka :) imamo isti tip kose, moja jedva 24 sata izdrži da nije masna, pa ćemo vidjeti kako će se pokazati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Vidi neće ti se manje mastiti kosa, ali ono što je bitno neće ni više, a odlično hrani suhe dijelove kose. Vidjećeš uostalom kada ih dobiješ i probaš :)

      Izbriši
  4. Ovo bih volela pomirisati :)
    verovatno bih izdvojila novac za leave in i ulje :))
    je l' sam samo ja blesava, ili se još nekom sviđa kompletna ambalaža?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ambalaža je mrak dobra, definitivno nešto sto i ja želim u svom kupatilu.

      Izbriši
  5. Interesantno, sada sam u fazi u kojoj nema šase da ne pročitam recenziju nekog proizvoda za kosu :) Najpre bih probala masku u spreju, čini mi se da bi mi odgovarala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao pa svi imamo faze. Izgleda da smo se zasitile šminke :) I ja sam u toj fazi gdje me mnogo zanimaju proizvodi za kosu :)

      Izbriši
  6. Može li mi neko reći kako ulje da nanesem na opranu kosu ili prije pranja ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nanesem na opranu još vlažnu kosu, prosušenu peškirom ili na skroz suhu.

      Izbriši
  7. Pozdrav, zanima me da li se i ako može nabaviti, gdje, u Mostaru?

    OdgovoriIzbriši
  8. Imam šampon, regenerator i ulje prezadovoljna sam!

    OdgovoriIzbriši
  9. Gdje se može kupiti u Zagrebu?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)