Avon Hollywood kolekcija iz kataloga 15/2014 - MAKEUP ARENA

10/25/2014

Avon Hollywood kolekcija iz kataloga 15/2014





Kada sam ovu kolekciju Hollywood vidjela u novom katalogu 15/2014 ostala sam bez daha, bukvalno. Dugo nešto ljepše iz kozmetičke kuće Avon nisam vidjela. Pri tome najviše mislim na ambalažu jer su mi se i ranije dopali mnogi proizvodi, ali ambalaža, ma baš mi se mnogo dopala.


A kada se dječko iz dostave pojavio sa paketićem i kada sam ga žurno otvorila i ugledala sve do jednog komada iz te kolekcije, raspametila sam se od sreće. Gledala sam jedno, pa drugo, pa treće, pa sve u krug. Šta znam, slagaću ako kažem da mi ambalaža ne igra veliku ulogu jer igra, i ljubiteljica sam ne previše kićaste ambalaže nego one koja je jednostavnih linija ali začinjena nekim lijepim detaljem. Eh ovo je upravo jedna takva jer ako ćemo iskreno ambalaža je potpuno ista kao i kod standardnih proizvoda ali sa zlatnim detaljima i Holivudskom divom na njima :) 

IDEAL LUMINOUS HIGHLIGHTER

15g/15.00 KM (u katalogu 15/2014 je 9.90 KM)

Proizvod za kojim vlada veliko interesovanje, dobila sam nekoliko upita kakav je, pa evo da vam ga pokažem i opišem. 

Dok sam ga prvi dan fotkala mislila sam da u sebi ima sitno mljeveni shimmer i da nema glittera no svima vama kojima sam to rekla, evo ispravke, ipak je prisutan mikro glitter :) No taj glitter primjetim samo kada proizvod swatcham prstom i kada ga nanesem u debelom sloju na lice. 

Highlighter ne spada u grupu onih koji se presijavaju na licu, ponaša se tako da posvjetli dio lica na koji se nanese, iako ne izgleda dovoljno svijetao da bi to mogao napraviti, ipak jeste. Vjerujem da jedino ne bi odgovarao curama koje su izuzetno svijetle, dok evo meni koja sam srednje svijetla posvijetli dio lica gdje ga nanesem. 



 GLIMMERSTICK OLOVKA ZA OČI

0.28G/9.00 KM (U katalogu 15/2014 je 6.90 KM)


Olovka je malo šira te nije namjenjena za preciznu aplikaciju. Ja sam ju na donjim slikama nosila u debelom sloju uz rub trepavica, pa sam onda preko nje stavila sjenilo te je taj dio uz trepavice izgledao tamniji. Olovka nije potpuno crna, više je kao neka tamno siva nijansa, prirodnija na očima. 


ULTRA COLOUR RUŽEVI ZA USNE

3.6g/13.50 KM (u katalogu 15/2014 7.50 KM)

Ova vrsta ruževa za usne je već odavno dio stalne postave, razlika je samo što su u ovoj kolekciji prisutne nove nijanse, uz malo drugačije detalje na ambalaži, poput zlatnih dijelova i printa Hollywood. Ako ste probale ove ruževe, znate da se radi o kremastim nijansama bogatim bojama, koji se lijepo nanose i dosta dugo traju. Ovi ruževi su među popularnijim u Avon postavi, pa mi je baš drago da su ih dopunili ovim krasnim nijansama.


Zlatasto-nude nijansa za koju sam mislila da mi nikako neće pristajati no uvjerila sam se da nekad neke stvari ne treba unaprijed osuđivati, dok ne isprobamo. Nijansa je posve nosiva iako na prvu tako ne djeluje. Srednje je pigmentacije.


Najdraža nijansa u ovom triu. Crvena nijansa koja vuče na boju maline je moj favorit među bojama jer mi se mnogo dopada kako mi takve nijanse daju živosti i čak i kad sam najumornija i nenaspavana uz jedan ovakav ruž ja progledam. Pigmentacija je odlična, ovaj ruž će mi sigurno biti stalni pratilac u narednom periodu.


Naziv ove nijanse je u katalogu je Cherry Rush i to je potpuno ispravan naziv, kao što je i ovaj, samo je ovaj ruž sa imenom sa slike namjenjen za drugo tržište gdje se prodaje pod ovim nazivom, pa nemojte da vas to zbuni.

Radi se o prekrasnoj crveno-bordo nijansi, kremastoj, divno mazivoj. I ova nijansa mi se veoma dopada i jedna je od onih koje rado nosim.




NAILWEAR PRO+ LAK ZA NOKTE

10ml/10.50 KM (U trenutnom katalogu 5.90 KM)


Iako su mi lakovi u katalogu izgledali najmanje interesantni, valjda je to tako jer se uvijek prvo lijepim za ruževe i proizvode za lice poput rumenila, bronzera i highligtera, ipak su me ove boje očarale. Obje nijanse su puno ljepše na noktima nego u bočicama. 

Svjetlija nijansa Beige Drive In je nude-bež kremasta formula, koja poslije jednog premaza, ako se dobro napravi, pruža potpuno prekrivanje, no ja sam stara škola pa sa svakim lakom jednostavno moram preći i drugi sloj i tek tada sam sigurna u njega. Suši se relativno brzo.

Tamnija nijansa Vixen je u bočici izgledala kao dosadna smeđa a na noktima je jedna savršena tamno smeđa koja se gotovo graniči sa crnom. Pravi bombon od boje. Pruža potpuno prekrivanje u samo jednom sloju u kojem se ni ne mora oprezno nanijeti, kako god ga nanesete gusta formula će potpuno prekriti nokte. Već ovaj lak obožavam, ljubav je na prvi pogled.

Starlet Glamour, Show Business, Cherry Rush, Glimmerstick olovka, Ideal Luminous Highlihter
Ideal Luminous Highlighter

Na kraju kad bih pokušala da izdvojim favorita iz kolekcije imala bih težak posao jer mi se generalno svi proizvodi dopadaju, ali ono što mi je bilo izuzetno iznenađenje su definitivno lakovi jer nikad ranije nisam probala niti jedan lak iz ove Nailwear Pro+ kolekcije.

Eh da umalo da zaboravim napisati da je sva šminka na licu Avon, osim pudera, na kapcima je duo sjenila Deep Wine, na obrazima rumenilo Rose Antique, a o oba sam pisala u OVOM postu.

Nego da se vratimo na Hollywood kolekciju, kako vam se dopada i koji su vaši favoriti?




PR proizvodi

31 komentar:

  1. sviđa mi se sve, naročito highlighter i lakovi :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Vau, kakva kolekcija. Bravo za Avon! :) I da, kao i uvek, divan post. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Evo zasto volim recenzije - ruz u nude nijansi nikada ne bih pogledala, a evo na slici izgleda divno! Zelim ga.
    Njihove olovke za oci su mi savrsene, vec ih dugo koristim, tako da cu morati da probam i ovu novu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa nikad ga ni ja ne bih pogledala, mislila bih da grozno izgleda na usnama a ona iznenađenje nad iznenađenjima :)

      Izbriši
  4. Sad si prelijepo našminkala oči da su nerealno lijepe :D
    Ruževi mi se najviše dopadaju, želim ih sve.

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja bas mislila naruciti highlighter, ali obzirom da nije jedan od onih od kojih se lice presijava, ipak necu :/ Da li znas neki drogerijskog ranga koji daje taj efekat da se lice presijava?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije od onih što se presijavaju, definitivno…. Generalno dobar drogerijski highlighter je teško naći, iskrena da budem ja nisam niti jedan vidjela, ali ti preporučujem da pogledaš po sjenilima, jer nekad se sjenila znaju odlično pokazati u svojstvu highlightera :)

      Izbriši
  6. Starlet Glamour je prelep i tako ti pristaje! :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Idem u off :) Mozes li mi napisati preko kog sellera si narucila eos balzame?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko sam ih davno naručivala sa ebay-a da su se izgubili u povijesti naručivanja, nema ih više pa da bih ti mogla linkati sellera, a zadnja dva sam preko sestre od prijateljice kupila, koja ih je donijela iz USA. Ako želiš biti sigurna u ebay seller-e preporučujem da samo gledaš one sa odličnim feedback-om.

      Izbriši
  8. divni su :D ruževi pogotovo:) a ambalaža je baš prelijepa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, ruževi prelijepi, ambalažaaaaa divna divna :)

      Izbriši
  9. Iz cele me je kolekcije jedino hajlajter zanimao, ali preskacem. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Moram uzeti ovaj nude lak! Baš sam danas tražila nešto slično u Golden Rose Color Expert kolekciji i nisu imali u prodavnici :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ova nijansa je baš krasna, jedan od ljepših nudaća :)

      Izbriši
  11. Show Business i Cherry Rush su apsolutno prekrasni i tebi odlično pristaju! Jako mi se sviđa kako si našminkala oči, trepavice baš podignut svaki look! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, trepavice su divan dodatak i rado ih nosim, ali ne želim da se naviknem na njih pa da mi postanu obaveza :)

      Izbriši
  12. Joj i ja sam se oduševila kad sam vidjela tu kolekciju <3
    Sve je stvarno divno, od lakova, do ruževa, posebno me privlači iluminator

    OdgovoriIzbriši
  13. Naziv kolekcije i sam dizajn je poptuno glamurozan. Naročito mi se sviđa ovaj Beige drive in lak :D

    OdgovoriIzbriši
  14. joj, ovaj put su baš fino sve to upakirali, čovjek bi odma sve kupio :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesu Tanja, kolekcija je, rekla bih, jedna od ljepših :)

      Izbriši
  15. pratim mnogo blogova ali tvoj nacin predstavljanja novih proizvoda i recenziranja je jednostavno najbolji za mene. Sve pohvale za tvoj rad!

    OdgovoriIzbriši
  16. Ajme highlightera <3, jako lijepo izgleda :). I Cherry Rush ruž je prelijep.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)