Da rezimiramo: Šta sam zaista koristila od šminke na moru? - MAKEUP ARENA

8/03/2014

Da rezimiramo: Šta sam zaista koristila od šminke na moru?





Promjene su sastavni dio mog bloga. Trudim se uvijek uvesti nove rubrike, nešto promijeniti. Ne zato što nikad nisam zadovoljna nego zato što sam tip osobe kojoj brzo dosade stvari i onog momenta kad osjetim da meni nije interesantno više tipkati jedno te isto osjetim potrebu da nešto mijenjam. Mislim da su promjene dobre i za vas kao čitateljke jer onako kako dosadi meni vjerujem da je ista stvar i sa vama. Meni promjene daju novu energiju za rad.

Dakle danas ću rezimirati šta sam to zaista koristila od svega što sam nosila na more? Dan pred polazak na more stigao mi je paket Avon-ovih proizvoda na recenziju i bukvalno me oduševio jer su to bili neki od noviteta koje sam htjela probati i iznenandno se neseser sa šminkom koju nosim na put znatno popunio.

Pred polazak sam ubacila i ovu Lierac matirajuću kremu jer sam je htjela istestirati da bih upotpunila post o matirajućim kremama koji, sram da me bude, još nisam objavila… ali obećavam da hoću narednih dana… Umjesto Balea baze za lice koristila sam ovu Avonovu koju sam također testirala od momenta kad mi je stigla i o njoj već imam mišljenje koje ću vam natipkati, opet kažem uskoro. Nekad se pogubim u tom pojmu uskoro… Ali s obzirom da je mišljenje o bazi kristalno jasno stvatno vjerujem da je samo pitanje dana kada će recenzija osvanuti na blogu.


Bukvalno non stop sam koristila ove pudere… Prvo Revlon Nearly Naked jer je jedini koji je dovoljno taman i dovoljno lagan za ljetne vrućine te uz njega ovaj roll on korektor koji je također jedini tamniji koji imam. Sve bih fiksirala sa MAC Prep + Prime i na kraju nanijela malo Blota da osiguram da mi lice što duže ostane bez neželjenog sjaja.


Hourglass rumenilo Radiant Magenta vam ne mogu dovoljno nahvaliti, moraću ga recenzirati sa prikazom na obrazima da vidite koliko je divno…. mrzim činjenicu da nije lako doći do ovih rumenila…  L'Oreal Glam Bronze tekući bronzer koji sam kupila na ljetovanju i sad sam se sjetila da ga u stvari nisam koristila na moru te zaboravite da je na fotografiji, nisam ga koristila dok se nisam vratila kući i pofotkala ga prvo… Ali sam zato koristila MAC Sun Dipped bronzer koji je LE i već dvije godine za redom sam ga kupovala u sklopu nekih ljetnih kolekcija, ove godine ga nisu uvrstili ni u jednu te će me natjerati da ga štedljivo trošim jer ne želim ostati bez njega prije nego uspijem nabaviti novi. Tu je i prekrasni Avon bronzer-highlighter koji sam koristila samo kao highlighter.


Za obrve sada već non stop spominjani MAC creme-gel, te Chanel maskara Prune koju sam nepravedno zapostavila otkako sam si uzela GR u sličnoj nijansi,  (Arena Battle o njih dvije ste imale priliku vidjeti) a ne želim da mi se pokvari te sam ju baš non stop koristila. Koristila sam i ovaj ljubičasti tuš od Avona kao i MAC sjenila Blanc Type, Haux, Blackberry i na slici zaboravila pokazati i avon kremasto koje nisam skidala sa kapaka, ne baš bukvalno ;) pa iskoristiću ranije napravljenu fotku da vam ga pokažem.

Kako se osim masnoća na mom licu ljeti pomiješa vrlo rijetko koristim jače ruževe, uglavnom usne mažem neutralnim nijansama jer briskajući lice vrlo često skinem i nešto ruža a kad se radi o svjetlijoj nijansi onda se to i ne primijeti. MAC Cream Cup,  te sam i Maybelline Baby Lips nosila, uglavnom na plaži. Zanemarite izgled Baby Lips-a, moju malenu je ponio naziv Baby pa je mislila da je to njena igračka ;)


Kistove sam bukvalno sve koje sam ponijela koristila i zeznula sam se što ih nisam više ponijela onih za tekući puder jer sam svaku noć morala da ga perem. Jedini koji nisam koristila je onaj za gel liner jer kako sam stalno nosila Avonov tuš koji ste vidjeli na gornjoj fotografiji te mi nije ni trebao.

Lakova sam nepotrebno ponijela malo veći broj ali nisam mogla da se odlučim pa sam išla sistemom da od viška ne boli glava. Na kraju sam koristila ova tri lijevo na rukama a non stop su mi Jolly Jewels glitteri bili na nožnim noktima, sviđa mi se što imaju dosta različitih boja u sebi te mi se slažu sa skoro svakim lakom koji nosim na noktima ruku.


A šta sam sve od šminke nosila na put ste mogle vidjeti OVDJE.

Rubrika "Da rezimiramo" će od sada periodično da se pojavljaje na blogu gdje ću jednim postom pokriti recenzije rađene u nekon proteklom periodu i napisati da li je mišljenje ostalo isto ili se nešto promijenilo. Ponekad, na sreću ovo nije česta pojava, se desi da mi se mišljenje promjeni ili nabolje ili nagore pa će ova rubrika dobro doći. Neću je raditi na nekom obaveznom periodu, nego po potrebi, kada se nabere određeni broj recenzija koje želim rezimirati.

Šta mislite o ovakvom tipu posta? Da li će vam biti od koristi?



Broj komentara: 13:

  1. Čekam post o matirajućim kremama!

    OdgovoriIzbriši
  2. Meni se baš dopada ovakva vrsta postova. :) I meni se često dešava da ponesem brdo stvari, a koristim samo polovinu. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Super je ova nova rubrika,malo promene dobro dodje.

    OdgovoriIzbriši
  4. Odlicno, I meni se jako dopada. Veoma sam rdoznala po pitanju avon baze koju imam, zapravo interesuje me poredjenje sa balea bazom koju nemam. Ukratko, treba li mi balea baza ako imam avonovu?

    OdgovoriIzbriši
  5. Svaka čast za nove rubrike, zbog toga, između ostalog, i volim tvoj blog. :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja na letovanje redovno nosim po samo par proizvoda-BB kremu,korektor,maskara,rumenilo, 2 olovke,sjaj i 2 laka...kao,trudim se da stavljam sto manje sminke :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Sviđa mi se ideja za post. Od svih ovih krasota meni je u oko upao ovaj lak za nokte koji imaš na slici s avon linerom :). Koji je to? Predivan je :).

    OdgovoriIzbriši
  8. Divan post.Malo promjena uvijek dobro dođe.Zanima me samo da li si objavila dobitnicu darivanja.Mnogo hvala :*

    OdgovoriIzbriši
  9. volim raznolikosti tako da se veselim svakoj novoj temi

    OdgovoriIzbriši
  10. Tvoje postove i volim i ne volim,toliko šminke i svega!Hoćuuu i jaaa! :D
    Našla sam RT četke u Golden Rosu u Pančevu :) Valjda su original,koštaju duplo od Blush,ali koju da kupim?Zapazila sam ovu koju si uslikala.

    OdgovoriIzbriši
  11. Prosto jedva cekam novinu te vrste, uzivam dok te citam i svaka promena dobro dodje. :-)

    OdgovoriIzbriši
  12. Ja na moru ništa, nije mi more vrijeme za hrpu šminke.

    OdgovoriIzbriši
  13. Recenzija je super, ali pitam se zar je potrebno ovoliko sminke ponijeti na godisnji odmor? Uvijek sam smatrala da je to vrijeme kada trebamo da se odmorimo kako mi tako i nasa koza. Mislim da je dovoljna samo neka bb krema, maskara, rumenilo i neki sjaj ili ruz. Nemoj shvatiti licno,ali mislim da djevojke koje se previse sminkaju na ljetovanju skrivaju time neku unutrasnju nesigurnost i trude se u svakoj prilici izgledati savrseno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)