Maybelline SuperStay Better Skin tekući puder 021 Nude - MAKEUP ARENA

10/14/2014

Maybelline SuperStay Better Skin tekući puder 021 Nude




Novitet kod branda Maybelline me nikako nije mogao zaobići, moje prethodno pozitivno iskustvo sa njihovim Affinimat tekućim je bilo presudno pa poželim da ga isprobam. Dobro nije baš da sam očekivala da će mi se koža popraviti kako to u Maybelline-u obećavaju, meni je dovoljno da zadovolji moje zahtjeve koje očekujem od jednog dobrog tekućeg pudera. Tražim srednje prekrivanje, postojanost, da ne oksidira, da ima dobar izbor nijansi u kojoj ću pronaći sebi odgovarajuću, te naravno da ne prosijam sa njim kroz kratko vrijeme.

Naručila sam ga na Feelunique jer u BiH još uvijek nije dostupan. Košta 7.75 funti. Smješten je u klasičnu staklenu bočicu zapremine 30 ml. Dozira se na pumpicu što nam je svima omiljeni način jer osim što možemo iskoristiti proizvod do posljednje kapi, jako lijepo se može i dozirati i nema bespotrebnog bacanja.

EDIT: od nedavno je dostupan u BiH u DM poslovnicama.

Na Feelunique postoji u 6 nijansi:
  • 005 Light Beige
  • 010 Ivory
  • 021 Nude
  • 030 Sand
  • 040 Fawn
  • 048 Sun Beige






 Pumpica je zaštićena prozirnom plastikom koja je opet zalijepljena ljepljivom trakom.



Sad kada smo pregledali slike i prošli kroz generalije idemo mi da čujemo kako se on ponašao na masnoj koži. Na slikama ste vidjele da piše da je za normalnu kožu ali da li se može koristiti i za druge tipove kože vidjećemo u nekoliko redaka niže.

Puder je srednje konzistencije niti je prerijedak, a ni govora se ovdje radi o gustom puderu. Lijepo se nanosi i krasno razmazuje. Nije potrebno da se brzo radi s njim, možete si uzeti dovoljno vremena da ga lijepo razmažete. Nekoliko minuta po nanosu lice poprimi potpuno mat izgled i to na mojoj masnoj koži pa sam na prvu pomislila da su greškom stavili da je za normalnu kožu i da je zasigurno puder za masnu. No kroz par dana uočila sam obrazac u ponašanju ovog pudera na mom licu. Prvo, potpuno matira lice ali već kroz sat vremena počne izbijati sebum što znači da ipak nije dovoljno matirajući za masnu kožu. ALI, da, da, ali je velikim slovima, postoji jedna dobra stvar kod njega. Nakon što sebum počne probijati, ja ga pokupim maramicom ili blot papirima a puder ostaje na mjestu, bukvalno. Tokom dana se blotam s vremena na vrijeme, te nakon nekih 6-8 sati (ovisi o samom stanju mog lica) puder je i dalje prisutan na njemu. Potpuno opravdava onaj dio SuperStay koji mu stoji u nazivu. Ne oksidira na mojoj koži. 

Sadrži SPF20. Miris mu je jedva osjetan, dok se nanosi na lice imam osjećaj kao da nema mirisa no nakon bliskog mirisanja osjetim da je ipak prisutan. Ne bih ga znala opisati osim da je u grupi onih koji mi ne smetaju.

Ima srednje prekrivanje i ne spada u grupu pudera koji su na licu vidljivi iz aviona. Iako mu matiranje nije onakvo kavo bih željela (nije ni namijenjen za to ali to ne znači da nemam pravo željeti da to radi :)) mogu reći da je ovo jedan odličan drogerijski puder te ako je vaša koža mješovita ili normalna pa čak i malo masna, postoji velika šansa da vam se veoma svidi. Nama okorjelim masnokošcima ipak fali tog dodatnog matiranja.



Kako izgleda na licu ste mogle vidjeti u jučerašnjem postu OVDJE.

Jeste li ga već probale i ako da kako se ponaša na vašem licu i kakvo vam je lice? Ako ne, da li imate namjeru?


43 komentara:

  1. Imam suvu kožu, čula sam par kritika da odg. samo normalnoj, pa i suvoj, ali nisam znala da je dobar i na masnoj. I šta sad da radim? A volim Maybelline pudere :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije da on meni potpuno odgovara, napisala sam da kroz sat vremena počne izbijanje sebuma što znači da nije zadovoljavajući po pitanju matiranja, ali ono što je dobro je da nakon što pokupim sebum on ostaje na koži. Ako ti je izrazito suha koža onda ne znam šta da ti kažem osim da kad napokon stigne u BiH prošetaš do DM-a i zatražiš malo uzorka za probu.

      Izbriši
    2. Pozdrav, u Mostaru u DM-u je dostupan vec nekih 7 dana otprilike :)

      Izbriši
    3. Hvala na ovoj informaciji Najda, idem odmah uraditi edit :)

      Izbriši
    4. Da, dostupan je i kod nas i u DM-u i u Cm-u, s tim što samo DM ima testere koliko sam vidjela. :) Moraću ga probati na koži :)

      Izbriši
  2. I ja sam primijetila izbijanje sebuma kroz par sati na mojoj mjesovitoj kozi, sve u svemu je dobar puder, ali za one koji kao ja zele znati da ce sve biti pod kontrolom satima ima I boljih rjesenja. Divna recenzija, nestrpljivo sam je cekala :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) istina je da ima boljih rješenja ali me se mnogo dojmila postojanost i pored izbijanja sebuma :)

      Izbriši
  3. Bas mi se svidja ta informacija da je postojan :) jer bas to trazim u puderu, i kao i ti neko srednje prekrivanje..nemam problem s masnom kozom, al ipak zna prosijati, i ako nije dobar puder brzo sklizne s lica :D ja sam vidjela ih kod nas, i cini mi se da je ta nijansa koja je kod tebe ovdje najsvjetlija, no meni je potamna, nadam se da nisam fino vidjela il ce biti naruciti ga :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Čuj ova moja najsvjetlija, hmmm…. definitivno ne spadam u grupu najsvjetlijih pa suosjećam sa onima koje traže nešto svjetlije :/

      Izbriši
  4. Ja imam mješovitu kožu, no lice mi se sad poprilično posušilo naspram ljetnih mjeseci. Čitala sam još negdje recenziju ovoga i skroz mi se ok čini :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i jeste skroz ok, jako lijepo izgleda na licu i eto šteta je velika što ne matira malo više, mislim šteta za mene, a za cure koje ne dijele moje probleme sa viškom sebuma to je veoma lijepa činjenica :)

      Izbriši
  5. Moram priznati da me nije u potpunosti oduševio da bi otišla poletit i kupit ga.... iako me privlaci cinjenica "da je pogodan za osjetljivu kozu" ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj ga, svidio ti se i Shiseido koji isto ne matira ;)

      Izbriši
  6. Mogao bi biti sljedeći na popisu za isprobavanje :). Mjerkam ga otkad je stigao u drogerije no ipak ću se prvo uhvatit trošenja tekućih podloga koje trenutno imam prije no što kupim novu :).

    OdgovoriIzbriši
  7. Mene zanima koi je to lak na noktima? :D Malo se vidi, ali mi se čini da je smaragdno zelena boja sa šljokicama. :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na noktima je OPI Jade is the new black i preko njega neke GR šljokice, ne sjećam se koje jer sam ovo davno fotkala kada sam tek kupila puder, ai sjećam se da je kombinacija bila mrak i da mi je žao da ju nisam pofotkala

      Izbriši
  8. nisam fan pudera jer ne samo što mi je tesko nać nijansu već ga i nemogu potrošit do kraja jer se ne šminkam često a ljeti nikako

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Očito ti ni ne treba puder ako ga ne koristiš tako često, sretnice :)

      Izbriši
  9. Probala tester, najsvjetlija nijansa je toliko narančasta da sam ga odmah prekrižila! Ali navikla sam, baš mi je teško naći nijansu pudera koja mi odgovara, inače su to najsvjetlice nijanse, ali većina mi bude prežuta na koži jer imam rozi podton pa ga moram sve do dekoltea razvući :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. koja je najsvjetlija? Nije ova pretpostavljam jer ona nije narančasta niti je dovoljno svijetla da bi bila najsvjetlija. Nezgoda nekih pudera je što ne slože dobro nijanse, takva stvar je i kod skupljih pudera, npr Lancome ima nijansu 2 koja je svijetla a rozog podtona dok je naredna nijansa 3 tamnija ali je neutralna, pa mi u biti ni jedna ne odgovara ali je radije odlučim za 3 pa onda navlačim puder i bronzer i prema vratu :/ ovo radim jer Landome puder obožavam i velika mi je šteta taj nedostatak nijansi :/

      Izbriši
    2. Nije ova, mislim da imaju 2 nijanse prije ove još.
      Da, točno taj problem ja imam :/

      Izbriši
    3. nijanse su:
      005 Light Beige (nije dostupna na Balkanu ali jest na Feelunique)
      010 Ivory (nije dostupna na Balkanu ali jest na Feelunique)
      020 Cameo
      021 Nude
      Sand
      Golden
      Fawn
      Sun Beige (nisam sigurna jel ta dostupna)

      meni bi trebvala 005 Light Beige ako je suditi pos likama ali eto nje nema :/

      Izbriši
  10. Prije svega, sve pohvale za odlicnu recenziju, kao i obicno :)
    Mislim da bih ga mogla probati, jer imam normalnu kozu, a zvuci interesantno i primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Sasvim solidan puder koliko vidim.Ja sam veliki fan pudera sa jakim prekrivanjem,nije mi baš potrebno ali eto volim to.Ovaj bi mi bio idealan za dnevni laganiji makeup. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da, sasvim je dobar. Zanemarujem činjenicu da se moram češće blotati, ističem činjenicu da lijepo izgleda na koži i da je trajan :)

      Izbriši
  12. Procitala sam recenziju ali mi nije jasno zasto narucujes puder za normalnu kozu ako inace imas masnu?
    Ja imam masnu i sada nisam skroz na skroz da li je dobar za masnu ili nije? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam mislila da bi ikoga zanimalo zašto sam ga naručila, ali da zadovoljim tvoju znatiželju evo ti odgovor :) na preporuku prijateljice koja ima normalnu do mješovitu kožu, rekla je da joj ne probija sebum i da je izuzetno trajan. Meni je to bilo dovoljno da se odlučim na kupovinu :)
      Tebi ću ostaviti da odlučiš da li bi bio dobar za tvoju masnu kožu jer ne znam šta ti je bitnije, matiranje ili trajnost. Ja sam u recenziji iznijela činjenice i navela eventualne tipove kože za koje bi puder mogao biti dobar.

      Izbriši
  13. Super post,a i puder mi deluje baš dobro :) Neki dan sam na nekoj njihovoj aktivaciji osvojila jedan pa jedva čekam da stigne da ga i sama isprobam.

    OdgovoriIzbriši
  14. Verovatno bi i meni bio ok uz malo dodatnog matiranja, ali ne verujem da ću ga kupiti, imam trenutno previše otvorenih pudera pa kupujem samo one koji me baš oduševe.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. S obzirom da si manje masna od mene vjerujem da bi se složili :)

      Izbriši
  15. Ovo je prva recenzija o ovom puderu koju sam pročitala. Malo sam se razočarala, imam masnu/ mješovitu kožu i mislim da mi ne bi odgovarao, a tako mi se sviđa. Svejedno, hvala ti što nisam uzalud bacila novce

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno ovo nije puder za masnu kožu koja traži matiranje, ali ako ti ne smeta pokupiti višak sebuma onda ga ipak možeš probati jer nakon pokupljenog sebuma ostaje na mjestu...

      Izbriši
  16. Hvala na recenziji! Morat ću ga isprobati samo zbog postojanosti,imam mješovitu kožu, zamastim se po t-zoni nakon nekoliko sati, ali svaki puder do sada mi doslovno sklizne sa lica nakon nekoliko sati i moje problematično lice ostane ogoljeno :-/ La Roche Posay korektivni puder, kojeg sada koristim, odlično prekriva, iako ima užasno slab izbor nijansi, ali za cijenu od 150kn nisam zadovoljna kako brzo sklizne s lica iako nisam previše masna :-/ Dana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti odgovarati, zaista je postojan. Meni čak kao jednom okorjelom masnokošcu zaljubljenom u mat izgled čak i ne smeta to što moram pokupiti višak sebuma jer puder mi ostane na mjestu te mi je to važnije nego npr da imam puder koji matira ali spada sa lica. Naravno idealno bi bilo i da matira i ostaje, ali takav sam do sada samo jedan našla a to je Lancome Teint Idole 24h

      Izbriši
  17. Probavam ovaj puder vec par puta,odlican je teksturom ali boju nikako da pogodim,a inace nemam problema sa tim :-) i vracam se iznova na ovaj tvoj post ;-) veliki pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao nezgodno je kad nađemo da nam odgovara proizvod ali ne nijansa :/ Ja sam se patila sa jednim svojim Lancome, pa eto na kraju sam završila sa 2 nijanse… Veliki pozdrav i tebi :)

      Izbriši
  18. Htela bih samo da ti zahvalim na odlicnoj recenziji, tek skoro sam je videla i tako se odlucila za kupovinu ovog pudera.
    Odusevljena sam. Postojanost, moc prekrivanja, a sve to deluje tako prirodno.
    Odnos cene i kvaliteta vise nego odlican!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako mi je drago da sam ti pomogla u odabiru ovog odličnog pudera :)

      Izbriši
  19. Imam jedno pitanje
    Naime,koristila sam do skoro essence tecni puder 18h,broj 10 i sada ne znam koji bih od "better skin" mogla da odaberem,a da je bar slican njemu?
    Hvala :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Fenomenalan puder, ja sam prezadovoljna.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)