Urban Decay Naked Basics 2 - MAKEUP ARENA

10/16/2014

Urban Decay Naked Basics 2



Nedavno je u moju Naked obitelj stigao i novi član. Zove se Naked Basics 2 i mnogo je slatka. Oko samog lansiranja svakog njenog člana se diže ogromna buka i danima se isčekuje njeno pristizanje. Nisam primijetila da je sa ovim novim članom bilo tako, ili možda nisam ni obraćala pažnju kao ranije. No ova ljepotica je sasvim tiho stigla, prvo u USA a zatim par dana pred moj polazak u London i u UK. Meni nije bilo dvojbe kupiti ju ili ne. Realno njena kupovina nije potpuno opravdana uz činjenicu da posjedujem i ostale, no usprkos tome činjenica da su u njoj mat sjenila i da ih želim imati sve u svojoj kolekciji, je bila presudna da ju kupim. Naravno uz činjenicu da UD ima veoma dobra sjenila. Nije baš da bi ih ovako skupljala da su smeće od sjenila :) Dakle sastavile su se sve meni potrebne činjenice i samo sam ju pokupila i odnijela na kasu. Koštala je 22 funte, kao i u online shoppovima. Već ju možete naći na www.beautybay.com - Naked Basics 2.




S vana izgleda identično kao i njena prva varijanta, razlika je u boji slova, kod nasljednice su svjetlija i naravno tu je i broj 2.




Sadrži 6 sjenila po 1.3 g i preporučljivo ih je potrošiti unutar 12 mjeseci, khm khm, ovo je potpuno neopravdano jer svi znamo da sjenila mogu trajati znatno duže.


Na pakiranju je navedeno da se radi o sjenilima koja su na hladnijoj strani u odnosu na prvu verziju, u prvoj paleti su sjenila poprilično neutralna.

Prva nijansa Skimp je satenske završnice, niti je mat, a ni na šimerastoj strani. Sve ostale nijanse su potpuno mat.

Cover je jedina nijansa kojoj ne bih pripisala potpuno hladni podton, neutralna je, dok su ostale sve hladne i vidi se prisustvo sive u tamnijim nijansama.

Kvalitet sjenila je na jednakom nivou kao i kod ranijih paleta, jaka pigmentacija, lako se blendaju, lagano se truse te mogu reći da je to jedina zamjerka.


Skimp - svijetlo bež boje,
Stark - nude nijansa,
Frisk - svijetlo taupe nijansa,
Cover - srednje neutralna smeđa,
Primal - tamna taupe boja,
Undone - tamno smeđa koja vuče na sivu boju.



Sad na napravim jednu paralelu između ove dvije. Prvo da kažem da su obje dobre i da vam vjerovatno ne trebaju obje, osim ako želite da ih skupite sve. Prva verzija ima čak četiri svjetlije nijanse i onda ide nagli skok na jednu tamniju smeđu i potpuno crnu. Kod druge je raspon nijansi ljepše raspoređen, dvije svjetlije, pa dvije srednje, i onda dvije tamnije ali ne potpuno tamne. Nekako mi je dvojka iskoristivija i lakše se s njom može kreirati look bez potrebe da se koriste druga sjenila.


Usporedni swatchevi, gore prva verzija, u obliku kruga, dolje broj 2. Vidimo da su kod prve verzije tri nijanse skoro iste, te gotovo kao boja kože, prva ima malo sitnog shimmera, druga ide na žućkasto, dok treća malo vuče na roskasto.


Vidjele ste kako sam ih nosila u cjelokupnom jednostavnom look-u OVDJE, a tu je i uvećana fotka. Malo nijanse Cover u pregibu i iznad, Stark u unutarnjem dijelu kapka, Frisk na sredini kapka, Primal u vanjskoj trećini i samo malo nijanse Undone na kraju i po donjoj liniji trepavica. Skimp sa stavila na dio ispod obrve.


Na kraju ostaje samo da kažem da mi je drago da sam novog člada dovela kući i odličan je dodatak klasičnim Naked paletama u kojima nedostaje mat sjenila.

Kakvom se vama čini ova paleta, da li vam se dopada?


Broj komentara: 25:

  1. Predivna paleta,meni daleko ljepsa od jedinice!

    OdgovoriIzbriši
  2. I meni je dvica bolja, plus, više volim mat boje na očima, posebno u ovim neutralnim nijansama. :) Posebno mi se dopada jer su nijanse slične, fine, nautralne, u zemljanim tonovima i odlično pristaju uz jesen. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Imam Naked 3 i potpuno sam zadovoljna s njom, koristim je svakodnevno. Basics sam gledala, ali sam se odlucila da mi, zasad, ne treba. Budem li kupovala, odlucit cu se za 2! :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Skrolujem slike već 4 put! Preeedivna su sve, naked3 mi je favorit (iako ne posedujem nijednu)! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Predivna je! Nemam što drugo za reći :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Zaista nema velike razliku između prve i druge verzije. Sve su divne, jedva čekam battle ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa battle sam ovdje uključila, nema drugog battle-a :) razlika je u nijansama i to je to :)

      Izbriši
    2. Mislila sam da ćeš svih 5 porediti ;)
      Al evo da kažem da mi se ova dvojčica više sviđa :D

      Izbriši
  7. Kidam se od smjeha, danas ti i Nives s alittlemakeupobssessed, a ja svoju recenziju spremam za sutra, sve smo se razgolitile :))) Fora mi je pročitati kako je tebi dvojka bolja, točno kužim kako je razlog tomu to što ti imaš malo tamniji ten od mene pa drugačije raspoređujemo sjenila po kapku. Meni je prva za nijansu ipak draža!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A šta da radimo kad je paleta lijepa i treba da je pokažemo, što više recenzija to bolje :) dvojka mi je mnogo mnogo bolja jer mi ne treba toliko svijetlih sjenila, ono znaš me :)

      Izbriši
  8. Volim ove Naked palete... Volim da svoju kozmetiku delim na "zimsku" i "letnju", tako da obe ove imaju primenu kod mene - leti koristim "lakše" boje, a zimi malo "dramatičnije" :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh vidiš ja nikad ne dijelim po godišnjim dobima, uvijek mi je sve dozvoljeno i ovisi jedino o mom raspoloženju :)

      Izbriši
  9. hahahaha sta nas je sve napalo? Ja sam danas kukala za UD paletama na fb! hahaha

    Prelepa je.. Ma zelim ih sveeeee :))))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa ko ih ne bi želio kad su lijepe, ja znam da ću i svaku naredno "morati" da kupim iako onako realno nemam potrebe, ali kako da ja to sama sebi objasnim :)

      Izbriši
  10. mnogo je lepa paletica, no sačekaće me ipak neko vreme.
    još istražujem prvu basics i igram se njenim nijansama :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidjela si da sam napisala da nema potrebe da se imaju obje, ali :) morala sam :)

      Izbriši
  11. Preeeeviše hladno za moj ukus. :)

    OdgovoriIzbriši
  12. mwni su obe palete predivne

    OdgovoriIzbriši
  13. Joj moja je u dolasku već drugi tjedan pa nikako :/, jedva ju čekam.

    OdgovoriIzbriši
  14. Stvarno si ih skupila sve, zavidim na kolekciji! :)
    Imam jedinicu i obožavam ju. Dvojka je iskoristljivija što se boja tiče, više mi se svđaju, no trenutno ju neću uzimati. Imam već dovoljno nude paleta i radije bih uzela nešto colorful trenutno.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)