Deborah Milano Absolute Lasting Liquid Lipstick u nijansama 05 Coral i 07 Dark Mauve - MAKEUP ARENA

4/19/2015

Deborah Milano Absolute Lasting Liquid Lipstick u nijansama 05 Coral i 07 Dark Mauve




U današnjem postu recenziram vam nove ruževe koje je predstavio Deborah Milano. Radi se o dugotrajnim tekućim ruževima koji su izašli u 7 prekrasnih nijansi, a prodaju se po cijeni od 19.95 KM za količinu od 4 ml x 2.

Radi se o ruževima koji se nanose u dvije faze. Prvo se nanosi obojani dio, za koji je potrebno sačekati određeno vrijeme da se posuši i čvrsto prione za usne, nakon čega se aplicira prozirni dio. 

Ruževi shodno tome, dolaze u plastičnoj ambalaži, koja je podijeljena na dva dijela. U jednom dijelu je smješten dio u boji, a u drugoj prozirni sjaj. Dio u boji se nanosi klasičnim aplikatorom za koju ću istaknuti da je izuzetno precizan i nanio je ruž bez da sam morala oivičiti usne olovkom i tako nanesen izgledao je uredno na usnama. Tekstura mu je gusta i izuzetno je pigmentiram, s tim da ističem da je pigmentacija kod Dark Mauve nijanse nešto izraženija. Intenzitet je moguće nadograditi, ali preporučujem da se nadograđuje tako što ćemo prvo sačekati da se jedan sloj osuši pa tek onda nanijeti drugi sloj. Na taj način sam nanijela Coral nijansu.


Drugi prozirni dio ima aplikator na četkicu, koji također vrlo efikasno nanosi sjajni dio ruža. Radi se o gustom prozirnom dijelu koji se nanosi u drugoj fazi aplikacije ruža. Ono što me dojmilo je da bi napravilo da dobijemo potpuno drugu završnicu ruža, koja se iz mat verzije pretvarala u sjajnu verziju, pri tome zadržavajući dugotrajnost a istovremeno ne ostavljajući usne ljepljivim, što se često dobije kada pričamo o dugotrajnim sjajnim verzijama ruža. Dakle ljepljivost doviđenja, ovdje ti nema mjesta :)


Da se sada vratim na trajnost na usnama i istaknem ono već jasno, a to je da sam zaista impresionirana, traje satima, bukvalno zaboravim da sam ga nanijela i kroz nekoliko sati vidim da nije mrdnuo sa usana. Bit je samo nanijeti ga kako treba, tj. sačekati da se obojani mat dio skroz osuši i zaključa na usnama. Tek nakon što je potpuno suh nanosi se prozirni dio. Ja obično nanesem obojani dio, zatim stavljam rumenilo i vršim eventualne korekcije na licu i time dam dovoljno vremena da se ruž fiksira na usnama i tek onda na kraju dodajem sjajni dio. U biti ako preferirate matirane usne, ovaj obojani dio se može nositi i samostalno, no ja nailazim da je znatno ugodniji ako se doda malo prozirnog dijela.

Miris ruža je slatkas i priznajem da na trenutke dolazim u iskušenje da ga poližem sa usana :)

Trajnost povezana za ugodnošću na usnama je moj pojam kvalitetnog dugotrajnog ruža i ovi ruževi su se pokazali kao pobjednici jer se satima nisu micali sa usana. 

Boje koje vam danas prezentiram su za moj ukus savršene, one koje bih odabrala sama sebi između svih sedam u ponudi :) 

05 - Coral - koraljna nijansa koja je na usnama u isto vrijeme i veoma primjetna, ali nije od onih vrištećih nijansi, idealna za proljetno-ljetno vrijeme koje nam, nadam se, uskoro stiže i u stvarnom životu, a ne samo kalendarski;

07 - Dark Mauve - ovdje se radi o nijansi koju ću probati dočarati riječima, a ako ne uspijem uvijek postoji slika pa ju možete pogledati. Radi se o šljivasto-ljubičasto-mauve nijansi, koja je objedinila sve tri boje u sebi i kreirala jednu savršenu nijansu.



Swatchevi na ruci:


Kada sam htjela skinuti swatcheve sa micelarnom, naišla sam na problem :) Skinuli si su se samo sa dijelova gdje se nisu bili potpuno osušili. Ostatak sam morala ukloniti uljnim odstranjivačem šminke. Očiti dokaz dugotrajnosti :)


Na ovoj slici sam pofotkala izbliza da vidite kakva je tekstura ovih ruževa na usnama bez i sa sjajilom, za primjer sam uzela nijansu Dark Mauve. 


Slike napravljena na prirodnoj svjetlosti.

05 Coral



07 Dark Mauve

Ukratko, ako volite dugotrajne ruževe koji pri tome ne daju osjećaj suhoće na usnama a niti dodavanjem prozirnog sjajila stvaraju osjećaj ljepljivosti, onda vjerujem da bi vas ovi ruževi mogli zanimati.

Jeste li ih već primijetile na policama svojih drogerija? Kako vam se dopadaju?



PR proizvodi

Broj komentara: 18:

  1. Prije nekoliko godina Manhattan je izbacio skoro pa identične tekuće ruževe. Jako teško ga je bilo skinuti sa usana, rijetko sam koristila "sjajni" dio. Vjerujem da je i tekstura ovoga ista, samo što mi se čini da Deborah ima više nijansi.
    Od ova dva, favorit mi je Coral, a tebi odlično stoji Dark Mauve.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam taj Manhattan probala, ali zato me je ovaj istinski oduševio. Ranije sam koristila jedan drugi ovog tipa koji nije bio ovako ugodan. Ovaj se bukvalno ne osjeti na usnama :)

      Izbriši
  2. Ne bi mi stajale nijanse, ali opis zvuči vrlo privlačno i tebi obe divno stoje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kad sam tek ugledala dvofazni ruž, malo sam se razočarala, ali na prvo isprobavanje bilo je "wow ova stvar je odlična" :)

      Izbriši
  3. Predobro ti stoje obe nijanse. Volela bih da probam Loreal Infallible, obožavam dugotrajne ruževe. Imaš preeelepu kosu,da li ćeš možda raditi neki post kako neguješ kosu, šta sve koristiš...? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Aleksandra… Pišem s vremena na vrijeme o proizvodima za kosu, ali mogla bih uskoro napraviti i post sa favoritima za njegu kose :)

      Izbriši
  4. Prelijepo si nasminkana i coral ti savrseno stoji (ja jednostavno na tebi volim vidjeti ovakve boje) :) Frizura i boja kose su bas fantasticni! :)
    Ove boje nisu po mom ceifu ali ima jedna (mislim da se zove nude mauve) koja mi je privukla paznju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Majda :) I ja volim ove koraljne, nekako me otvore… I ja sam nakon dužeg vremena zadovoljna sa bojom a i dužina kose je znatno kraća što čini jednostavnijim održavanje frizure :)

      Izbriši
  5. Ovaj coral mi je divan na tebi, iako bi meni sigurno bolje pristajala ova druga nijansa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, probaj Coral, možda će ti i odgovarati, nekad nas neke nijanse iznenade :)

      Izbriši
  6. Super ,e to mi se sviđa ,ruževi koji traju i trajuu :))

    OdgovoriIzbriši
  7. Jao lijepi su, moram škicnuti :D

    OdgovoriIzbriši
  8. I mene su iznenadili, jako su dobri! Na stranu ruževi, ti si mi baš lipa skroz na slikama i super si našminkala oči, baš svježe izgledaš! :**** :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Volim kad doživim prijatno iznenađenje nakon one prve reakcije gdje nisam baš oduševljena kad proizvod vidim :) Jednostavno u pamćenju mi je ostao jedan loš dvofazni ruž i to je bio razlog da ove unaprijed osudim :) ali surprise, ovi su odlični :)
      Hvala draga, ovdje i jesam jako odmorna i svježa, fotke su napravljene prije 15-20 dana, još prije Mostara, kada i jesam bila odmorna i svježa, a onda od Mostara kreće period "nemamvremenanidadišem" :) ali na sreću, evo vraća se opet sve na staro :)

      Izbriši
  9. Dark Mauve ti odlicno stoji. Bas mi se dopada nijansa. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)