Dr. Hauschka tonik za lice specijal - MAKEUP ARENA

1/27/2016

Dr. Hauschka tonik za lice specijal




Da ste me unazad godinu-dvije pitali za svrhu tonika, sramežljivo ću vam priznati da sam mislila da služi da se lice dodatno očisti nakon što uklonim šminku navečer, sve ono što nije odstranilo mlijeko ili dvofazni odstranjivač ili u slučaju jutarnjeg korištenja ja bih rekla da je to ona vodica koja se koristi ako sam se umila ujutro pa se recimo šminkam kroz sat-dva i onda se tim tonikom prebriše lice da se skine višak masnoće, što bi opet dovelo do toga da sam mislila da tonik služi za čišćenje lica. 

U međuvremenu sam spoznala čemu služi tonik, pa kako sam sigurna da nisam jedina koja je imala krivo mišljenje o toniku, želim da prije nego krenem sa recenzijom (jer ovo je prva recenzija tonika na mom blogu), napišem par riječi o njemu.

Tonik služi da omekša kožu, spriječi njeno isušivanje i omogući bolje prodiranje proizvoda koji se koriste nakon njega. Također uklanja vodeni kamenac koji sadrži tvrda voda te joj na taj način vraća njenu prirodnu kiselost. Iako ne odstranja šminku, on može odstraniti ostatke mlijeka za lice ili dvofaznog odstranjivača šminke. 

Kako sam spomenula vlaženjem lica stvara odličnu podlogu za naredne korake u njezi lica, te vrlo često djeluje protuupalno i antibakterijski.

Sad kad sam napisala par riječi o toniku, prelazim na recenziju konkretnog proizvoda. O samom brendu ne bih ponavljala sve već napisano u OVOJ recenziji, pa ako vas zanima više o njima, preporučujem da pročitate taj post.


Dr. Hauschka tonik dolazi u količini od 100 ml, koji se može kupiti u bolje snabdjevenim apotekama (lista svih apoteka je OVDJE), po cijeni od 42,90 KM. Ovo je jedan od popularnijih proizvoda ovog brenda jer puno sam puta čitala o njemu prije nego što sam ga prvi put isprobala i recenzije su sve redom bile pozitivne.

Kako se na slici vidi, smješten je u staklenu bočicu sa pumpicom. Moram da priznam da je ovo genijalna ideja jer su svi tonici koje sam do sada koristila bili bez pumpice pa sam ih stavljala na blaznicu te tako nanosila na lice. Time se proizvod nepotrebno brzo troši jer znamo da blaznice pokupe puno više proizvoda nego što nam treba.

Nanosim ga ujutro i navečer, nakon što bih se umila Dr. Hauschka kremom za umivanje o kojoj sam vam već pisala OVDJE. Poprskam lice nekoliko puta i ostavim da se osuši. Istu stvar radim i navečer, nakon što bih skinula šminku, umila bih se da odstranim i ostale ostatke šminke sa lica, te nakon toga poprskala tonik. 



Na gornjoj slici vidite da je namijenjen masnoj koži i šta sve obećava. Ja ću se složiti da zaista djeluje umirujuće na kožu, nisu mi se javile dodatne fleke. Što se tiče mitisera i pora, ja svoje pore redovno čistim pa se one rijetko napune, čemu sigurno doprinosi i ovaj tonik. 

Miris je blag, biljni. Po nanošenju se brzo suši, mislim da je lice nakon minut suho. Koža je istinski mekana nakon ovog tonika i potpuno spremna za naredni korak.

Ne ostavlja ljepljiv trag na koži. Iako se alkohol na drugom mjestu sastojaka može mnogima učiniti kao nepoželjan sastojak, ja nisam primijetila da imalo isušuje kožu. Nije to zbog toga što je moja koža masna pa mi kao ne smeta, vjerujte mi da alkohol itekako zna isušiti moju kožu površinski, nakon čega je uobičajena reakcija da mi se koža počne mastiti još jače. Ovdje toga nije bilo, stoga odgovorno tvrdim da moju kožu ne isušuje.


S obzirom da je tonik jako jednostavan proizvod, ja ću svoju recenziju ovdje završiti sa zaključkom da je ovaj tonik voljen i rado korišten u mom režimu njege kože o kojem sam već i pisala OVDJE.


Jeste li ga već probale i ako da, kakvo je vaše mišljenje o njemu?


PR proizvod

Broj komentara: 5:

  1. ...sa obzirom da umiruje crvenilo i iritacije pogodan je i za musku njegu nakon brijanja... a dugo sam se pitala zasto mi se Tonik brzo potrosi :) U ljetnom periodu velikih vrucina osvjezava lice, a zimi obnavlja i hidratizira kožu...

    OdgovoriIzbriši
  2. Koristila sam isti takav tonik i malo i veliko pakovanje i mogu reci da je za moju kozu savrsen. Nisam bas redovna u koriscenju tonika i nisam ih probala puno ali ovaj sam do kraja iskoristila. Svidja mi se i miris i osecaj na kozi nakon njega. Moracu mu se vratiti :)
    Odlican post :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Koristila sam nekada neki jeftiniji, nista posebno. Za dr Hauschka sam cula ali nisam nista njihovo koristila :)
    Novi post na http://beautyrebel09.blogspot.ba/2016/01/avon-glow-bronzer-perle-cetkica.html

    OdgovoriIzbriši
  4. Zaista je odličan! I meni se jako sviđa što imam pumpicu. :D Sećam se da sam posebno uživala u njemu letos kad su bile paklene vrućine. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Nisam, ali zvuči kao nešto taman za mene

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)