Chanel Poudre Universelle Libre - 25 Peche Clair - MAKEUP ARENA

7/29/2012

Chanel Poudre Universelle Libre - 25 Peche Clair



Čitam ja o ovom puderu, ne danima, ne mjesecima već godinama :-) I onda krenem da ga kupim, pa odustanem, i tako nekoliko puta.

Eh znam ja sebe, čim ja već do sada nisam odustala od njega u svojim mislima, znači da ga želim.

I napokon je moj…




Prvo malo o njegovom izgledu, zgodan je, privlačan... uh zaboravila sam se, ja pišem o puderu :-) šalu na stranu jako lijepo i elegantno izgleda ovo pakiranje. 

Dvoumila sam se da li da uzmem nijansu 20 Clair ili 25 Peche Clair. Cura koja radi za Chanel me na kraju ubijedila da će mi bolje pristajati 25-ica jer nisam dovoljno blijeda za 20-ku. A ono čime me ustvari ubijedila za ovu nijansu je to što je rekla da ona "oživljava" kožu, a to je ono što meni ponekad treba.




Da li sam pogriješila što sam ga uzela? Neeeee, nikako, baš je onakav kako svi pišu o njemu, jako sitno mljeven, nježan, ugodan na licu, krasno setuje t.puder, bez da kožu ostavlja cakey, sve extra. On jeste poprilično transparentan, ali ipak ima to nešto breskvasto u sebi. 

Ali ipak ova nijansa može da bude malo narančasta ako ga stavim na MAC NC25 koji je poprilično žut. Ali ono što sam primijetila kad stavim NC25 i neki drugi puder za setovanje sve bude ok, ali u kombinaciji sa Chanelom ja budem narančasta. Ali s druge strane probala sam ga i na Bourjois Flower Perfection u nijansi 52 i tada zaista izgleda fantastično. Bourjois je poprilično svijetao i odlično prekriva i matira kožu i radi sve ono što ja želim da jedan tečni puder radi, ali kad ga nanesem zaista izgledam mrtvački i isprano. Tada Chanel stupa u akciju koji taj problem riješi dok kažeš keks :-) Da, na to je mislila Chanel cura kada je rekla da on "oživljava" kožu. Ali šta ću ja sad za svoj nc25 :-) Ako mislite da ću kupiti i nijansu 20 Clair, e bome se varate… ili možda ne :-) Bilo bi lijepo imati obje nijanse, ali ruku na srce, nemam namjeru kupiti još jedan.

Jedno je sigurno, doći ću ja njima sa svojim kutijicama da pokupim testere i lijepo to kod kuće sve istestiram i da vidim razliku.  Pripremila sam ja već dvije, da lijepo uzmem i 20 Clair i 30 Naturel. Kod nas postoji još u nijansama 22 Rose Clair, taj je baš roskast, nisam ga previše zagledala, kao i 40 Dore koji je za mene pretaman. Na Chanel stranici postoji još i nijansa 47 Feerie, no ja ju nisam vidjela kod nas.

Ima u sebi čitavih 30g!! Pa kad ću ja to potrošiti?
Cijena mu nije niska 82.60 KM. Ali gledajući omjer količine i cijene onda se može reći da i nije puno skup.

Uradila sam ja malo računice:

Chanel 82.6 KM/30g= 2.75 KM/g
MAC 54 KM/8g= 6.75 KM/g

E pa sad da vidimo ko je ovdje skup? Chanel ili MAC???

Uz njega dođe i pufna koja mi se svidja, s njom onako lagano utisnem puder tamo gdje su mi pore najvidljivije (po preporuci GossMakeUpArtist-a) i zaista djeluje, tako pore izgledaju manje vidljive.



Miris mu je dosta blag, ne bih znala reći na što miriše, ali znam da miris nisam ni osjetila dok sam se šminkala, morala sam sada da ustanem i da ga pomirišem jer umalo da sam napisala da nema mirisa :-)

Jedino im zamjerim što nisu stavili swifter (zaista ne znam kako se ovo zove na našem jeziku) ali evo kako izgleda, može se vidjeti ovdje. Tada bi ga bilo lakše dozirati a i nositi sa sobom.

Chanel cijene proizvoda su svugdje u svijetu iste, vrlo mala odstupanja imaju. Pričala sam sa Chanel curom i ona mi je rekla da je takva politika firme da cijene budu svugdje iste. U USA je 52$. Stoga ga nemojte pokušavati naći na internetu za manje novaca jer nećete uspjeti, i sama sam bila bezuspješna. Npr. na Jagodici je 65$, pa čak i da uzmem neka 3 proizvoda i dobijem popust 5% i još i onih svojih standardnih 10% opet je cijena 85-90 KM, ovisi o kursu tog dana.

Da li preporučujem ovaj puder? DA. Samo obavezno uzmite tester da isprobate u miru koji vam odgovara. Ja mislim da bi bolje bilo da sam uzela nijansu 20 Clair jer je neutralnija od ove moje, ali dobro - što je tu je. Ionako više nikad neću kupiti NC25, u međuvremenu sam u isprobala NW20 i uvidjela da je to moja nijansa i da nema tu žutoću koja meni ne odgovara pa bi mi ova nijasna trebala odgovarati uz njega. 

Opet malo slikica:





Ovim završavam recenziju, sva pitanja su dobrodošla.

Broj komentara: 7:

  1. Huh,treba "izvaliti" 90 KM ma koliko da ga dođe :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Istina.... cijena mu je najveća mana, i meni je trebalo dugo vremena da se odlučim na kupnju...

    OdgovoriIzbriši
  3. Puder je stvarno fantastican. Kojom kistom ga najcesce nanosis? Hvala. :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Da, puder je izuzetno kvalitetan i ovih 30 g traje čitavu vječnost.

    Ja ga nanosim ravno sječenim kistom, imam dva, jedan jeftiniji, drugi skuplji a oba odlično obavljaju posao pa ću ti preporučiti bilo koji od ta dva

    http://www.coastalscents.com/brushes/br-110.html

    http://www.dior.com/beauty/int/en/makeup/accessories/accessories/y0995610/py0995610-cbrushes.html

    Ovi su kistovi dobri ako imaš mješovitu ili masnu kožu jer njima možeš utisnuti puder u prahu u kožu i tako ga setovati na duže vrijeme.

    Ako ti je koža suha ili normalna bilo koji fluffy kist za puder ti je ok, samo da lagano naneseš puder preko dijelova lica gdje ti je potreban!

    Pozz

    OdgovoriIzbriši
  5. Koza mi je mesovita, tako je ravno secen kist verovatno najbolja varijanta.
    Ovaj Diorov izgleda savrseno. :)
    Nazalost, mislim da ovaj drugi nije dostupan kod mene, samo online.
    Hvala puno na odgovoru. I blog ti je zaista super. Pratim ga redovno. :)
    Ovaj puder sam uzela skoro, i jeste mu jaca cena ( mada sam ja iskoristila popust :D), ali se zaista pokazao dobrim za moju problematicnu kozu, plus ovih 30g ce dosta dugo trajati. Tako da mislim da ga vredi uzeti.
    Sve najlepse. :)
    Pozz

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno! Drago mi je da me pratiš :-)
      Ona jeftinija varijanta se može naručiti preko interneta... pa razmisli i o tome... mada moram reći da je ovaj Dior-ov fantastičan i svakako je bolji! Najbolje čekaj neki popust pa njega nabavi, tako barem ja radim uvijek ;-)

      Lijep pozdrav!

      Izbriši
  6. Ima ga puno, 30g, matira, lice prekrasno izgleda, odličan je za pore i masnokošce, drži tekući puder od jutra do sutra na licu. Da, odličan je, ali od njega sam stalno imala neki prišt na licu. Probala sam mijenjati i tekuće pudere, ipak sam ovaj puder koristila dvije godine, poprilično vremena za isprobavanje, ali uvijek je nešto bilo na licu.

    Onda sam probala Dior - puno je sitniji i prirodniji i nemam posljedice na licu. Obožavam Chanel, ali ipak mi je u puderima u prahu Dior bolji. 20 kod Chanela je baš blijed kao i ja, sve 5, ali mi nije bio za svakodnevno korištenje.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)