Gdje sam bila, šta sam radila i šta ću da radim :-) - MAKEUP ARENA

4/28/2014

Gdje sam bila, šta sam radila i šta ću da radim :-)





Drage moje nije me bilo nekih 20-ak dana, puno toga se trenutno dešava u mom životu i jednostavno sam preumorna da bih se kvalitetno posvetila blogu, bilo je tu i prehlade koja je na sreću brzo prošla.  Osim prehlade, dešava se i nešto puno bolje a to je da otvaramo novu makeup prodavnicu na nekih 80-ak m2, te ćemo tu napokon imati i China Glaze lakove i Ardell trepavice, a nadam se uskoro i druge brandove, prijedlozi??? Već polako počinjemo da razmatramo opciju dovođenja nekog novog branda čiju ćemo distribuciju raditi na području BiH, znači tražimo brand kojeg nema u BiH a koji bi mogao biti interesantan. Znam da to nije jednostavno, stoga je prisutna velika doza opreza za tako veliki projekat, a naravno tako nešto treba da prati i dobra finansijska konstrukcija :-)
U sklopu ove nove prodavnice nalaziće se i makeup studio na nekih 10 m2, što me poooosebno veseli.

U proteklom periodu slavili smo i rođendane, prvi od moje djevojčice i moj hmm… nebitan broj rođendana :D Jučer sam bila i u Beogradu, bilo je otvaranje MAC prodavnice, a znate koliko ja volim MAC i dosta njihovih proizvoda imam, ali sam uvijek morala nekoga moljakati da mi nabavlja, od sada idem uživo da biram…. bila sam i na sajmu koji mi je ove godine bio bezveze, možda zato što sam očekivala nešto drugačije, ali bilo je potpuno isto kao i prošle godine, bez nekih značajnih sajamskih popusta…..

Bila sam i u Sarajevu prije nekih 15-ak dana gdje smo imale blogoradionicu, post o tom događaju možete pročitati kod Marije.

Malo sam kasnila i sa objavom dobitnice Aura paketa proizvoda, uskoro se igramo ponovo sa nekim drugim proizvodim te možda se ovaj put upravo vama osmjehne sreća.

U zadnje vrijeme sam jako isfrustrirana stanjem na blogu a kada sam u tom stanju nisam nimalo produktivna i samo se vrtim u mjestu. Isfrustrirana sam jer, zbog svega nabrojanog na početku, ne stižem da pišem o stvarima o kojim bih željala, ne stižem da odgovaram na komentare a uvijek su mi na živce išle blogerice koje ne odgovaraju na komentare :-) Koliko god da se trudim organizirati ne stignem pisati onoliko koliko bih htjela. Bude tu i postova o nekim pr proizvodima za koje me naravno niko ne tjera da o njima pišem, ali ako ih već prihvatim na testiranje ja imam neku hajde da kažem obavezu da te proizvode zaista testiram i pišem o njima. Zbog toga trpe proizvodi za koje me u komentarima i inbox pitate i tražite njihovu recenziju. Proizvode koje prihvatim na recenziju su uglavnom proizvodi koje možda ne bih nikad otkrila/probala pa zato ih i prihvatam. Blog ipak pišem zbog svih vas koje me čitate i koje ste u ovom mjesecu u kojem sam napisala samo bijednih 6 postova ipak bile tu i čitale moje stare postove. Hvala vam zbog toga, to mi jako puno znači. Zbog svega toga je došlo vrijeme za malo reorganizacije i nadam se da ću se toga držati.

1. Dodaću novi tip posta koji će se zvati "Some In, Some Out, Some Favorite, Some Not" u kojem ću vam pokazati šta je to obilježilo prethodni mjesec, kako i samo ime kaže proizvodi koje sam voljela, proizvodi koje nisam, šta sam novu kupila, potrošila i sve što je obilježilo taj mjesec, samo mi je naziv kraći na engleskom pa neka takav i ostane. Ovaj tip posta će mi pomoći da objedinim nekoliko vrsta postova, te će nerijetko biti malo poduži, ali kako ga planiram raditi početkom svakog mjeseca za prethodni onda možda i ne bude predug.

2. Kada dobijem proizvode na recenziju odmah ću objaviti PR objavu sa kratkim dojmovima, tipa uraditi swatch ili sl. jer često se desi da to budu novi proizvodi za koje vlada veliko interesovanje a meni nekad ni mjesec dana nije dovoljno da proizvod istestiram, stoga kratki osvrt nakon isprobavanja.

3. U slučaju da je neki od PR proizvoda zaslužio posebnu pažnju tipa da je dobar ili loš u novoj rubrici (pod 1.) ću taj proizvod dodatno spomenuti. Ako mi je baš baš poseban onda ću mu pokloniti zasebnu recenziju.

4. Iskreno se nadam da ću odraditi recenzije za davno obećane zaostatke kao i da ću se fokusirati na usporedbe proizvoda u kategoriji Arena Battle za koju vlada veliko interesovanje.

5. Od sada uvodim i davno najavljene postove sa lakovima (što ste već mogle i primijetiti), uživam u lakiranju pa ću vam s vremena na vrijeme pokazati poneku nijansu koju imam.

Eh sada dok sam u ovoj fazi reorganizacije, oči su mi širom otvorene da pročitam sugestije koje bi doprinijele unapređenju. Ja sam tip osobe koja misli da uvijek može bolje i gotovo svaku sugestiju koju sam smatrala opravdanom sam prihvatila. Rado bih uvela još dosta noviteta koje mi stalno prolaze kroz glavu, ali ne smijem ništa obećati jer stvarni život je ipak prioritet i djeca koju treba izvesti, stan koji treba pospremiti, ručak skuhati i sl. :-)

Kada posmatram svoj blog ja se trudim napraviti ga blogom kakav bih ja rado čitala, sa što manje nepotrebnih informacija, što više slika i naravno obaveznim prikazom proizvoda u akciji. Meni jedna slika vrijedi više nego 1000 riječi, pogotovo ako je u pitanju dekorativa.

Ako imate prijedlog za neku novu vrstu posta ili bolo kakvu sugestiju koja će doprinijeti poboljšanju kvalitete bloga molim da mi ga pošaljete putem obrasca za kontakt jer mi se u prošlosti dešavalo da sugestije koje su mi davale moje čitateljke osvanu negdje drugo prije nego ih ja realiziram na svom blogu :-) Znači obavezno sugestije u obrazac za kontakt (na desnoj strani) ili na email [email protected], sve one sugestije koje budu u komentarima ću izbrisati!

Najbolja sugestija će naravno biti nagrađena, ne samo da bih vas motivirala, nego jednostavno znam da ću imati potrebu nagraditi nekoga ko mi da dobar prijedlog :-)


Iako ću i u narednom periodu imati dosta obaveza potrudiću se da se više ovakve pauze u pisanju ne dešavaju :-)

Pišite mi i veliki pozdrav za sve vas a posebno za Anu koja me je jučer prepoznala ispred MAC-a i javila mi se :-)


Edit: jedna mala napomena za one koji u distribuciju brandova nisu upućeni. Postoje brandovi koji ne nude franšize, tj. samo oni sami otvaraju svoje prodavnice. Neki od tih brandova su npr MAC od skupljih ili recimo Kiko od ovih povoljnijih. Zaboravila sam isto spomenuti da za sada razmišljamo samo o nekom drogerijskom brandu iako bih najsretnija bila da jednog dana to bude neko zvučnije ime :-)



Broj komentara: 95:

  1. a da nabaviš MUA ili nove MUR proizvode, o kojima se toliko priča :D pogtovo MUR o kojim se toliko priča otkako su se pojavili :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moraću malo pogledati kakva je procedura oko toga, makar za online shop da ih nabavim :-) hvala na sugestiji :-)

      Izbriši
  2. jasminaaaaaaaa, 6 bijednih postovaaaa? kako bona 6 bijednih ahahahha. prvo sto kod tebe postovi nisu bijedni, radije su citani nego necijih 6 dnevno, a drugo 6 nije malo. ni po cijim kriterijima. pogotovo ne po mojim jer je meni i tih 5-6 uspjeh. iskreno, meni ide na zivce kad netko precesto pise, dosadi mi i ne mogu nista pohvatati. nemam kad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a dobro anela, navikla sam 15-ak mjesečno štancati :-) hvala ti :**

      Izbriši
  3. Mene bi obradovao Wet'n'wild brend :)

    Ja sam za promjene uvijek!
    Pratim i dalje i uživam ;)

    OdgovoriIzbriši
  4. Mozda da uvedes rubriku ''Mala skola za pocetnike'' gdje bi s vremena na vrijema pisala postove o osnovnim tehnikama make up-a, nekim pravilima u sminkanju (ako uopste postoje), savjetima, greskama koje se cesto prave i ostalo. Prijedlog za ovo dajem iz razloga sto sam odnedavno pocele pratiti blogove, izmedju ostalog i tvoj, prikupila nesto ''osnovnog'' materijala, ali opet nisam u stanju da to sve iskoristim, ako me razumijes. Eto moj prijedlog :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Samo jedna rijec: ILLAMASQA!!!!!!



    <3

    OdgovoriIzbriši
  6. Znam kako je frustrirajuće kad se ne stiže sve što bi htio, prije neki dan sam izbrojala koliko foldera s nedovršenim recenzijama imam na kompu pa me zlo uhvatili i sad isto mozgam kako neke stvari ubrzat malo, možda štogod preskočit...pravo da ti kažem i ja bih radije čitala deset kvalitetnih postova mjesečno jer ni ja ne mogu popratiti kad netko svaki dan piše...na kraju puno toga moram preskočit jer naprosto nemam kad to sve pročitat :/ ...i svejedno stojim pri tvrdnji da si ti žena zmaj, naći ćeš već neku ravnotežu, samo polako!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jao draga Mikka ja uvijek imam 40-50 skica…. tako mi je drago da se nas dvije razumijemo :-) a onih koje se nalaze na listi postova na čekanju je sigurno troznamenkast broj…. tako da me to zaista frustrira…. da bih odradila post na način na koji želim zaista ne mogu tako često pisati, a htjela bih :/

      Izbriši
  7. Odgovori
    1. kako sam već gore u jednom komentaru napisala, trenutno izvan mojih mogućnosti :-)

      Izbriši
  8. Inglot cemo imati uskoro u Sa.

    Bit cu skromna... illamasqua, tarte, laura mercier, milani, hard candy, sleek, elf...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. skromna si :-) dosta toga nema ni u susjednim državama tako da….. :-)

      Izbriši
  9. Ako me ikada put nanese u tvoj grad, vidimo se! :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Marijana Šimić28. tra 2014. 18:43:00

    Draga Jasmina ,neko je gore rekao da su dosadne blogerice koje pišu po nekolko postova na dan ,i meni su. tako da tvojih 6 je sasvim solidno.Ja sam isto od ,,onih,, kojima je mnogo bitnija slika nekog proizvoda ,na blogu, nego milijun nepotrebnih riječi,ne sad da netreba ništa pisati ,ne nego onako ,,ma baš ovako kako ti to radiš.,zato i volim čitati tvoje recenzije ,kad su mi sto posto realne i slikovito prikazane.Ništa ja kod tebe nebih mijenjala.Neznam čiji je brend Wet n wild , čitala sam dosta o njemu,, proizvodi su super i cijena je povoljna pa nebi bio loš onako za promjenu. :) Lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Marijana… ma svako ima svoj način pisanja bloga i ne ulazim u to… mene samo brinu moji zaostatci i kako da ih najbezbolnije riješim :-) hvala na sugestiji :-)

      Izbriši
  11. ma sve ti je oprošteno, no sledeći put kad nam dođeš u Beograd, obavezno se javi :))
    odlične su ti ideje za nove postove, polako kreni kad proceniš da ti se uklapa, a ja
    redovno čitam svakako :))
    i nedostajala si, da znaš :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. e da znaš da hoću…. moram upoznati Lenu sa čuvenim istančanim ukusom :-)

      Izbriši
    2. hvala na ovako divnim rečima <3 <3 <3

      Izbriši
  12. Make Up Revolution :D pleeeeease :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Vise volim kvalitetno nego kvantitet na ustrb kvaliteta. I ja sam se smorila na sajmu,a do MAC nisam otisla zbog guzve i maratona :( nadam se da si se lepo provela i zao mi je sto te nisam srela.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam ostavila auto malo dalje na nekom parkingu pa prošetala do Ušća :-) super mi je bilo i nadam se ponovnom dolasku uskoro jer uvijek se veselim doći u Bg :-)

      Izbriši
  14. Sleek. To bi bilo preeeeedobro :)

    OdgovoriIzbriši
  15. Ma daj Jasmina ne zamaraj se! :D Imaš super blog, lipe recenzije, šta ima veze šta ponekad ne stigneš sve šta želiš, bit će vrimena i prilike! :D
    Super mi je tvoj biznis, samo naprid! Ne znam koje brendove imate, pa neću predlagat ništa, sigurno će ti tvoje čitateljice iz Bosne najbolje savjetovati. :) Sretno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lenka…. ma joj puno zaostataka… boli me što obećam pa ne mogu to da ispunim :/
      hvala ti… jako sam sretna i ispunjena zbog toga… ništa ljepše nego raditi nešto što voliš…. :-)

      Izbriši
  16. ja bih tako rado vidjela revlon ponovo kod nas, a vec godinama nemamo uvoznika. eto, prijedlog.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh da znaš da sam o tome razmišljala, ali pretpostavljam da ili imaju uvjete poslovanja u namanju ruku loše ili nešto nije ok, jer zašto ih niko ne distribuira po BiH…. :/

      Izbriši
    2. pa eto, ako budes u prilici, probaj bar saznati gdje skripi :)

      Izbriši
    3. da, revlon :)

      Izbriši
  17. Ne pisem komentare cesto, ali uzivam u tvojim tekstovima (i slikama :) Super radis svoj posao, s ljubavlju sto je najvaznije. Bolje je nekad malo ali kvalitetno, nego puno, a ne znam sta sam procitala od mora svega... Ja volim kozmetiku, ali sam laik po pitanju brendova, uglavnom udjem u CM, DM i sl. i kupim sta mi treba, a sta cure sa blogova hvale... Npr. sto se meni svidjelo je Ruby Rose palete sjenila, cijeli dan mi stoje na ocima, bez baze, a kupila je na pijaci... imaju i ostalu sminku, ali je nisam uzimala... To je moj prijedlog mozda, da u svoj asortiman ubacis i skuplje i jeftinije...
    P.S nemam nijedan otvoren racun pod dole navedeno pa sam pisala pod Anonimno, a inace sam LEJLA :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lejla hvala ti na prijedlogu :-) a i na komplimentu :-)

      Izbriši
  18. Nije bitno koliko pišeš, bitno je da te pisanje uveseljava i da to svoje veselje širiš svojim blogom. Ako nije tako, ne valja. Zato, ako ti se radi pauzica, napravi ju, skupi snage i nastavi dalje, ako ti se piše 3 puta dnevno piši. Nema ništa gore od suzdržavanja i ograničavanja samoga sebe na mjestu koje je tvoje i koje si i otvorila da bude po tvom. Polako :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. oh jako me uveseljava pisanje, frustrira me činjenica da ne mogu da stignem da radim nešto što me uveseljava :-) pauza mi ne treba u pisanju bloga, nego mi treba barem dodatna 2 sata dnevno da sve stignem :-)

      Izbriši
  19. Jel imaš informaciju kad će MAC u Hrvatsku????

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam informaciju ni da li će… ali iskreno vjerujem da ubrzo hoće :-)

      Izbriši
  20. Wet n Wild i Sleek <3

    OdgovoriIzbriši
  21. Kako si samo lepa i draga… Mnogo sam bila srecna sto sam te videla u Uscu! Juce sam pregledala jos jednom sve tvoje postove o Mac karminima i ostalom da bih kompletirala listu za kupovinu u narednom periodu. Tvojim recenzijama bezuslovno verujem i definitivno si mi web vodilja kroz Mac carstvo! Zelim ti puuuuno uspeha u prosirenju tvog posla! Ana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Ana, hvala ti, i ti si zaista krasna - lijepa, vesela i društvena…. jako mi je drago što si mi se javila… i drago mi je da su ti moji postovi od koristi…. još dosta MAC proizvoda čeka da bude recenzirano što bi ti moglo biti od koristi pri kupovini…. Drago mi je da mi vjeruješ, i da si se uvjerila u istinitost mojih recenzija prilikom isprobavanja nekih proizvoda, ovdje prvenstveno mislim na Clarisonic :-) hvala ti na lijepim željama, iskreno se nadam da ćemo se opet vidjeti i pročaskati malo duže :-)

      Izbriši
  22. Uh, nemoj se opterećivati smanjenim prisustvom, ti si i dalje jedna od najredovnijih i najažurnijih blogerki. Iskreno, nemam pojma kako uopšte uspevaš sve da postigneš pored tolikih obaveza, svaka ti čast! Razmišljam koji bih brend mogla da ti predložim i uopšte nemam ideju :(
    Inače moram da ti kažem da mi je jako žao što nisam bila ovde za vikend pa nisam otišla ni na Sajam ni do MAC-a i propustih priliku da te upoznam, nadam se da će biti neke druge u budućnosti, sada kada imamo MAC valjda ćeš dolaziti češće :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti, tvoje mišljenje cijenim :-) ni sama nekad ne znam kako sve stižem, mislim da je moja mama najzaslužnija za postojanje bloga :-)

      ja ću ti se javiti kad sljedeći put budem dolazila jer baš imam želju da tebe upoznam :-) da da, dolaziću sada češće :-)

      Izbriši
  23. Kada neko odistinski nešto voli a na sve to i savršen stručnjak u toj oblasti - nema mesta za nervozu! A opet, razumem te jer sam i sama bila u takvoj situaciji da rastrzana obavezama nisam uspevala da se posvetim onako kako želim. Na kraju se sve svede na preuveličavanje :)

    Samo napred i srećno u budućim poslovima!

    P.S. I ženo javi se kada dolaziš u Bg :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na riječima podrške :-) mene frustrira što me toliko toga čeka i ja to želim napraviti ali nemam kad :/ možda da energiju usmjerim i krenem sa završavanjem obaveza onda bi se i frustracije smanjile :-)

      javljam se i tebi, i ti si jedna od osoba koje obavezno želim upoznati :-)

      Izbriši
  24. Bas super blog, cak i kada pišeš rjeđe..ima dosta starog materijala za citanje :))
    nemam pojma koju bih marku predlozila za nabavu u prodavnicu..., mnogih imena nema jos ni u Srbiji, ni Hrvatskoj...
    al pasti ce ti vec nesto na um..kako se posao bude razvijao...sretno! Tuzla

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav mojoj sugrađanki, drago mi je da nalaziš materijala za čitanje i u starim postovima :-)

      Izbriši
  25. Jasmina, iz tvoje perspektive hrpa nedovršenih postova i manjak vremena i frustracija, ali vjeruj mi, iz naše perspektive - puno objavljenih vrlo kvalitetnih postova, s odličnim slikama i informativnim tekstom, zaista se ne trebaš uopće zamarati. Pa kako da uz dvoje male djece i posao i stigneš više. Čestitam ti na proširenju biznisa i uopće ne sumnjam da ćeš uvesti neki izvrstan brend, a ja ako se ikad nađem u tvom gradu svakako ću navratiti u tvoju Arenu! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nakon završetka porodiljnog sad sam na godišnjem, počinjem raditi za 20-ak dana pa me već počinje brinuti kako ću tada sve organizirati…. ali moraću nešto smisliti :-) hvala na čestitkama…. nadam se da ćeš zaista svratiti ako te put nanese :-)

      Izbriši
  26. Elf bi bio dobar :)

    OdgovoriIzbriši
  27. Bilo koji brend koji krec belu nijansu pudera jer kod nas se tako presvetle ne mogu naci Revlon ima krec bele pudere...

    OdgovoriIzbriši
  28. Ja te potpuno razumijem :/Momentalnomi je 30 skica u folderu i sama ne znam što dakrenem, što da počnema a najviše me zapravo koči manjak vremena. Ne opterečuj se, mi vjerne čitateljice uvijek strpljivo čekamo i razveselimo se svakom novom postu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga Martina na razumijevanje… fali mi prije svega da se malo odmorim, jako sam iscrpljena…. o manjku vremena da ne pričam…. hvala ti što si tu <3

      Izbriši
  29. Moram priznati da čim sam pročitala onaj dio o distribuciji na pamet mi je pala KIKO kozmetika :). Znam da je nemoguće, ali zar ne bi bilo divno :D
    Ali, zato bi Revlon bio odlična opcija!
    I baš mi je drago što ćete konačno imati CG lakiće.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kiko svima pada na pamet i to sam ja davno razmatrala, ali neće ljudi :/

      Izbriši
  30. Moze ideja za brend da se provjeri kakva je situacija sa Barry M jer imaju prekrasne lakove, ruzeve... Bilo bi super kad bi mogli uvoziti revlon jer ovaj nacin vodenja mi je nejasan.
    Pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i o Barry M sam razmišljala ali pitam se koliko su cure upoznate sa brandom..

      Izbriši
  31. Predlazem theBalm, zaista ne znam da li je to moguce i na koji nacin posluju, ali sam u Istanbulu vidjela da ih prodaju u manjim radnjama...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. theBalm bi bio odličan prijedlog, ali ne znam koliko bi bilo interesovanja za njega jer kod nas su cure poprilično zatvorene prema novitetima, ovdje ne računam na nas makeup ovisnice :-) nego generalno na populaciju

      Izbriši
  32. Možda elf ili MUA, ako si u mogućnosti, ne razumijem se baš najbolje u brendove.

    :)

    OdgovoriIzbriši
  33. Ne bi trebalo da se opterećuješ time što nešto ređe objavljuješ, svako normalan se neće ljutiti. :) Ja sam, pre par nedelja, na blogu započela Rotacije (po opisu slično SISOSFSN) i moram reći da je to fantastičan način da se objedini više različitih proizvoda i tematika. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, evo sad gledam, slična ideja…iskrena da budem taj post, kao i mnoge postove dragih mi kolegica, sam propustila u ovom turbulentnom mjesecu, ja sam ovu svoju ideju dobila još dosta ranije i najavila sam novu rubriku prije kada sam radila svoj prvi i zadnji post o potrošenim proizvodima u samostalnom obliku, samo nisam stigla pisati o čemu se zapravo radi…. meni je ovo super ideja za objedinjavanje dosta postova koje volim u jednom te time mogu da se posvetim nekim recenzijama…..

      Izbriši
  34. NYX ako ikako moze? ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Cover Girl, Milani, BH Cosmetic :)

      Izbriši
    2. Za NYX već postoji distributer za BiH :-) ali NYX imamo u prodaji :-) distribucija i prodaja se razlikuje :-)

      Izbriši
    3. NYC? :) izvini ako smaram :)

      Izbriši
    4. ma samo ti predlaži kad god ti nešto padne na pamet :-) ja i jesam to tražila :-)

      Izbriši
    5. i nju imamo :-) www.makeuparena.ba pa pogledaj šta imamo :-)

      Izbriši
    6. okej, hvala :)

      Izbriši
    7. aa da Vas pitam , kada narucujes sa stranice kolika je postarina za BiH? :)

      Izbriši
    8. Pa kako smo i mi u BiH, poštarina je za proizvode vrijednosti do 60 KM 4 KM, preko je besplatna za uplate prije slanja, za slanje pouzećem je dodatne 2 KM, tj. 6 KM do 60, te 2 KM preko 60 :-)

      Izbriši
    9. a koliko treba da dodje paket? :)

      Izbriši
    10. obično stiže sutradan, ali to uglavnom ovisi o poštaru i tome koliko je efikasan :-)

      Izbriši
  35. Aaaaa ulazila sam svaki dan čekajući post. Obožavam tvoje postove, nemoj da se opterećuješ, svi mi imamo obaveze :)
    A što se distribucije tiče, ajme toliko brendova ELF, The balm, Revolution, Milani, Covergirl, WnW, Bh cosmetics...
    Uh, mnogo je prijedloga :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti sto si bila tu i kad nisam pisala <3 a hvala i za prijedloge :-)

      Izbriši
  36. Draga Jasmina,ja ti necu davati nikakve predloge i sugestije,meni se i ovako mnogo svidja tvoj blog.Organizuj svoj zivot kako tebi naravno odgovara,zna se koji su realni prioriteti:).Zelim ti sve najbolje od srca,kako u poslu tako i u zivotu,a blog,razume se,pratim i nadalje:). Puno te pozdravljam,Kristina iz Nisa

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. <3 Kristina puno ti hvala <3 najljepsi pozdravi za tebe :-)

      Izbriši
  37. Freeman, macadamia, amika, insight, murad, eos... Neki od predloga :)

    OdgovoriIzbriši
  38. A Impala? Super su im proizvodi a vrlo pristupacni:)

    OdgovoriIzbriši
  39. čestitke na otvaranju novog dućana

    OdgovoriIzbriši
  40. Dobar dan, moj upit o tome kako dobiti kredit za kupnju kuće od nekretnina počeo je pozivom, nazvao sam Davidson Albert Company, danas sam jako sretan i Bog blagoslovio Davidsona Alberta Kontakt e-mail: {[email protected] }

    Zovem se Marijana, iz HRVATSKE sam, zadnjih pet mjeseci sam tražila pravu kreditnu tvrtku od koje bih mogla dobiti kredit kako bih mogla kupiti kuću kakvu sam htjela. Dugoročno, bilo je hrpa prijevara zbog kojih sam im povjerovao i na kraju dana su mi uzeli novac bez da su mi dali išta zauzvrat, čak ni 1 euro na moje ime, izgubio sam svaku nadu, bio sam zbunjen i frustriran, nikad nisam želio imati ništa s online tvrtkama za zajam pa sam otišao posuditi novac od prijatelja. Ispričao sam sve što se dogodilo i rekla mi je da mi može pomoći pronaći tvrtku za zajmove koja mi može dati bilo koji iznos zajma koji mi treba i po vrlo niskoj kamatnoj stopi od 3%, također mi je rekla da je upravo dobila zajam od uputio me kako se prijaviti za zajam baš kao što mi je rekla, aplicirao sam s njima putem e-pošte: ([email protected]), nikad nisam vjerovao, ali sam pokušao, i na moje najveće iznenađenje dobio sam zajam u roku od 24 sati, nisam mogao vjerovati, ponovno sam sretan i bogat i hvala Bogu da takve kreditne kuće još postoje na ovim prevarama posvuda, savjetuju svima koji trebaju posuditi kredit putem e-maila ([email protected]). Nikada te neće iznevjeriti i tvoj život će se promijeniti kao i moj. Brzo kontaktirajte ([email protected]) danas i uzmite svoj zajam od njih. Obavezno kontaktirajte DAVIDSON ALBERT LOAN COMPANY za vaš kredit, jer sam uspješno dobio svoj kredit od ove tvrtke bez ikakvog stresa. Posjetite njihovu e-poštu. ([email protected])

    OdgovoriIzbriši
  41. Bok, kako si danas? Pa ako bi vas moglo zanimati da znate, ovog prosinca dajemo zajmove od 3%. Nudimo zajmove s jasnim i razumljivim uvjetima i kamatom od 3%. Od 5,000.00 USD do 450,000,000.00 USD, eura i funti itd. nudimo poslovne zajmove, osobne zajmove, studentske zajmove, zajmove za automobile i zajmove za plaćanje računa. Kontaktirajte nas sada putem e-pošte: [email protected]

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)