L'Occitane Aromakologija gel za tuširanje i ulje za masažu i Divine Youth ulje - MAKEUP ARENA

10/23/2014

L'Occitane Aromakologija gel za tuširanje i ulje za masažu i Divine Youth ulje




Na spomen riječi Aromakologija kod mene se javlja asocijacija na opuštanje što me odmah dalje veže uz umirujuće mirise i polumrak gdje samo negdje u uglu sobe tinja plamen svijeća. Pri samom zamišljanju počnem osjećati relaksaciju. 

Kako je sve opisano a tu je i slika koja mi opisuje asocijaciju koju oni bude, odmah da znate da su svijeće bile nezaobilazne dok sam se tretirala ovim proizvodima. Dakle ritual bi kretao nakon što djecu smjestim na spavanje. Upalim svijeće, u koje sam prethodno stavila mrvicu ulja,  zatim se istuširam uz pomoć gela i onda se još u kupatilu namažem uljem. Ulje nisam nanosila na cijelo tijelo nego samo na ekstremitete, s posebnom pažnjom na ruke jer mi je tako još bliže i bolje osjetiti miris ulja koji je zaista opuštajući.

Nisam sigurna da li se miris koji sam osjećala u prostoriji širi zbog toga što sam stavila mrvicu ulja u samu svijeću ili zato što sam ulje nanijela na dijelove tijela no kako god bilo je lijepo osjetiti miris koji se širi prostorijom.

Kada sam radila najavu proizvoda iz kolekcije, pisala sam vam o ambalaži koja je redizajn prve boce koju su dizajnirali u L'Occitane-u, nekad 1976.g. te su se sa dolaskom ove kolekcije odlučili na inovativni vintage dizajn. Da se ne ponavljam predlažem da pročitate najavni post.

U nastavku ću se koncentrirati na recenziju proizvoda.


GEL ZA TUŠIRANJE

250ml/30 KM


Gel je srednje konzistencije smješten u tamno smeđu plastičnu bocu koja odaje dojam da je staklena. Kompletnu listu sastojaka možete vidjeti na fotografiji ispod no ono što tu ne piše, iako su sastojci uredno navedeni, je miris, u kojem preovladava lavanda a negdje u pozadini osjete se i citrusne note. Savršen spoj mirisa koji opuštaju. 

Otvor kroz koji izlazi gel je optimalne širine koji dopušta doziranje bez iznenađenja, što znači da neće izaći gela više nego treba a niti manje.

Gel jako lijepo pjeni i kupaonom se širi opuštajući miris. Ne isušuje kožu, no imajte na umu da moja koža tijela inače nije sklona isušivanju, ali s obzirom na udio ulja u ovom gelu, vjerujem da ne isušuje ni one zahtjevnije tipove kože.








RELAKSIRAJUĆE ULJE ZA MASAŽU

100ml/51 KM 


Ulje je smješteno u staklenu bočicu sa preciznim dozatorom, tj. pumpicom koja izbacuje količinu dostatnu za namazati jednu ruku. Po nanošenju na kožu brzinom svjetlosti miris se širi u mojoj okolini, te seansa opuštanja dolazi do vrhunca. Ulje se jako brzo upija te na koži ne ostavlja masan trag, nego koža ostaje onako lagano sjajnija i izuzetno mekana.


Na etiketi vidimo kao kapljice vode, što mi je osobno vrlo lijep dodatak, takve sitnice uvijek rado primijetim i prokomentiram.

EDIT: Molim da prihvatite moje neznanje, ali kapljice, kako su mi se učinile kao takve, su u stvari Braillovo pismo za slijepa lica, koje je utisnuto na svaku L'Occitane ambalažu a što ja neznalica nisam ni primijetila ni znala. L'Occitane ima fondaciju koja podržava i finansira projekte koji se zalažu u borbi protiv uzroka sljepoće. L'Occitane upotrebljava labele i etikete sa Brajevim pismom već od 1997.g. 

Miris ulja mi je identičan mirisu gela za tuširanje te uz lavandu, čiji miris dominira, citrusni miris je onaj koji ne ostaje nezamijećen.




Dakle, kao što sam već i napisala, samo lagano sjajna koža nakon što se ulje nanese.


DIVINE YOUTH ULJE


Kako sam već nekad na blogu i spominjala do prije godinu-dvije, bježala sam od ulja u svojstvu njege kože lica i nisam htjela ni pomisliti da ga koristim. Ne sjećam se ni momenta ni osobe koja me preobrazila, ali se sjećam da sam bila oduševljena učinkom ulja na lice i sjećam se da sam ih od tada isprobala nemali broj. I dalje ulje ne koristim svaku noć nego samo s vremena na vrijeme. Takva je situacija i sa ovim uljem. Ne koristim ga svaku noć, nego samo po potrebi i za sada je ono što mogu reći da se izvrsno ponaša na koži. Lijepo se razmazuje i ne ostavlja masan sloj na koži, nego kožu instantno omekša. Prijatnog je mirisa.

Dozira se uz pomoć kapaljke te mi je potrebno 3-4 kapljice za cijelo lice.

Radi se o ulju koje je rjeđe konzistencije.


O samom učinku ulja bi bilo nezahvalno govoriti jer znamo da se za prve rezultate treba sačekati izvjesno vrijeme, no vrlo je pohvalno što ima učinak omekšavanja kože odmah po nanošenju, te se uzdam da će na duže staze učinak biti sve bolji i bolji.

Još koja sličica ovih ljepota i na kraju i zaključak.







S obzirom na trzavice i stres koji su stalni pratilac mog života u posljednje vrijeme sve što vam mogu reći da mi je jedna ovakva seansa, koja je postala uobičajena u mojoj rutini pred spavanje, zaista neophodna da onako preumorna opustim svoje tijelo i lakše utonem u san.

Vjerujete li da mirisi mogu u velikoj mjeri utjecati na naše ponašanje, bilo da se radi o mirisima koji opuštaju tijelo ili istom daju energiju? Da li si nekad priuštite ovaj tip opuštanja? 




PR proizvodi

Broj komentara: 8:

  1. Baš su ti lepe fotografije! Proizvodi, svakako, deluju primamljivo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga puno… L'Occitane je jedan jako zanimljiv brand i drago mi je da je napokon stigao i kod vas :)

      Izbriši
  2. Pre neki dan sam uzela isti gel, no u (mnogo) manjoj militraži i radujem se njegovom korišćenju.:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miris je jako opuštajući, dopašće ti se sigurno :)

      Izbriši
  3. Ovo Divine Youth ulje me bas zaintrigiralo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I mene jako zanima kako će se ponašati na duže staze, djeluje jako interesantno :)

      Izbriši
  4. Uffff... I ja sam se sva uživjela u ovaj tvoj đir... Šteta kaj ovo čitam ujuro jer sam ponovno spremna na opuštanje i odmor ;)

    OdgovoriIzbriši
  5. Inače nisam baš ljubitelj lavande, ali ako je pomiješana sa citrusima, onda bi i moglo proći, glavno da se lavanda ne osjeti jako.
    vikend za dvoje

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)