Some In Some Out Some Favorite Some Not (January & February) - MAKEUP ARENA

3/08/2015

Some In Some Out Some Favorite Some Not (January & February)


SOME IN

SOME OUT

SOME FAVORITE

SOME NOT

Evo prođoše već dva mjeseca otkako sam zadnji put radila ovaj tip posta i koliko god pomislim da ću biti ažurna i redovno ih objavljivati, toliko ja na to zaboravim, i onda i dva mjeseca prođu. Uglavnom danas ćemo vidjeti šta je to novo kod mene u proteklim mjesecima, šta sam potrošila, šta često koristila i voljela a šta nisam.

Some In


Balea paketić proizvoda koji još nisam recenzirala, u vrijeme kad mi je stigao bio jako puno recenzija  ovih proizvoda pa sam vas poštedjela i moje, ali ću vam barem ovako, u kratkim crtama, prenijeti svoje dojmove.
  • Balea losion je u grupi rjeđih losiona koji krasno mirišu;
  • Balzami kao balzami meni generalno svi odgovaraju (osim kad sam pod temperaturom), inače imam nezahtjevne usne, pa tako su mi se i ovi dopadi;
  • popularne kremice My Golden Twenties i 50's forever su krasan dodatak svakoj ljubiteljici lijepih pakiranja. Kreme su ok, ja ih koristim samo za ruke jer mi je koža lica zahtjevna i tu imam isprobanu ekipu koju ne mijenjam.



O Weleda proizvodima sam vam pisala OVDJE, oduševljenje njima je i dalje prisutno.


Tu je i Dr. Hauschka set o kojem ću vam pisati ovih dana.




Kupila sam ovak Essence kist za rumenilo i moram reći da me nije nešto posebno impresionirao, sladak je, ali dosta slabije kvalitete od kistova sličnog izgleda koji su bili dio LE, o kojima sam pisala OVDJE.


Kupila sam si i Nyx Taupe rumenilo, o njemu vam sigurno neću pisati jer smatram da je blogosfera preplavljena postovima o ovom rumenilu. Ono što je interesantno je da, ova nijsansa u dodiru sa mojom kožom, povuče na neku mauve boju, koja nije baš pogodna za konturiranje, ali zato super odgovara kao rumenilo.



O Rimmel puderima sam već pisala OVDJE,  a ako niste pročitali predlažem da pročitate recenziju pudera koji me zaista oduševio.


Stigao je i poklon Avon proizvoda, o puderima sam već pisala OVDJE, kao i o rumenilu OVDJE, a pisaću i o drugim proizvodima, kad dođu na red :)


Već sam u OVOM postu o olovkama, pisala o tome da sam u zadnje vrijeme zaluđena olovkama, i kupila sam dosta njih.


Došla sam do svog primjerka Guerlain baze koju već dugo želim probati, prodala mi ju je draga žena kojoj baza ne odgovara, tako da smo na kraju obje sretne, ona jel se riješila proizvoda koji joj ne paše, a ja jer sam napokon probala ovu bazu.

Kako je u proteklom periodu bilo sniženje od 30% na Loreal proizvode, to nisam mogla propustiti, te sam kupila proizvode koji su me istinski oduševili, o nekima sam već pisala, maskara i tuš su recenzirani OVDJE,  a o puderu ću također pisati. Imala sam nijansu N4 od ranije koja mi je trenutno pretamna, ovaj put sam kupila najsvjetliju od neutralnih N2.


Tu je i Garnier micelarna koju sam također uhvatila na nekom sniženju još početkom godine, te najbolji acetoni na svijetu, dopuna :) te sam uzela i Afroditin koji je isto bio na sniženju, čisto da se uvjerim da li je jednako dobar kao i ovaj Moj Dan, jer MD acetone puni Kozmetika Afrodita.


Još jedan paketić iz DM-a. Pisala sam već o S-he sjenilu za obrve OVDJE, o dezodoransu ću samo reći da mi miris nije legao, prejak je za moj ukus. Istina je da on nakon nekog vremena izgubi intenzitet no svejedno, ja sam pristalica svježijeg mirisa dezodoransa.


Našlo se tu i nekih Flormar proizvoda. Revolution ruževi su moja nova ljubav, iako nisu uobičajeni za mene koja volim trajnije mat ruževe, tipa GR Velvet Matte i Flormar Cashmere Deluxe i ostale slične njima, koji su više suhi na usnama, ovi su me mnogo oduševili pa sam si uzela još dva, R06 i R15, a već od ranije imam R05. Od Deluxe ruževa sam u svoju kolekciju, koju sam vam predstavila OVDJE, dodala još i DC23, DC31 i DC34. Uzela sam i spider maskaru i već na prvu mi se ne dopada, pravi upravo pauk trepavice čiji ja nisam ljubitelj :/ dakle slijepljene. Još sam uzela i Nail Art set za ukrašavanje noktiju koji košta svega 5 KM a u njemu je 6 kistića, a njih sam najviše uzela radi kosog kistića s kojim želim urediti dio oko zanoktica, ništa mi gore nego vidjeti lak koji udara u zanokticu a ovaj kist je odličan za taj posao, isprobano već :)


Stigli su mi i novi Aura Excess Shine ruževi, no kako u BiH stižu tek za nekih mjesec dana nisam žurila sa recenzijom. Ako mislite da bih trebala, slobodno mi napišite u komentarima jer ostalo je "samo" da ih pofotkam na sebi :)


Uz ruževe su stigli i Refresh Me puderi, ovaj put obogaćeni za novu najsvjetliju nijansu 200, a s obzirom da ih imam već od ranije u preostale 4 nijanse, uskoro ću pisati o njima.


Tu se našao i prekrasni OPI lak za nokte u nijansi Toucan do it if you try, koji priziva lijepo vrijeme, te sam ponovo kupila Manhattan puder za koji sam čula toliko pohvala a imala sam ga od ranije i meni nije ostao u lijepom sjećanju. No uzela sam ga da se ponovo uvjerim da li ga zaista ne volim ili nisam znala da ga volim :)

Some Out





Potrošila sam:
  • Balea mlijeko za tuširanje;
  • Batiste suhi sprej za pranje kose;
  • Opet još jedna Aura farba, ali sad sam promijenila boju kose pa je ovo zadnji put da vidite ovu farbu u potrošenim stavkama;
  • L'Occitane sprej za hidrataciju kože;
  • Nashi Argan šampon;
  • Armani Idole parfem, obožavam ovaj miris :)
  • Fa dezodorans;
  • Manhattan Powder Mat puder, rekoh vam već da ga imam od ranije i htjela sam ga ponovo isprobati no vidjela sam da je tubica u stvari bila prazna :)
  • LRP Effaclar Mat;
  • Cath Kidson krema za ruke;
  • L'Occitane krema za ruke;
  • Collistar baza za lice;
  • Soap & Glory piling za tijelo;
  • Trimer za obrve (ovo narančasto što viri iza Loccitane kreme za ruke).

Some Favorite, Some Not


Voljela sam dosta proizvoda u protekla dva mjeseca. Na fotkama ispod ću ih pokazati malo detaljnije.



Tarte paletu imam već dugo, ali je bila nepravedno zapostavljena. U zadnje vrijeme sam često nosila 4 sjenila iz ove palete, to su ovo najsvjetlije mat (vidi se da sam ga dobro potrošila :), te ovo ispod njega smeđe, desno duguljasto tamno smeđe u istoj grupi gdje su i ova dva, i iz gornjeg reda zlatno. Dopada mi se kombinacija ovih boja, veoma jednostavno a efektno. Paletu mi je već zaplijenila jedna trudnica koja mi je mnogo draga i kojoj nisam mogla reći ne, mnogo je insistirala a znate da se trudnicama ne smije reći ne :) Pa eto draga Ena kad se vidimo tvoja je :)


Tri pudera koja sam voljela:
  • Loreal True Match, moja dugogodišnja ljubav čiju sam obnovu već kupila i pokazala je gore malo više;
  • Rimmel Lasting Finish kameni puder je za realtivno kratko vrijeme postao moj must have proizvod, pročitajte recenziju i biće vamjasno zašto;
  • Avon Luxe puder u teglici kojeg mi nije uspio nadmašiti matirajući puder iz Calming postave;





  • Loreal Volume Million lashes maskara mi nije samo najbolja drogerijska maskara koju sam do sada probala nego se usuđujem reći da mi je maskara koja je među najboljim koje sam ikad probala, uključujući HE maskare. Dovoljno govori činjenica sam ju ponovo kupila i pored većeg broja potpuno novih maskara koje čekaju svoj red.
  • Lionesse kosi kist za obrve na slici ne izgleda kao kosi jer je fotkan iz profila :) ali to mi je definitivno fenomenalan kist koji sam kupila za sitnu lovu i već ga neko vrijeme nema a kupila bih još jedan :/
  • Golden Rose sjenila za obrve, sve nijanse su recenzirane OVDJE.



Kad je riječ o ruževima vidimo da su slične nijanse preovladavale među ruževima koje sam koristila u posljednje vrijeme. Tu su se našli:

  • Aura Final Matte 708; 
  • Nyx Whipped Caviar, onoliko koliko volim ovu nijansu toliko ne podnosim miris Nyx ruževa;
  • Aura Final Matte 701;
  • Golden Rose Velvet Matte 02, po tome koliko sam ga potrošila vam je jasno koliko ga volim i meni je on najljepši među svim Velvet Matte ruževima, barem po trenutnim preferencama :)
Tu su i olovke koje se odlično slažu sa ovim ruževima:
  • Flormar 231;
  • Golden Rose Dream Lips 510 i 520.
Ja inače zaista nemam problema sa usnama, to sam više puta ponovila, nikad nisu suhe, ispucale i sl. osim kada sam pod temperaturom, što se nedavno desilo. Usne su mi bile skroz ispucale. Ne lažem kada vam kažem da je dovoljno bilo da ih 2x namažem Blistexom i POTPUNO su se oporavile. Da nisam ovo doživjela na svojim usnama nikome ne bih povjerovala :)



Bez Eveline 8u1 dužina mojih noktiju bi uvijek bila skroz kratka, a uz pomoć njega potpuno sam ih oporavila. Ali ono što mi se desilo korištenjem Eveline tretmana je da su mi zanoktice stradale i skroz su suhe. Probala sam nekoliko proizvoda i uglavnom nisu davali nikakve rezultate, onda sam isprobala OPI ulje za zanoktice i preporodila se. Zanoktice su potpuno nestale. Tako da sam stalno lakirala nokte, omiljeni lakovi su mi bili:

  • Golden Rose Rich Color #57
  • OPI Big Apple Red, imam ga odavno, no tek sam ga nedavno nosila i zaljubila se, pokazaću vam ga uskoro;
  • China Glaze Snow Globe, lak s kojim ukrasim jedan nokat;
  • Golden Rose Rich Color #76, kreč bijeli lak koji sam nosila u kombinaciji sa CG top coat-om.

Od preparative sam obožavala:
  • Weleda krema za ruže od vučjeg trna je ovdje predstavnica kompletne linije koja mi je izvanredna, a o kojoj sam pisala OVDJE;
  • Clarins ulje od lotusa, obožavam, o njemu ću pisati u neko skorije vrijeme jer se mišljenje već iskristaliziralo, a vidite i da sam ga izdašno potrošila, računajte da stavim svega nekoliko kapi na cijelo lice;
  • Sisley okoloočna maska, recenzirana OVDJE.


Omiljeni preparati za kosu su mi raznorazni sprejevi:

  • Balman Leave in Conditioner koristim naizmjenično sa Nashi Argan-om, nekad jedan nekad drugi, oba volim, s tim da mi je Nashi Argan ipak draži jer bolje omekša kosu; 
  • Nashi Argan sprej za kosu, hvaljen s moje strane bezbroj puta, ni ovaj put neće biti drugačije, nekoliko pritisaka na pumpicu je dovoljno da prešpricam cijelu kosu;
  • Balman slani sprej je ubjedljivo najbolji slani sprej od ukupno 4 spreja koja imam, a gledaću da vam uskoro napravim usporednu recenziju u kojoj ću napisati detalje zašto je baš on najbolji a vjerujete mi da postoji razlika. U stvari zašto biste čekali, reći ću vam već ono najvažnije, ovaj sprej mi daje najveći volumen uz najmanju količinu, jer mu je očito najveća koncentracija. Ovu bočicu imam već 10 mjeseci, koristim je poslije svakog pranja kose i ostala je količina koja će potrajati još dobrih 5 mjeseci, mada ću ja osigurati svoj primjerak još i prije. Svima vama koji se patite sa volumenom pri korijenu, koji imate tanku ili tešku kosu ili oboje kao ja, od srca preporučujem da probate slani sprej, bio to ovaj ili neki drugi, u biti svi rade ako se pravilno koriste, samo neki rade bolje, neki lošije.

U favorite ću staviti i Liebster nagradu za blog, koju sam dobila od Tine sa bloga Dress for face :)




Uvijek se teška srca odlučim smjestiti proizvode u kategoriju onih koji mi ne odgovaraju. U pogledu na sve, pa tako i na šminku, sam pozitivna osoba, pa ako postoji barem nešto dobro oko nekog proizvoda, ja ga tu neću smjestiti. Kod ova dva je super četkica, ali s obzirom da četkica ne čini proizvod ipak su oba završila u proizvodima koje nisam uspjela zavoljeti. Jednostavno nije lijepa aplikacija, tuš se nanosi "grbavo", nekad bi otpadali sitni dijelovi, u većini slučajeva sam bila nezadovoljna kako izgleda, nekad, u rijetkim slučajevima bi bili ok. Dakle mat i sjajna verzija Essence tuševa me nije dojmila :/

To bi bio pregled prethodna dva mjeseca. Nastaviću sa najavljenim recenzijama, a kao i uvijek, i ovaj put sam tu da poslušam ako neku recenziju treba ubrzati.


Broj komentara: 25:

  1. Armanijev Idole mi je jedan od omiljenih parfema ikad. Nedavno sam ga potrošila pa se ponovo našao na listi za kupnju. :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanima me gdje si kupila ovaj batiste sprej za suho pranje kose? :-)

    OdgovoriIzbriši
  3. svašta se tu našlo, mene zanima recenzija ruževa ali ne moraš žuriti ;) taj ljubičasti izgleda divno
    moram isprobati balea mljeko za tuširanje, ja sam ljena za mazanje tijela XD a i zimogrozna....sreća pa mi nije suha koža
    a od essence četkica sam nabavila onu za puder i onako je, nije nešto posebno, sreća pa je slatka :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobro onda neću žuriti :) šalim se, čim uhvatim vremena završiću :) balea mlijeko za tuširanje je super za nas lijene :)
      i meni je ovaj kist za rumenilo onako, puno bolje su one iz LE bloom linije….

      Izbriši
  4. Jedva cekam recenziju Clarins ulja, nadam se da ce skoro :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da hoće, imam nekih tehničkih problema sa blogom, pa ga često ne mogu otvoriti po nekoliko sati što me spriječava u tipkanju kad uhvatim vremena :/

      Izbriši
  5. <3... Noviteta ko' u priči... Divno! A ova fora s ruževima da ih moraš "samo" poslikati na ustima ti je dobra! ;) Uvijek uživam u tvojim objavama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hehe pa da, ostao mi je "samo" onaj dio koji oduzima najviše vremena :) Hvala i drago mi je da uživaš :*

      Izbriši
  6. Tarte paleta je predivna. :) Aurini ruževi su predobri čekam da dođu kod nas da ih kupiiim, sviđa mi se par nijansi. Golden rose lak također, jel ih ima na tvom web shopu ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Paleta je krasna, ali već sam se oprostila s njom :) Stižu za nekih mjesec dana, kako sam i napisala :) Svi GR proizvodi su dostupni na web shopu :)

      Izbriši
  7. Ruzevi su sve do jednog i moji favoriti!

    OdgovoriIzbriši
  8. Kako se pravilno koriste slani sprejevi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ukratko, kada je kosa napravljena na uobičajeni razdjeljak dižeš pramen i poprskaš i korijen i prebaciš na kontra stran, onda sljedeći red kose i opet isto na kontra stranu…. tako otprilike nekih 6-7 cm sa jedne strane i isto toliko s druge… Najvažnije je kad poprskaš u korjen da taj dio kose prebaciš na drugu stranu dok se ne osuši. Treba da se osuši da bi ostao odignut. Joj nadam se da sam dobro objasnila, napraviću korak po korak post :)

      Izbriši
    2. ja cijeli zivot mislila da se slani sprejevi rasprse na vlaznu kosu i da se kosa guzva, za tzv. beach waves lokne? meni tako funkcioniraju, mozda su dobri i za volumen, ali to se ne usuđujem na osjetljivo tjeme.
      lijepi su mi ruzevi novi od aure, a i lakovi mi se sviđaju.
      revolution volim 13, probaj, divna je.

      Izbriši
    3. Na ovim koje ja imam piše da su za extra body ili extra volume, kako na kojem. Na Baleinom se jedino spominje beach waves ali također navode da se s njim postiže i veći volumen ako se prosuši kosa fenom nakon što se sprej nanese. Možda mogu napraviti valove nekome ko ima valovitu kosu, to ne znam… ali znam da su upravo odlični za na ovaj način na koji ih koristim, za postizanje volumena, prezadovoljna sam jer mi je stara boljka teška kosa koja se slijepi u korijenu :/
      Jel taj revolution taman? Nešto se ja nikako ne slažem sa tamnim ruževima, ne dopada mi se kako mi stoje :)

      Izbriši
    4. nisam probala balein. e, zato meni i pravi valove ovaj moj, moja je kosa kovrčava. jedino mi se ne sviđa što joj malo uzme sjaj taj slani sprej, a tako bude i s kosom na plaži, lokne lijepe, ali malo bez sjaja.
      jest, taman je, ali nije previše, tamnocrven, kao malina, s malo ljubičaste i po mom mišljenju ti stoje takve nijanse, probaj opet.

      Izbriši
    5. U gornjem komentaru sam htjela reći da možda mogu napraviti malo definiranije valove nekome ko već ima malo valovitu kosu :)
      Da, svi daju mat izgled i to na svakom spreju i piše, valjda ta sol u njima, upravo kakva nam kosa bude i poslije kupanja u moru. Ja ga ne stavljam na cijelu dužinu jer mi na donjem dijelu kose i ne treba ni volumena a ni valova. Meni se dopada ovako za volumen u korjenu, prezadovoljna sam, zaista sam se preporodila.
      Odmah sutra ću pogledati R13 :)

      Izbriši
  9. Kakav divan post :)) Dosta toga sam probala i delim tvoje misljenje o svemu. Volela bih da procitam tvoja iskustva sa True Match puderom, Aurinim ruzevima i Refresh Me puderima, kao i odlicnim Flormar Deluxe ruzevima (probala sam u radnji ovaj roze u sredini i odusevila sam se, i nijansom i svime :)) Naravno, ako i kad budes mogla, u svakom slucaju hvala puno unapred. Kristina :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga moja Kristina prvo hvala ti :) :*
      Nije mi jasno zašto do sada još uvijek nisam pisala o puderu True Match kad on zaista zaslužuje da mu posvetim jedan krasan post, što ću ispraviti vrlo brzo, nadam se :) To je puder koji imam već godinama, na trećoj sam bočici, a kad se uz tako veliku ponudu na neki puder vratim onda to znači samo jedno a to je ljubav :) Također i Refresh Me puderi zaslužuju svoju recenziju, njih imam već od ljeta u 4 nijanse i mnogo mi je drago da su napravili i najsvjetliju nijansu. O Aura ruževima ću također pisati čim prije, no tu moram odvojiti cijeli dan oko fotkanja ruževa na sebi pa se već u startu prepadnem od toliko posla :) Flormar Deluxe ruževi su nepravedno zapostavljeni, kao i Revolution (ne znam da li si njih probala). Mislim da bi se o njima trebalo pisati malo više pa ću i to ispraviti prvom prilikom :) :*

      Izbriši
  10. Divan ti je post :-) Hvala ti što si me spomenula i to među favoritima :)) :-* :-*

    OdgovoriIzbriši
  11. A ja bas neki dan razmisljam o tomr kako podugo nisi objavila post ovog tipa, a meni su ovi postovi jednu od najdrazih na tvom blogu (pored postova o ruzevima)...svasta nam pokazes : D
    Ja, kao i uvijek, cekam recenzije ruzeva, Aura je tiha patnja! ♡

    OdgovoriIzbriši
  12. posto imam masno lice bas me interesuje kakva se pokazala LRP Effaclar Mat?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)