Arena Battle: Maybelline NY Color Tattoo Creamy Mattes vs. MAC Paint Pot - MAKEUP ARENA

12/13/2015

Arena Battle: Maybelline NY Color Tattoo Creamy Mattes vs. MAC Paint Pot



O MAC paint pot-ovima sam već davno pisala OVDJE i definitivno su jedan od dražih mi MAC proizvoda. O onim ranijim Maybelline Color Tatto sjenilima sam također već ranije pisala OVDJE. Sada kada je Maybelline izbacio i mat verzije odmah sam uočila sličnost sa nekim dragim mi nijansama kod Paint pot-ova, pa sam odlučila da uradim neku usporedbu. Prije nego se uhvatim usporedbe, voljela bih napisati koju riječ o ovoj novoj verziji Color Tattoo, koje u dodatku naziva imaju i Creamy Mattes.




Prvo da kažem da se trenutno mogu kupiti na akciji pa im je cijena 8.20 KM, inače im je cijena preko 10 KM. Kod nas se mogu kupiti u ove 4 nijanse koje vidite na slikama, dok sam na Maybelline USA stranici vidjela da postoje u 5 nijansi, od čega su samo dvije iste kao i kod nas a to su Creamy Beige i Vintage Plum, dok kod njih imaju još tri nijanse, a to su Dramatic Black, Deep Forest i Chocolate Suede, a nemaju Creme De Nude i Creme De Rose (šteta za njih).

Ambalaža im je ista kao i kod onih ranijih sjenila, staklena posudica sa plastičnim poklopcem i naljepnicom u boji sjenila, radi lakšeg pronalaska. Naljepnica između poklopca i posude čuva od otvaranja proizvoda prije same kupovine.

Tekstura im je jako kremasta i vrlo maziva, a o samoj pigmentaciji ću malo kasnije, uz swatcheve.



Ovaj tip sjenila se može koristiti na više načina:

- kao baza za sjenila gdje se ponaša odlično i gdje bih krajem dana imala šta vidjeti u ogledalu, a to je da su sva sjenila ostala na mjestu;
- za ujednačavanje boje na kapku (dvije svjetlije nijanse), gdje potpuno prekrije sve neujednačenosti na kapku i tokom dana se ne nakuplja na pregibu kapka;
- kao klasično sjenilo, gdje čak i svjetlije nijanse možemo nositi na pokretnom dijelu kapka, a u pregib nanijeti neko klasično tamnije sjenilo, što često nosim na dnevnoj bazi.


Creme De Nude 93 je najsvjetlija nijansa. Žućkasto-bež boja koja je više na topliju stranu.



Creme De Rose 91 je roskasto bež nijansa, nešto tamnija od prethodne i znatno hladnija.


Creamy Beige je srednje smeđa boja, na hladniju stranu.


Vintage Plum je hladna ljubičasto-sivkasta nijansa. Onaj ljubičasti dio ove nijanse u sebi ima više plave boje, pa to cijeloj ovoj nijansi daje hladnoću.

Creme De Nude, Creme De Rose, Creamy Beige, Vintage Plum

Pigmentaciju i završnicu sam ostavila za kraj, da napišem koju riječ na tu temu dok gledamo swatcheve. Prve dvije nijanse su potpuno mat i izvrsne pigmentacije, treća nijansa nije potpuno mat, ja bih ovo nazvala satenskom završnicom, daleko od toga da posjeduje šimer, ali nije ni potpuno mat, posebno ako je gledamo ovako kraj ovih mat nijansi. Četvrta nijansa ima neujednačenu pigmentaciju, pa na mjestima ostavlja bolji nanos a na drugim mjestima opet ostavlja skroz slab premaz. Tapkanjem sam pokušala nadograditi boju te bih tada i oprostila lošiju pigmentaciju jer mi se boja baš dopala, no i tapkanjem nisam uspjela dobiti ujednačenu boju, ali kao baza za tamnija sjenila se super ponaša.


A sad da vidimo kakvi su u usporedbi sa slavnim paint pot-ovima, sa kojima ih uspoređuju.


MAC Paint Pot Soft Orche vs. Maybelline NY Color Tattoo Creme De Nude


S lijeve strane je MAC i vidimo da je on malo više žut. Kad je riječ o pigmentaciji onda su oba jednako odlične pigmentacije. Na kapcima su se jednako ponašali pod sve tri stavke koje sam ranije nabrojala pa ne bih mogla izdvojiti onu koja mi je draža ili bolja. Ovu nijansu najčešće nosim kao bazu za sjenila ili da posvijetlim dio ispod obrva.



MAC Paint Pot Painterly vs. Maybelline NY Color Tattoo Creme De Rose


Opet je sa lijeve strane MAC i ovdje je razlika među nijansama zanemariva. Možda bih rekla da Maybelline ima mrvicu više roze boje, ali to na kapku nije primijetno i možda je MAC pola nijanse svjetliji. Također što se tiče kvalitete i ponašanja sjenila nisam našla na razliku među ponašanjem na kapcima. Ova boja mi je omiljena kada samo želim ujednačiti boju kapka i tada je nosim kao jedinu na kapku.



MAC Paint Pot-ovi su jedan od dražih mi proizvoda i drago mi je da je izašao drogerijski proizvod koji im kvalitetom parira i evo sada sam sigurna da ću nastaviti kupovati (barem kod ove dvije nijanse) Maybelline, gdje isti kvalitetet platim 2-3x manje od MAC-a.


Da li ste već isprobali ova nova Color Tattoo sjenila ili tek imate namjeru?





Broj komentara: 20:

  1. Great review as always dear! :)
    Can't wait to try them especially Creme De Rose <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Thank dear, glad you like it :* Creme De Rose is kinda my personal favorite too :)

      Izbriši
  2. Oh da, čim su se pojavila na policama i moje mišljenje je identično tvom. Čak mi je Creme de Rose draža od Painterly jer je pigmentacijom bolja. O ceni da ne govorim :) Maybelline je zablistao ove godine, prvo Lash Sensational maskarom, a potom i ovim lepotanima. Čula sam da su i mat ruževi izvrsni, no nisam probala.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa to mi je na momente dolazilo da napišem, ali se nisam usudila jer sam se bojala da mi je trenutna ljubav prema ovom proizvodu nadvladala razum, ali istina je da mi se na momente čini Maybelline boljim, no za sada bih pustila usijanu glavu da se ohladi, pa ćemo vidjeti da li će tako ostati :) I slažem se da moj (vidiš kako ga svojatam, ali to je znak koliko ga volim) voljeni Maybelline ove godine zablistao, uz fenomenalnu Sensational maskaru ne smijem zaboraviti da te napomenem i na duo za konturiranje, na koji treba da obratiš pažnju, naravno ako koristiš taj tip proizvoda :) Sad me mamiš i sa mat ruževima :)

      Izbriši
  3. =) bas sam neki dan uzela u nijansi taupe,staru verziju koju koristim za popunjavanje obrva (u cemu je nenadmasiv) ... morat cu uzeti crem de rose kako vidim haha,a mozda i obje svijetlije nijanse, izgledaju perfektno..do sada sam koristila avon kao bazu i odlicna im je..ali svidja mi se sto ove nijanse djeluju i kao sjenila =) maskaru nisam probala ali bas zelim..nazalost imam toliko maskara da doslovno ne smijem uzimati novu =/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, da i stara verzija mi je super, toliko super da sam već na 10 nijansi :) od čega su neke kojih nema kod nas. Ove nove su na fazon Avon baze, samo malo tvrđe plus se posuše na mat. Maskaru probaj kada stigne na red, samo je nemoj zaboraviti jer je zaista super :)

      Izbriši
  4. Nisam dugo koristila kremaste senke. Kako ih nanosis? Deluje mi da ih prstima utapkas. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najdraži način nanošenja kremastih proizvoda za oči mi je upravo prstima jer se još bolje razmekšaju pod toplotom prstiju pa se lakše nanesu i utapkaju. No potpuno ih je moguće nanijeti i nekim sintetičkim kistom, usporedne swatcheve sam napravila kistom, a ove gdje sam sva četiri swatchala sam uradila prstom :)

      Izbriši
  5. Okej, sutra hitam po svoje primjerke :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. O da, obavezno iskoristi akciju :) jer sam sigurna da bi ih nabavila prije ili poslije :)

      Izbriši
  6. Ovo sam čekala, sad nema dileme, kupujem Maybelline, moram i lično da utvrdim drže li senke kao Paint Pot-ovi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh eto, to je to, meni nikakve razlike pa mi je logično da ću nastaviti kupovati Maybelline jer i sama vidiš da sam gotovo došla do kraja Paint pot-ova, jako često sam ih koristila :)

      Izbriši
  7. Obožavam ovakve postove, a i sama znaš da lajkam Maybelline Color tattoo sjenila, slažem se sa svim:)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ja ne mogu naci Creme de Rose nigdjeeee, a nudac sam uspjela ugrabiti :D Mada su mi supci naplatili 11KM iako je "na snizenju".

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako su ti tako naplatili? Gdje si kupila? U Dm-u je na sniženju, vidjela sam cijenu 8.20 KM. Mah doći će valjda uskoro, nisu možda predvidjeli da će se tako brzo rasprodati, ne znaju da smo čekali kao zapete puške da nam stignu :)

      Izbriši
  9. Slažem se sa svime, tekstura im je divna, ludo su pigmentirani i isto su mi trenutačno draži od MAC Paint Potova! :D I da, obavezno probaj mat ruževe jer su odlični :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma zar je moguće da to govorimo? :D ali šta da radimo kad su stvarno mnogo dobar posao napravili u MNY :) joj ne prisjedaj mi i ti na muku sa ruževima, imam ih previše, a opet sam mnogo slaba na ruževe :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)