Some In Some Out (October & November) - MAKEUP ARENA

12/16/2015

Some In Some Out (October & November)






I evo dođe ono vrijeme kad ja obično pišem o tome šta je u prethodnom periodu stiglo u moj dom, a šta ga je napustilo. Opet je bilo dosta noviteta, ali očito mi nema pomoći, pa sam se pomirila sa tim. Znate već na koji način ja razmišljam, svi mi trošimo na ono što nam je najmilije, ja ponajviše na šminku :) Mada sam, kad malo promislim, u decembru svoje finansije preusmjerila na odjeću, obuću i sl. pa u narednom pregledu dva mjeseca neće biti baš mnogo šminke :) valjda ;)


Odmah početkom mjeseca stigao mi je Max Factor paketić proizvoda i zaljubila sam se u rumenilo svom silinom. Dakle sigurna sam da ne postoji niti jedna među vama koja ova rumenila nije primijetila, a vjerujem da ga mnoge od vas imaju. Ja sam oko njega obilazila kao mačka oko vruće kaše i znate onog ovisnika kako se ponaša kad ne dobije svoju dozu droge, eh tako je meni bilo, ali sam se svaki put uspjela ubijediti da mi ne treba još jedno rumenilo i tužno bih napustila drogeriju. Nakon što sam isprobala ovo, vratila sam se u DM i iskoristila trenutnu akciju i kupila još jednu nijansu i želim ih još samo 4, ups to znači želim ih sve :) Da ne idem sada detaljnije o ostalim proizvodima, imale ste priliku da čitate o njima u OVOM postu.




Iz DM-a je stigao paketić šminke i nisam pisala niti o jednom od ovih proizvoda, ali već ću to uskoro ispraviti.



Crkla bih da nisam naručila i Naked Smoky paletu, te kompletirala svoju UD Naked family :) Biće prilike i za više o samoj paleti u zasebnom postu.


Malo sam opljačkala MAC :) mada bi istinitije bilo reći da su oni opljačkali mene :) 


A onda kad su napokon stigle ove dugo isčekivane olovke "morala" sam i njih imati. Usput je pala i kupovina MAC Stone ruža, kao i savršenog kista za highlighter.


Iskoristila sam dobru volju svoje prijateljice, te je zamolila za par sitnica iz Douglasa u Austriji.



Naručila sam i  Zoeve :) Napokon sam uzela i torbu i brush belt, jer sam to već dugo htjela, te par pojedinačnih kistova i Cocoa Blend paletu i gel liner.


Kada sam bila na Pupa eventu koji je nedavno održan u Sarajevu, dobila sam poklon proizvoda, kada mi se mišljenje složi pišem vam o svemu.


Sa iHerb-a sam kupila RT Sculpting set, ne znam što mi je to trebalo pored silnih kistova koje imam. Nije me niti jedan nešto posebno oduševio, malo je to teže poslije Zoeve :/


U toj narudžbi je stigao i Mad Hippie serum sa vitaminom C.


Već sam u par navrata spominjala Ebelin čistač četkica koji je super radio posao ali mi je miris toliko smetao da je izazivao nagon za povraćanjem. Shvatam da nismo svi isti i da nekima od vas nije miris smetao, ali meni je bio odvratan i što je još gore dugo se zadržavao i osjetila bih ga sve dok kist ne bih oprala. Zbog toga sam ga koristila samo u nužnim situacijama. Onda sam nedavno šetala DM-om i vidim natpis Neue Rezeptur, srce mi zaigra i odmah sam ga kupila jer sam imala osjećaj da će biti bolji. Osjećaj me nije prevario, miris je mnogo, ali mnogo blaži. Na isti je fazon kao i stari, ali jedno 100x blaža verzija koja se više uopće ne osjeti u kistovima. Sada ga toplo preporučujem svima, pa i onima kojima je baš kao i meni, miris kod stare verzije bio katastrofa.


Spominjala sam već da u Weledi za kupovinu 4 proizvoda dobijemo 5. gratis (koji je jedan od ta kupljena četiri), ranije sam već bila kupila ovu dječiju kupku i serum od nara, sada sam kupila ponovo kupku i dezodorans a na poklon izabrala serum :)


Iz Dr. Hauschke mi je na testiranje stigao set odličnih proizvoda, već sam pisala o kremi za čišćenje lica OVDJE, uskoro slijede recenzije i ostalih proizvoda.


Opet sam sa Feelunique naručila Beauty box, fali na slici jedna krema za suhu kožu, koju sam dala mami, prije nego sam sve slikala. Nuxe krema za ruke savršeno miriše i super njeguje ruke, tako da sam je stavila na wish list-u.


Prijateljica mi je preko prijateljice kupila ove Charlotte Tilbury proizvode zbog kojih mi stoji velika gorčina u grlu. Prvi i osnovni razlog je što sam dobila pokvareni ruž, tj. ambalažu koja se ne može odvrnuti, pisala sam im, ali su mi tražili račun koji ja nemam i poslije par izmijenjenih emailova, došlo mi je muka i od njih i od njihovog glupog servisa. Zatim magični puder koji nije baš tako magičan ili je to možda zbog toga što sam se u njih razočarala zbog ruža. Kameni puder koji sam odmah oštetila pri otvaranju, što naravno ne utiče na sam proizvod, ali me i to iznerviralo. Jedino sa olovkom za usne nisam imala problema, mada ni tu nisam baš zadovoljna dobijenim. Za razliku od dua za konturiranje, koji sam ranije kupila i u koji sam i dan danas zaljubljena, ovo ostalo mi je srednja žalost. Naravno ostavljam tu i mogućnost da mi se sve zgadilo zbog lošeg iskustva, pa nemojte sve ovo moje držati zdravo za gotovo. Vidjećemo da li će se išta promijeniti dok sve malo "odstoji".


Avon stvarčice, pisala sam o gel linerima (recenzija OVDJE) koji su mi se baš dopali, ostalo sam razdijelila :)


Zadnji dodatak GR Velvet Matte ruževima :) Recenzija OVDJE.


Tu su i olovke, nisam o njima pisala, ne znam ima li smisla da pišem, s obzirom da su sve dupe za ruževe. Ali ako biste htjele da pišem i o njima pišite mi u komentarima.

Kupila sam si i nove nijanse olovaka, ova nijansa 521 se savršeno slaže sa GRVM 02, a i za ostale mislim da su napravljene da se slažu sa nekim ruževima, sve ću to naravno provjeriti pa pisati o tome. Eh da, kad već to spominjem, da znate da planiram tako pronalaziti kombinaciju olovka i ruž, pa praviti kratke postove tog tipa, već je jedan u pripremi. Također mi je kolegica Nina predložila da tražim dupe za MAC ruževe, nevezano za završnicu, nego samo da fokus stavim na nijanse i ta mi se ideja dopala, nekad ranije sam to radila, ali vremenom sam i to prestala, tako da ću loviti slične nijanse popularnim MAC ruževima.


Stigao mi je paket Essence i Catrice proizvoda, ovdje je dio proizvoda, ostali su se rasuli svuda, prije nego sam ih slikala.


Našla sam sliku i ruževa o kojima sam već pisala OVDJE.



Još jedna iHerb narudžba. 


Iz Aure su mi stigle proizvodi za obrve, njihova nova poboljšana verzija beauty blendera, koji je fenomenalan i najbolji je dupe za originalni beauty blender. Probala sam Golden Rose, staru Auru, Ebelin, Bipa, Real Techniques i naravno original i najpribližniji originalu su Aura i Real Techniques, ali oblik mi više odgovara od Aure.


Predstavila sam vam ove mirišljave balzame u postu OVDJE, ostalo mi je još nešto da podijelim pa pratite FB stranicu (samo za cure iz BiH)


Kupila sam 4 nijanse Sephora trajnih ruževa, neću se smiriti dok ne kupim i ostale jer su mi toliko dobri, eto :) Pisala sam o njima OVDJE.



Nema ovaj put puno potrošenih stvari jer sam veliku većinu otvorenih stvari potrošila prošli put (malo raščistila kupaonu, ali nastavljam i dalje):

- Farbe za kosu, opet ja o njima, ali to je već standardna ekipa koju trošim svaka dva mjeseca. Meni je za farbanje korijena kose (u biti farbam nekih 5-10 cm od korijena) potrebno 1.5 farba, pa sam svoju idelanu kombinaciju pronašla u cijeloj 9.2 i pola nijanse 8. I to je moja doza od tri farbe za dva mjeseca :)

- Loreal Proffesional šampon za kosu je nekada ranije bio moj omiljeni pa je onda jedno vrijeme samo kupio prašinu u kupaoni, dok nisam odlučila da ga potrošim i ustupim mjesto novim šamponima. I dalje mi je zaista super i definitivno jedan od boljih šampona koji sam probala;

- Balea sapun za ruke je dio jedno seta, koji sam nekad ranije dobila na testiranje i ok mi je, jako fino miriše;

- Ziaja čokoladni gel za tuširanje je kupljen baš zbog mirisa i super mi je;

- Biotherm gel za tuširanje već dugo stoji i odlučila sam da ga koristim, da se ne bi pokvario i zaista je super, žao mi je što ga ljetos nisam koristila jer je miris osvježavajući i ljetnji;

- Kantarion gel za intimno pranje u zadnje vrijeme naizmjenice koristim sa Avon-ovim, u stvari zadnji put sam ovaj pretresla u Avon ambalažu jer mi je zgodnije kad je na pumpicu i time riješila i onu jedinu zamjerku koju sam imala, a to je ambalaža.

- Balea šampon za suho pranje kose sam već spominjala na FB stranici, rekla sam vam da ga obožavam, da je jedan od boljih koje sam probala i da mu je jedina mana što mislim da će ostavljati bijele tragove na tamnoj kosi, ali mi je jedna tamnokosa djevojka rekla da njoj nije ostavljao trag, pa sad je na vama da li ćete se usuditi i isprobati, ako vam je kosa tamna. Ja sam poslije kupila još 2, koja nisam pokazala u novitetima, mislim da ću se vratiti još po par komada jer je na moju žalost limitirana kolekcija.

- Labeffective Placentae krema, sve sam već rekla u postu OVDJE;

- Apivita gel za umivanje, mnogo dobar i više puta hvaljen na mom blogu;

- Avon šampon za kosu, iz cijele ove BB linije on mi se najmanje dopao jer ima dosta silikona pa mi slijepi kosu, a ja volim da imam kosu sa volumenom u korijenu, pa sam ga koristila kao prvi šampon, nakon njega bih koristila neki drugi koji bi sprao sve te silikone. Tako uglavnom koristim sve šampone koji mi iz raznoraznih razloga ne odgovaraju;

- Rimmel Lasting Finish puder u kamenu je proizvod kojeg obožavam, potpuno sam ga potrošila, meni je za klasu bolji od Stay Matte i potpuno opravdava svoju duplo višu cijenu;

- Maybelline Better Skin tekući puder, pisala sam o njemu OVDJE;

- Estee Lauder okoloočni serum, fenomenalan proizvod koji mi je oporavio okoloočno područje nakon što ga je jedna okoloočna krema isušila i uništila, uskoro ću vam je spomenuti u nefavoritima :)

- UD baza za lice koju sam još ranije potrošila, ali je napokon bačena u smeće, pisala sam o njoj OVDJE;

- Yes to maramice za čišćenje lica mi se nisu dopale jer peckaju, a to nije ni malo ugodan osjećaj dok skidam šminku, nisam ih sve potrošila prije nego su završile u smeću;

- Balea maska za kosu, spominjala sam je u OVOM postu, jedna super maskica, koja je uz to još i povoljna;

- Olival maska za lice, koju sam također potrošila i spominjala sam je u OVOM postu, gdje mi je tada bila u trenutnom režimu njege kože;

- LRP Effaclar serum za kiselinama, obožavam i mnogo volim, mislim da je krajnje vrijeme da opširnije iznesem svoje dojmove sa ovim serumom u jednom zasebnom postu;

- Essie losion za ruke i nokte, prekrasno miriše, imam ga dugo, ali sam ga tek nedavno potrošila;

- Pure Poison parfem za koji me vežu posebne emocije. Ja sam svoj prvi primjerak dobila prije 10 godina, na svoj rođendan od mog tadašnjeg dječka, a sadašnjeg muža. Miris je baš po mom ukusu, mnogo sam ga voljela tada, poslije sam ga opet sebi kupila i eto nedavno potrošila. Mislim da je ovo parfem kojem ću se definitivno opet vratiti.



To to je to, ne morate mi pisati da sam pretjerala, to već znam :) šalim se naravno, pišite mi u komentarima šta vam se čini zanimljivim i pišite mi slobodno da sam pretjerala, možda me to natjera da malo stisnem kočnicu :)

Broj komentara: 6:

  1. Pa ovdje nema cega nema :D. Sve mi je super, ali najvise me interesuje Zoeva paleta, jer imam cetkice i savrsene su.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tako ti ja sve kažem neću više kupovati pa me opet ponese i ja završim sa gomilom :) Paleta je fenomenalna, razmišljam koju narednu da kupim, zaista za tu cijenu ide odlična kvaliteta.

      Izbriši
  2. Wooow koji noviteti -_- kupila sam i ja Olafa,poslije tvoje recenzije, miris i okus,njamii :))I mene zanima Zoeva,jel ovo onaj set od 109€? Moze recenzija??

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sad nisam kupila set nego ovu torbu sa svim kistovima koje sam podijelila sa prijateljicom, njoj je išlo puno više kistova jer ja imam i previše. Planiram pisati o Zoeva kistovama, ali nikako da ulovim malo više vremena.

      Izbriši
  3. Mene zanima Aura beauty blender, gdje se ima nabaviti u Tuzli? Hvala :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Za sada ga u Tuzli nema, ali mislim da će početkom naredne godine biti u TR Arena u Omegi, prizemlje i Avaz- Robot prizemlje.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)