Lip Combo: Golden Rose Velvet Matte 23 + Dream Lip Pencil 524 - MAKEUP ARENA

12/27/2015

Lip Combo: Golden Rose Velvet Matte 23 + Dream Lip Pencil 524





Kako sam i najavila, uvodim novu kategoriju gdje ću pokazivati koji ruž nosim uz koju olovku. Meni se to učinilo kao dobra ideja jer sam se uvjerila, radeći sa šminkom, da žene često traže pomoć pri izboru odgovarajuće olovke za usne. S obzirom da ovo neće biti klasična recenzija nego samo pokazivanje kako se slažu olovka i ruž, smatram da treba tekst da srežem na minimum :)


Golden Rose Velvet Matte 23 + Dream Lip Pencil 524 - ja sam odabrala sebi ovu olovku za kombinaciju sa ovim ružem, iako je pola tona svjetlija. S obzirom da moje usne nisu baš pune, posebno gornja, malo svjetlijom olovkom postižem dojam neke, nazovimo je, punoće :) Iako je mrvicu svjetlija to se apsolutno ni malo ne vidi na usnama.

Moram samo još dodati da je ruž #23 jedan od popularnijih nijansi iz ove linije, a ja ga nikad nisam voljela nositi, posebno još dok sam imala svjetliju kosu jer mi se nije dopadalo kako mi stoji. Sada uz ovu olovku (olovka je inače neophodna za tamne ruževe, barem meni) i nešto tamniju kosu ja ga, malo je reći, obožavam :)



To bi bilo to za ovaj kratki post, a vi mi kažite da li vam se dopada ova ideja za post i kažite mi kako vam se dopada kombinacija ovog ruža i olovke?

Dodatak swatcheva i opis :)

L-D: GRVM 32, GRVM 23, Dream olovka 524, GRVM 20

#32 je više mauve, dok je #23 prava tamna bordo nijansa. Olovka #524 je između nijansi #23 i #20, malo svjetlija od 23, malo tamnija od 20, ali odlično se slaže sa oba ruža jer se ta mala razlika na usnama ne primijeti.

21 komentar:

  1. Odlična ideja! I ovaj ruž ti stoji presavrseno! Vjerovatno zbog promijenjene boje kose :D

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlicno se uklapa i savrseno ti stoji. :D

    OdgovoriIzbriši
  3. Veliko DA za ovakav tip postova :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada ovaj tip posta, već dugo ga imam na umu i napokon sam krenula sa realizacijom, još dva su u pripremi, samo neću baš odmah objavljivati, da ne pretjeram :)

      Izbriši
  4. ova prva slika ti je woooow :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Super ideja za ovu kategoriju, a tek za duplikate :D uvek volim da vidim da neke "posebne" nijanse ipak nisu toliko posebne :) i divna boja ruza, je l nam treba ako imamo br 32? :) puno pozdrava :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh super, lijepo mi je čuti povratnu informaciju i znati da se to mojim čitateljicama dopada :) Hvala ti što si odvojila svoje vrijeme da ostaviš komentar. 23 i 32 nisu slični, 23 je više bordo nijansa, dok je 32 u mauve grupi, tako da ako mene pitaš trebaju ti oba, ali s ozirom da ja nisam realna kada je u pitanju riječ "trebati", onda bolje da mene ne pitaš :D
      Da je sad dan slikala bih ti swatcheve od oba. Ako te zanimaju mogu to sutra napraviti?

      Izbriši
    2. Za komentarisanje korisnih postova i lepih karmina se uvek ima vremena :) onda je prodato :D ali naravno da ako imas kad, uporedni su uvek od najvece koristi :) hvala puno na dobroj volji

      Izbriši
    3. E super, hvala još jednom :) sutra ujutro ću to napraviti, ostalo mi da još nešto završim za sutrašnji post, pa ću onda usput i to, slikam ih jedan kraj drugog, tj. swatcheve :)

      Izbriši
  6. Draga Jasmina, da li bi ova olovka mogla da se iskombinuje sa karminom u broju 20?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Aleksandra, definitivno može, upravo sam isprobala na ruci :) Olovka je malo tamnija, ali ništa previše primjetno. Ubacim i tu kombu u swatcheve sutra :)

      Izbriši
  7. Predobro ti stoji ova kombinacija na usnama, i da, glasam za još ovakvih postova :)
    A da li sam ti rekla koliko ti ova frizura i nova boja stoje savršeno? :D L.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga puno :) drago mi je da ti se dopada ovaj tip posta i hvala ti na komplimentu, čak i ako si već rekla ne škodi da se ponovi, hvala još jednom :*

      Izbriši
  8. Odlicno ti stoji! Koje rumenilo imas, da nije ono tamnije kremasto od Golden rose-a? Super ide uz karmin :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Odlicno ti stoji! Koje rumenilo imas, da nije ono tamnije kremasto od Golden rose-a? Super ide uz karmin :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam Catrice bronzer pa sam preko stavila jednog rozog Bobbi Brown rumenila i ispala je onako neka lijepa kombinacija koja se slaže uz ruž :) Ta nova rumenila od GR još nisam isprobala, ali jesam hajlajtere koji su mi u zadnje vrijeme baš u žiži interesovanja :) btw oooodlični su :) pišem o njima odmah iza NG :)

      Izbriši
  10. Odlične nijanse i vrlo kompatibilne. Moram prokomentarisati koliko ti ova frizura lepo stoji i imponuje celokupnom dojmu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti draga, lijepo je čuti da sam "ubola" sa frizurom :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)