Golden Rose Accessories - MAKEUP ARENA

12/15/2015

Golden Rose Accessories





Vjerujem da mnoge od vas nisu ni znale da Golden Rose ima cijeli propratni program dodataka za šminkanje. Ako mene pitate prva asocijacija uz pomen branda Golden Rose su ruževi, bilo da su to oni njihovi prvi klasični ili najpopularniji mat i u zadnje vrijeme ovi novi u olovci. Lijepo je znati da se njihov program širi i da osluškuju želje svojih korisnica. Ovdje nije kompletan asortiman, nešto proizvoda je bilo rasprodano kada su mi ovo poslali na recenziju. Imaju i svoju verziju beauty blendera, te još par spužvica za nanošenje kamenog pudera. 



Prvo ću krenuti sa svojim najdražim kistom, u koji sam se bukvalno zaljubila. Dakle radi se o ravno sječenom kistu od sintetičkih vlakana. Vlakna nisu gusto zbijena kao kod npr. Sigma F80 kista, što je meni super. Ja sam planetarno popularni Sigma F80 poklonila jer se nikako nismo uspjeli zavoljeti, smatram da su ta pregusto nabijena vlakna pretvrda i nikad mi se nije dopalo kako mi nanose puder. Ok, ok, znam da je tu masa vas koje ga volite, ali ja ga nikad nisam zavoljala i stoga vam želim pokazati kako za moj pojam izgleda dobar ravno sječeni kist. On ima otpor ali je ujedno i dovoljno fleksibilan pa neću morali da se lupam po licu tvrdim kistom :) nakon što par puta bocnem po cijelom licu onda ide metoda utrljavanja. Samim tim što je dosta fleksibilan on dolazi i do teže dostupnih mjesta, čak s njim mogu lijepo razmazati i korektor ispod očiju. Još jedna prednost - fenomenalno se pere (za razliku od svih tih gusto zbijenih) pa neću protraćiti vrijeme trljajući ga. Jednako lijepo nanosi tekući, kameni ili puder u prahu pa razmišljam da si nabavim još jedan jer ne mogu nakon tekućeg sa njim nanijeti i puder u kamenu ili prahu.

Cijena: 11.50 KM


Sljedeći je klasični kist za nanošenje baze ili tekućeg pudera. Ja ga preferiram za nanošenje baze za lice. Ono što mi se dopada je količina vlakana koji su smjestili u kist, pa mu to daje određeni otpor, a ne prazno mlaćenje koje daju kistovi siromašniji vlaknima. I on se jednostavno pere i niti jedno vlakno mu nije otpalo u protekla dva mjeseca kako ga koristim. 

Cijena: 11 KM


Kabuki kist je gusto zbijen kist od prirodne dlake, koja je malo grublja pa je kao takav odličan odabir za nanošenje mineralnih pudera ili možda bronzera. Zbog gusto zbijenih dlaka nije najbolje rješenje za puder u prahu jer nanosi više proizvoda nego što bi mi poželjele. Ja ga volim koristiti za nanošenje svjetlijeg bronzera na vrat, s obzirom da mi je vrat za 2-3 nijanse svjetliji od lica. Za vrijeme korištenja ovog kista, otpalo je nekoliko dlačica, što je meni sasvim ok jer sa kistova od prirodne dlake uvijek otpadne pokoja dlačica, pa čak i sa onih mnogo skupljih.

Cijena: 9.50 KM


Baby Kabuki, drugi kist s kojim sam u velikoj ljubavi. Zašto ga volim? Zato što je malen, zato što je dovoljno tvrd ali ne grub pa s njim jako lijepo nanosim puder za konturiranje. Veličina mu je savršena za taj dio i ni za šta drugo ga nisam koristila. Voljela bih kad bi ovaj tip kista postojao na klasičnoj dužoj dršci, ali evo snalazim se i sa ovom kraćom :) Ne znam za što bih još mogla koristiti ovaj kist jer mi je za sve druge svrhe previše sitan.

Cijena: 7 KM


Kist za puder u prahu - ovaj kist spada u one klasične kistove od prirodne dlake. Inače ne nalazim veliku razliku među kistovima za nanošenje pudera u prahu i glavno mi je da nije pregrub, da nije previše zbijen da bi mogao lijepo rastresito nanijeti puder. Otpale su mu možda 2 dlake u proteklom periodu korištenja i već sam spomenula da se to ne može uzeti kao bilo kakva zamjerka.

Cijena: 10 KM



Kist za rumenilo je jako sličan kistu za puderu ali manji. Za njega važi isto kao i za ovaj za puder. Lijepo nanosi rumenilo, veličina mu je idealna za taj posao jer smatram da kist za rumenilo ne treba da bude previše velik. Malo je tvrđi pa je kao takav bolji za pečena rumenila ili ona koja su slabije pigmentirana jer bolje kupi pigment od mekših kistova.

Cijena: 10 KM


Kosi kist za rumenilo ili konture je čak nešto manji od ovog klasičnog za rumenilo, što znači da je dovoljno precizan za konture. Iako je moj izbor baby kabuki slagala bih kad bih rekla da i ovaj kist nije jako dobro obavljao posao i za konture i za rumenilo. Super je i što se ovaj najduži dio dlaka može koristiti za nanošenje hajlajtera. Također je od prirodne dlake.

Cijena: 7.50 KM


Sklopivi kist za razne svrhe. Ovo je kist koji je zgodno imati u neseseru za eventualne popravke u toku dana, jer sklapanjem ga štitimo. Može se koristiti za svašta, a evo kako. Ako ga izvučem skroz koristim ga za puder u prahu ili možda bronzer, ako malo dignem ovaj dio što se navlači preko dlaka onda su dlake skupljenije pa mogu da koncentriram boju rumenila ili da ga koristim za konture. Dlaka je malo grublja, to mu je zamjerka.

Cijena: 10 KM


Nisam ljubiteljica aplikatora za nanošenje sjenila, ali znam da mnoge žene jesu i još uvijek kupuju ovaj tip proizvoda za nanošenje sjenila. Prednost ovog aplikatora nad sličnim proizvodima je što sa druge strane ima kist koji može poslužiti da se izblenda sjenilo i u slučaju da volite aplikatore onda definitivno potražite ovaj jer sa njim neće biti grubih prelaza. U pakiranju dolaze tri aplikatora.

Cijena: 4.50 KM



Kist za korektor ili (ja dodajem) sjenilo. Dakle napisana namjena mu je za nanošenje korektora i super je za taj posao, ali zašto ga ne koristiti za nanošenje pigmenta ili sjenila na kapak. Kremasto sjenilo jednako lijepo nanosi. Od sintetičkih je vlakana i meni su takva omiljena za sve navedene radnje. Jednostavno se pere i zadržava oblik bez potrebe da ga stavljam u brush guard.

Cijena: 6 KM



Dvostrani kist za sjenila. Iako vjerujem da bi prva asocijacija za ovaj kist bila da služi za nanošenje sjenila meni se super pokazao (iako mu to oblik ne obećava) za blendanje sjenila. Mekan je pa iz tog razloga mi nije dobar za pakovanje boje na kapak, ali mi je zato super za razmazivanje i postizanje finog gradijend efekta. Neću reći da se ne može koristiti za nanošenje sjenila, ali to neće biti neko jače pakovanje boje, nego sa njim možemo samo dobiti lagani nanos sjenila.



Drugi dio kista je oblikom isti kao i prvi, samo manji, isto je mekan i savršen je, ponavljam savršen je za nanošenje sjenila na donji dio kapka. Iako je pencil tip kist većini prvi izbog za nanošenje sjenila na donji dio kapka ja moram reći da se mnogo bolje slažem sa ovakvim tipom kista.

Od prirodne je dlake i zaista jako mekan i ugodan, što od kista koji koristim na kapcima i očekujem.

Cijena: 7.50 KM



Kist za nanošenje ruža. Ovo je jedino razočarenje među kistovima. Jednostavno je premekan da bih uopće pokušala sa njim nanijeti ruž. Jedino za što sam ga skontala je za nanošenje malo svijetlog sjenila u unutarnji kut oka. Za ruž nikako, ali za sjenilo je ok :)

Cijena: 5 KM


Češalj za obrve i trepavice. Što se tiče ovog proizvoda on je meni kod svih brendova isti. Nikakvu razliku ne nalazim. Smatram da svakoj od nas treba jedan, ako već imate neki onda vam ne treba, ali ako nemate onda obratite pažnju na ovaj lako dostupan. S njime se super mogu počešljati obrve, a sa češljićem od plastike trepavice.

Cijena: 5.50 KM



Spužvice za nanošenje pudera ili korektora. Na samom početku posta sam vam spomenula svoj omiljeni kist za nanošenje pudera što znači da ove spužvice to nisu, ali ono za što ih koristim je da skinem eventualni višak pudera ako sam ga nanijela ili da utapkam puder ili korektor.

Cijena: biće naknadno dodana



Još jedna slična spužvica. Lijepo je što su nam iz Golden Rose-a obezbjedili različit pribor za nanošenje pudera. Ova spužvica ok napravi taj posao, ali licemjerno bi bilo da je navedem kao svog favorita, kada sam već, opet ponavljam, favorita spomenula na samom početku posta. Ali pouzdano znam da mnoge cure koriste ovaj tip proizvoda za nanošenje tekućeg pudera, pa je red da se upoznate i sa ovim iz Golden Rose-a.


Cijena: biće naknadno dodana



Dvofazni odstranjivač šminke. Ovaj proizvod je fenomenalan. U dva poteza skida vodootporni Inglot gel liner (sve vi koje ga imate znate da je to najpostojaniji gel liner ikad), u jednom potezu skida sve trajne ruževe sa usana, čak i one najtvrdokornije. Ako tražite super proizvod za skidanje šminke onda sigurno ovaj treba da isprobate jer je jedan od boljih koje sam ikad probala. Ne pecka, ne iritira, potpuno je bezbjedan za korištenje kako na očima, tako i na usnama. Zaista volim kada se ispune obećanja napisana na ambalaži proizvoda, pa ću se složiti sa ovim dijelom "instant action, no oily feel, no rubbing" jer zaista je sve to napisano istina. 

Cijena: biće naknadno dodana


Zaboravila sam zasebno slikati i blaznice za skidanje šminke, koje sam već davno potrošila i ne znam baš da li bih mogla da ih po nečemu posebnom izdvojim od ostalih blaznica koje sam isprobala. Pamučne su i mekane, ne mrve se i ne rasipaju i kad je blaznica takva - meni je odlična :)

Eto to bi bili gotovo svi Golden Rose dodaci za šminkanje i skidanje šminke. Moji favoriti su ravno rezani kist za puder, dvostrani kist i baby kabuki, te na kraju spomenuti dvofazni odstranjivač šminke koji me baš oduševio. Jedini proizvod koji mi se baš nije mnogo dopao je kist za nanošenje ruža, ali s obzirom da sam mu našla neku drugu namjenu, potrudiću se da njegovu stvarnu namjenu zaboravim :)

Jeste li isprobale nešto od pribora za šminkanje iz asortimana Golden Rose kozmetike?


PR proizvodi

3 komentara:

  1. Deluju super, a ova bejbi kabuki je preslatka :D jos samo da vidimo utiske o bb kremama, ja samo tvoj sud cekam :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, tako je malena i sitna i jednostavno preslatka :) Što se tiče BB krema, moraću te razočarati i reći da je još nisam ni isprobala. Zadnjih dana sam po čitav dan van stana, pa uglavnom nosim već provjereno trajnu šminku, ali nadam se da ću uskoro i nju isprobati.

      Izbriši
  2. Ja nisam ni znala da Golden rose ima ovo u svom asortimanu. Nadam se da neka parfimerija u Novom Sadu ima nesto od ovih cetkica.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)