MAC Dupes #1 (by Ivana) - MAKEUP ARENA

12/23/2015

MAC Dupes #1 (by Ivana)








Kada sam se nedavno i ja napokon susrela sa toliko hvaljenim Golden Rose Velvet Matte ruževima, prilikom biranja i isprobavanja nijansi, odmah sam pomislila kako bi neki od njih mogli biti vrlo slični, ako ne i jednaki nekima od MAC ruževa. Svoje zapažanje sam podijelila sa Jasminom, a ona me ohrabrila da te sličnosti pokažem i vama, rekavši kako je i sama već namjeravala nastaviti svoju davno započetu seriju postova o MAC dupeovima. Stoga danas za vas imam 3 nijanse GRVM za koje mislim da su vrlo vrlo slični popularnim Macovim ruževima. Odmah bih željela naglasiti kako ovo nije recenzija ni MAC ni GRVM ruževa, stoga neću (puno) pisati o njihovim općenitim karakteristikama, nego vam samo želim pokazati sličnosti među određenim bojama/nijansama.

Počet ćemo sa popularnom Divom, odnosno zagasito bordo bojom koju svi tako rado nosimo ove zime. Swatchevi su napravljeni jednim premazom, na direktnoj svjetlosti i na mojoj vrlo svijetloj podlaktici, stoga ova boja ovako djeluje znatno svjetlije nego kad se nanese na usne (posebice u više premaza). No ono što je ovdje bitno jest činjenica da je boja gotovo identična GRVM karminu br 23, a kako će bilo koji od ovih ruževa izgledati na vama je pak neka druga tema. Što se tiče samih ruževa, riječ je o klasičnom mat završetku s tim što bih ja rekla da su GRVM mrvicu maziviji (ili kremastiji) od Mac-ovih, ali to nikako ne znači i slabije postojani, čak naprotiv.








Sljedeći nam je na redu MAC ruž u nijansi Runway Hit iz njihove ovogodišnje mat kolekcije i njegova GRVM verzija br 26. Ovaj Mac ruž je inače retro matte finisha a oni koji su se sa istim već imali prilike susresti znaju da to znači veću suhoću i zatezanje u odnosu na njihovu standardnu mat liniju ruževa. Iako su meni osobno gotovo svi Macovi retro matte ruževi savršenih boja, upravo zbog te suhoće, zatezanja i nejednoličnog skidanja sa usana ja ih nosim samo u posebnim prilikama. Zbog navedenih razloga ovaj GRVM mi je puno  ugodniji za nošenje i otkako sam ga otkrila, daleko češće posežem za njime na dnevnoj bazi. Za one koji eventualno posjeduju Mac Kinda Sexy ruž, ovdje se radi o zaista sličnoj boji, s tim da ova dva imaju mrvicu više breskvastog tona koji na mojoj koži i usnama malo više dolazi do izražaja. Nadam se da ćete uz swatcheve moći vidjeti o čemu govorim, mada su to toliko neznatne razlike koje je na slikama zaista teško uloviti i prikazati.







I, posljednji na redu nam je planetarno popularni Mac Velvet Teddy za kojeg sam se i sama iznenadila uvidjevši da se izvrstan dupe za njega krije među novim nijansama GRVM ruževa. Ova 31-ica je meni na prvi pogled djelovala kao dupe za gore već spomenuti Kinda Sexy, no kada sam ih swatchala paralelno, opet je malo više do izražaja došao taj njegov breskvasti ton a ispostavilo se da mu je puno više nalik (ako mene pitate - identičan) Velvet Teddy. Tekstura, nijansa, finish, postojanost - sve je jednako, stoga ako ste i vi jedna od onih koja voli ove tzv. "Kylie Jenner" nijanse, a Mac karmini vam iz bilo kojeg razloga nisu dostupni - ja vam od srca preporučujem da isprobate ovu GRVM verziju. 




Za kraj sam slikala ovih nekoliko spomenutih ruževa jedne pored drugih, čisto za referencu ukoliko posjedujete ijedan od njih. Kako sam već napisala, Mac Runway Hit i GRVM 26 su peachy-nude, Kinda Sexy također ali mrvicu zagasitiji, dok su Mac Velvet Teddy, GRVM 31 i WnW Bare It All također nude ali na smećkasto-mauve strani.

(*Opet ponavljam, swatchevi su rađeni na direktnom svjetlu i svijetloj podlozi pa svakako imajte u vidu da ovo nisu boje kako ti ruževi izgledaju na usnama.)







Nadam se da vam se ovaj post svidio i da su ovi swatchevi od pomoći ukoliko imate ili pak priželjkujete neke od ovdje spomenutih ruževa. Naravno da je ambalaža kod Golden Rose-a nešto slabije kvalitete ali osobno to smatram manje važnim, pogotovo kad se radi o 8x manjoj cijeni za jednako dobar sam proizvod, kao što je to ovdje slučaj.

Imate li vi preporuku za neki MAC Dupe?


Broj komentara: 26:

  1. Odlican i koristan post..odmah sam se dala da u Jasminonom postu u grupnoj recenziji pogledam kako na usnama izgleda ovaj GR 23..je li do mene ili nema te nijanse? Selma

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav Selma, ima jedan stari post gdje su nijanse 21-27, koje su naknadno izašle. Prvo su izašle nijanse 1-20. Ali trenutno sam počela da radim na update-u GR posta, gdje će u sklopu jednog posta biti sve nijanse, sa novim swatchevima i svim ostalim :)

      Izbriši
  2. Odgovori
    1. Meni se sve više čini da svaka GR sličnost sa Macom i nije baš tako slučajna, haha :D

      Izbriši
  3. Super, obavezno cu probati ovaj GR 31 :D

    OdgovoriIzbriši
  4. ohoooooo, konacno neko da radi ove stavri!!
    bravo bravo, nadam se i drugim proizvodima u dupe varijanti

    OdgovoriIzbriši
  5. Boje su stvarno slične, što je super, ali se ne slažem da su jednako dobri proizvodi niti da im je trajnost skoro ista. MAC ruž na meni traje satima i satima, dok ga sama ne skinem, ne preslikava se na čaše i pribor za jelo, dok GR zamrlja sve što dotakem usnama i jako brzo nestaje sa njih, počevši od sredine. Ostavlja stain i kad ga pokušam opet nanijeti to izgleda katastrofalno. Naravno, to su sve stvari koje i ne možemo baš zamjeriti s obzirom na cijenu, te su GR ruževi možda najbolji u ponudi tog cjenovnog ranga, pa čak i nekog malo višeg i ja ih rado kupujem. Inače, super je post i samo tako nastavite, odličan ste tim. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na komentaru i odvojenom vremenu :)
      osobno smatram da kod svakog branda, bio to GR ili MAC, uvijek postoje neke razlike i kod pojedinih nijansi iz iste linije ruževa, evo npr. Diva je mrvicu "suvlja" negoli VT, tako da ja ovdje iznosim svoje mišljenje samo za ova 3-4 ruža, ne i općenito za sve GR i MAC ruževe :D osim toga, odmah sam u prvom slučaju i napisala da je GRVM malo kremastiji i maziviji...kod mene konkretno to ne znači i slabiju postojanost, osim ako usporedim sa retro matte linijom koja je baš baš suha i stvarno se ne preslikava ali mi se nekako mrvi, zateže i skuplja usta (no to je onda već uspoređivanje krušaka i jabuka :D ), ali naravno sa šminkom je to uvijek individualno a možda u neku ruku čak i subjektivno, jer nemamo svi ni iste kriterije ni ista usta ni iste preference itd. :) zato i je toliko zabavno uvijek isprobavati nešto novo i vidjeti kako će se na nama neki proizvod ponašati :)
      drago mi je da ti se post u globalu svidio i puno hvala na pohvalama :D

      Izbriši
  6. Bravo! Bravo! Baš volim ovakve postove :D I pliiiiz, ako nekad mog ne stavi i slike kako ovi ruže vi izgledaju i na usnama :D
    Boje su zaista slične, gotovo iste, te vjerujemo da na usnama čak i nema razlika u nijansama :D Navijam za još ovakvih postova,odlično odrađeno! Svaka čast.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako 23-ojka izgleda na usnama možeš vidjeti u Jasmininom današnjem postu a ostale GRVM u postovima koji su posvećeni swatchevima i prikazu ovih ruževa :)

      Izbriši
  7. Odlicna ideja! Predlazem da nadjete dupes za ruby woo,jer je presavrsena crvena nijansa..a ja sam nasla za kinda sexy-golden rose vm 27..pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I njih ćemo provjeriti i svakako pokazati u nadolazećim postovima, hvala na komentaru i drago mi je da ti se sviđa ovaj tip postova :)

      Izbriši
  8. Odlican post! Posto patim za Velvet teddy, moj problem je bar trenutno resen :D
    Bilo bi lepo kada bi postojao dupe za Angel :/
    Hvala na postu <3 pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. evo onda makar trenutne utjehe, a za Angel ćemo se isto svakako potruditi pronaći neku alternativu ;)

      Izbriši
  9. Nisam koristila ni jedan ni drugi (u Maakedoniji nema MAC-a) a Golden Rose mi uopste nije bio u fokusu, sve dok nisam "upoznala" njihive lakove za nokte koji su ODLICNI, a kako imam kratke i retke ytrepavice, kuburim sa maskarama, i onda mi je koleginica pokazala neku njihovu 4X ili tako nekako- odlicna je!Mislim da imamo cudnu (i mozda glupu) naviku da mislimo da ne valja jer je jevtiniji brend, sto u ovom slucaju uopste nije tacno. Posle tvog posta cu bas da pogledam ruzeve

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, i sama sam imala predrasude po pitanju Golden Rose-a, sve dok im Jasmina nije osvjetlala obraz i podigla rejting :))

      Izbriši
  10. GRVM 18 ja slican sa MAC Russian Red

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i to ćemo isprobati pa podijeliti usporedni swatch u nekom od nadolazećih postova :)

      Izbriši
  11. Iako je cilj bio suprotan, izvukla si mi 2600 din. iz džepa :D Videh Divu kod tebe, otišla do MAC-a, zaljubila se u Sin i uzeh ga... Zato ću GR 23, kao i 31, Velvet Teddy mi je prelep :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško nama "kozmetoholičarkama" izvući pare iz džepa :D
      svakako isprobaj ove spomenute GRVM ruževe ako si u prilici, zaista opasno konkuriraju MAC-u :)

      Izbriši
  12. ODLICAN POST! Ja sam od onih koja bi dala i tih 20e za ruz, uopste je nebitno :D Medjutim, smatram da je bolje uzeti vise ovih jeftinijih pa nakon toga uzeti jedan dobar za posebne prilike..:) <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja od kozmetike sve kupujem i sve s podjednakim veseljem koristim i isprobavam, bez obzira na cijenu i prigodu :)
      drago mi je čuti da ti se post sviđa :D

      Izbriši
  13. Sorry i do not know your language but always check your golden rose swatches before buying any. GR 27 is also dupe for kinda sexy :) you can see here http://4.bp.blogspot.com/-3_sd4WlxbsE/VVUcNvkZmeI/AAAAAAAAQBk/DwBmtf719bw/s1600/IMG_7455dupe.jpg

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)