Avon noviteti iz kataloga C16 (paleta sjenila, duo rumenilo/hajlajter) i ima još :) - MAKEUP ARENA

11/12/2014

Avon noviteti iz kataloga C16 (paleta sjenila, duo rumenilo/hajlajter) i ima još :)





Moram priznati da sam u zadnje vrijeme oduševljena ponudom koju Avon izbacuje. Kao prava zagrižena makeup ljubiteljica mnogo su mi draži njihovi dekorativni komadi, tj. više se obradujem tim novitetima nego ostalim proizvodima. Šta da radim kad mi nikad dosta šminke :) Danas ću vam napraviti jednu grupnu recenziju proizvoda koji su mi nedavno stigli, te vam na kraju pokazati kako sam ih upotrijebila da bih kreirala jedan jednostavan look.

Paleta sjenila 8 u 1 Starry Nights
6g/11.90 u katalogu C16 (redovna cijena 24.00) uz kupnju bilo kojeg proizvoda iz kataloga


Kako već u imenu vidimo radi se o paleti sjenila koja broji 8 pojedinačnih, hladnih nijansi, u ukupnoj količini od 6 grama. Osim ove palete dostupna je i njena toplija verzija pod nazivom Not So Neutral.


Na pozadini kutije su napravili i kratke upute kako se sjenila mogu koristiti.



U paleti su smještene tri mat nijanse i pet šimerastih, od kojih u biti samo ova prva, najsvjetlija ima malo izraženiji šimer, a kod ostale četiri je šimer potpuno decentan i čak su sjenila nosiva i preko dana, ako su ovo vaše boje.

Ovako, označavam gornji red sjenila brojevima od 1-4, donji od 5-8, da bih vam lakše opisala boje.

1 - bež nijansa sa vidljivijim srebrnkastim šimerom;
2 - svjetlije do srednje siva sa jedva vidljivim srebrnim šimerom;
3 - srednje smeđa, hladnijeg podtona sa slabo vidljivim šimerom;
4 - tamno plava, potpuno mat;
5 - srednja siva, potpuno mat;
6 - lila nijansa, koja čak pomalo vuče na svijetlo plavu, potpuno mat;
7 - tamno siva sa srebrnim šimerom;
8 - tamno siva ka crnoj, sa šimerom tamno plave boje.

Ono što je meni najvažnije kod sjenila je uz dobru pigmentaciju, lakoća blendanja. Ova sjenila imaju srednju pigmentaciju, osim sjenila broj 4 koje ima izraženiju pigmentaciju, dok mi je jednostavnost blendanja zaista jako dobra strana. Potpuno brzo i jednostavno sam ih nanijela.



Za izgled na donjoj slici sam se pomogla jednom toplijom mat nijansom iz palete Deep Wine o kojoj sam pisala OVDJE, koju sam stavila u pregib, na unutarnjem dijelu kapka je nijansa 1, uz rub kapka i vanjski dio nosim nijansu 8, dok sam nijansu 7 stavila na srednji dio kapka. Uz donji rub kapka nosim nijansu 3. Pravila sam i neke druge kombinacije i zaista su boje složne jedna s drugom, pa samo pustite mašti na volju i svašta se s ovom paletom može napraviti.




Duo rumenilo/hajlajter
12g/20 KM (u katalogu C16 13.90 KM)


Na Facebook stranici sam vam pokazala fotografiju rumenilo/hajlajtera i izazvalo je veliko zanimanje i znam da ste čekale da čujete koju riječ o njemu. Ambalaža je potpuno ista kao i kod drugih Avon proizvoda ove linije, dakle sjajna crna plastika sa ugraviranim AVON. U ambalažu su smjestili fenomenalnih 12 grama, što je zaista količina koju nećemo naći kod mnogo proizvoda. Proizvod je preporučljivo potrošiti unutar  24 mjeseca od dana otvaranja.



Kad je riječ o pigmentaciji moram reći da je pigmentacija izuzetno jaka, te preporučujem da budete slabije ruke kada ga nanosite ako ne želite provesti dobar dio vremena pokušavajući da ga izblendate na licu. Da, upravo toliko je pigmentirano. Nijansa rumenila je jako neobična i vrlo lijepa, prljavo roza ka šljivastoj nijansi. Završnica rumenila je mat.

Kad pričamo o hajlajteru pitale ste me da li se na licu dobije presijavajući efekat i kažem: ne, ovo nije taj tip hajlajtera, radi se o hajlajteru sa sitnim zlatnim česticama koje su manje izražene nego kod hajlajtera iz Hollywood kolekcije, te iako ih vidite na swatchevima na licu nisu primijetne, te ćete s njim najprije postići posvjetljavajući efekat.




Obratite pažnju na pigmentiranost rumenila u samo jednom nanosu. Nije li izuzetna?



Maskara
7g (cijena u setu sa sjenilima 19.90 KM)


Smještena je u roza-zlatnu ambalažu, koja, kako naziv obećava, izgleda jako luksuzno.
U više navrata sam vam spominjala da ja kod maskara pucam na volumen. Razlog je jednostavan a to je da se fokusiram da dam malo dramatičnosti kad već ne mogu dobiti dužinu bez dodavanja umjetnih trepavica. No uz volumen, ne mogu reći da mi nije bitna i definicija, no to dvoje teško da je moguće  zajedno postići. Dodavanjem volumena trepavice se počnu lijepiti a to nikako ne izgleda lijepo, te se zbija trudim to izbjeći i zna mi se desiti (naravno kad imam vremena) da raščešljavam trepavice i po 10-ak minuta. Voljela bih da uvijek imam vremena za taj postupak. Ali vidjećete već da sam uz dva sloja maskare dobila potpuno raščešljane i definirane trepavice, te ostala ugodno iznenađena. Naravno dobila sam i volumen.

Četkica ima dužu dršku nego maskare koje koristim u posljednje vrijeme i moram priznati da sam to odmah primijetila i mislila da se neću snaći, no već kod drugog nanošenja nije bilo problema.



Čekinje su gusto zbijene i ima ih jako puno, pa imam osjećaj da bi to mogao biti razlog što sam uspjela da dobijem rasčešljan izgled bez korištenja dodatnih pomagala.

Nije se krunila niti razmazivala ispod očiju. Potpuno jednostavno se skida sa mojim uobičajenim sredstvima za skidanje šminke.


Dužina drške u usporedbi sa Big & Daring maskarom.





Luxe Iluminirajući Korektor
17.50 KM (u katalogu C16 cijena mu je 9.90 KM)


Iluminirajući korektor je smješten u prekrasnu zlatnu ambalažu na kojoj je Luxe ispisano ljubičastim slovima. Postoji u dvije nijanse: fair i medium. Ova moja je medium.


Kao i kod ostalih proizvoda ove namjene, dozira se okretanjem donjeg dijela ambalaže te izlazi kroz četkicu. Na početku je potrebno nekoliko puta okretati dok proizvod ne počne izlaziti, a poslije je dovoljno jednom ili dva puta, ovisi o količini koju želite upotrijebiti.

Proizvod jako dobro prekriva. Kada ga nanesem potrebno je da ga malo brže razmažem jer se brzo upija. Ali kada se smjesti na kožu ostaje zaista jako dugo, dok ne odstranim šminku sa lica. Ova nijansa Medium meni potpuno dobro odgovara te vjerujem da je Light namijenjena za jako svijetle cure.



Uz sve spomenuto, odlučila sam da i ostali proizvodi s kojima ću predstaviti ove novitete na licu budu Avon, te na sebi, osim pudera, imam sve od Avona.

  • Za kreiranje looka na očima koristila sam i svijetlo sjenilo iz palete Deep Wine, koju sam vam pokazala OVDJE.
  • Sjenilima na kapcima je prethodila baza za kapke koju sam kupila daaavno i bila i zaboravila na nju, te se nedavno podsjetila. Kupila sam ju jer je bila hvaljena na svakom uglu, s razlogom, zaista se radi o odličnoj bazi za kapke.
  • Na očima sam još koristila i dvije Shock olovke, svjetliju na unutarnjem dijelu kapka, te crnu na vanjskim uglovima i gornjeg i donjeg kapka da malo pojačam intenzitet.
  • Na obrvama je ova olovka za obrve koju sam davno kupila ali je već neko vrijeme nisam vidjela u katalogu ili nisam dobro gledala.
  • Ruž je Show Business iz Hollywood kolekcije, meni najdraži od trojca koji sam vam predstavila OVDJE.



Molim da ne obraćate previše pažnju na ten jer mi puder nikako ne sjeda na kožu zbog perutanja, idem na tretmane pilinga tekućim azotom no nisam htjela da me to spriječi za obavljanje "dužnosti" na blogu :)



Za kreiranje look-a sam koristila neke od kistova iz seta kistova sa 90. str. koja je dostupan po cijeni od 13.90 KM, umjesto uobičajene cijene od 22 KM.



Napokon stigosmo do kraja posta :) Da li se i vama dopada što Avon u posljednje vrijeme konstantno radi na proširenju dekorativnog asortimana? Kako vam se čine ovi proizvodi?




PR proizvodi

21 komentar:

  1. maskaru Luxe imam i volim,imam kratke i ravne trepavice i ovo je jedina maskara koja ih cak malo podigne :) super je i druga maskara iz ove kolekcije,u ljubicastom pakovanju...inace volim Avon,omjer cijene i kvalitete je odlican :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Avon se mnogo popravio sa ponudom, i ranije su imali super proizvoda ali je ponuda bila slabašna, sada je raznovrsnija :)

      Izbriši
  2. super look i proizvodi!

    kakvi su im ti kistovi? :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, kistovi su onako, koristila sam ih par puta i nisu loši, ali daleko od toga su nešto posebni...

      Izbriši
  3. Vjerna sam im što se tiče ruževa odavno, a nove kolekcije me uvijek razvesele :) Nego, ako tražiš dobru maskaru koja daje volumen i raščešlja trepavice, meni je za to odlična vodootporna Nyx Doll eyes maskara. Znam da su maskare svakom drugačije, ali ova ako išta uradi onda raščešlja trepavice, na gustoći ne vidim neki efekt ali to mi i nije bitno kao ovo pa eto, nadam se da će se i tebi svidjeti ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na preporuci za maskaru, uvijek sam u potrazi za dobrom maskarom, ai nikako da je nađem jer u biti problem leži u mojim trepavicama a ne u maskari :/

      Izbriši
  4. Super proizvodi! Meni se najvise svidja maskara Luxe. Zanima me kakvi su Avon korektori?

    http://www.bloglovin.com/blog/13092821

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pisala sam o nekim korektorima, onim na četkicu pa potraži po blogu ako te zanima :)

      Izbriši
  5. Odlicn i temeljno kao i uvek :-)
    zanimljiv mi je taj korektor jos uvek nisam imala.prilike da ga.probam, sad se dvoumim :-)
    paletiu uzimam u drugoj varijanti, lepsa mi je nekako :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obje palete su lijepe na svoj način, a meni je upravo ova interesantnija jer imam jako puno neutralnih sjenila :)

      Izbriši
  6. hej, ne vezano za temu:) drage moje ako netko želi shiseido sun protect,prodajem. naime kupila sam umjesto sp 40, sp 60 i taman mi je a kupila ga ima dva dana doslovno, pa ako nekome treba neka se javi, 55 km cijena :) :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je da se nisu cure javile, a meni zaista ne treba

      Izbriši
  7. Zanimljivi noviteti, najlepše mi je rumenilo, naizgled klasična, a zapravo baš posebna boja :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Avon plasira odlične noviteti. Starry night paleta mi u katalogu nije bila toliko zanimljiva, ali sad kad si je ti prikazala mnogo mi je ljepša, uz to, plave boje stvarno lijepo idu uz moje tamne oči, pa si nekad dam oduška :D Ova Luxe maskara je super, voljela bih probati puder iz ove linije jer je hvaljen a sad mi se dopada i ovaj korektor/iluminator. Četkice baš i nisu nešto. Rumenilo je odlično :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam čula da je puder odličan, ali navodno nije za masnu kožu kakva je moja pa me onda i ne privlači previše. Rumenilo je krasno, a četkice su zgodne za ponijeti u neseseru za popravke tokom dana :)

      Izbriši
  9. Predivaan look.Avon ima jako lijepe i kvalitetne proizvode, samo me zanima da li si probala i drugu paletu( ili neko drugi) i da li u njoj ima ijedna mat nijansa ? Ja imam svijetle oči pa mislim da mi ova paleta ne bi odgovarala :/ :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 4 su mat,4 svjetlucave,od ovih svjetlucavih,jedna skroz blago...

      Izbriši
    2. Hvala i drago mi je da si dobila odgovor jer ja na žalost nisam probala neutralnu paletu :)

      Izbriši
  10. Fenomenalna olovka za obrve, dupe za YSL br.3; nažalost, nije u prodaji već dugo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj baš mi je žao da nije, jer je olovka zaista super :/

      Izbriši

Hvala na komentaru :)