DM #7 - Balea Sun Dance losion i stik, sjajni sprej za noge i gel za brijanje - MAKEUP ARENA

6/24/2014

DM #7 - Balea Sun Dance losion i stik, sjajni sprej za noge i gel za brijanje





DM je i ove sezone predstavio svoje novitete za ljeto. Među brojnim proizvodima koji su stigli na naše police na recenziju su mi stigli noviteti sa gornje fotke. Neke još nisam isprobala u mjeri da bih napisala recenziju ali mi to ne smeta da vam ih ukratko predstavim.


Sun Dance Losion za zaštitu od sunca sa SPF 20


Losion je srednje gustine, bijele boje i brzo se upija. Ima UVA/UVB zaštitu od sunca 20, što spada u srednju zaštitu, onu koju ja i koristim jer kako sam vam već i spominjala kad je najjače sunce ja sam sakrivena daleko od svake moguće zrake :) Osjeti se miris na mango, ali nije previše intenzivan te odgovara mom ukusu. Količina je uobičajena, 200 ml. Otvor na ambalaži je srednje širine te je omogućeno kontrolirano istiskivanje željene količine. Boja ambalaže je za moj pojam hit, narančasta sa crvenim poklopcem. Mnogo mi se dopada.

Cijena 7.95 KM




Stik za zaštitu od sunca sa SPF 30



Stik za žaštitu od sunca je nešto čemu sam se prvenstveno obradovala no osjećaj je splasnuo kada sam vidjela da je jako masan, a masni proizvodi na moju masnu kožu su veliko no-no-no. Stoga će ovaj, ljepotančić da ide u ruke moga supruga da čuva njegove istaknute dijelove jer je prvenstvena namjena ovog stika da se zaštite istaknuti dijelovi na licu, čelo, nos, uši… 

Cijena 4.95 KM


Čisto da steknete dojam da je ovo ogroman stik, nije poput labela, nego pravi gigant :)


Gel za brijanje Summer Garden



Ako do sada niste koristile gel za brijanje vrijeme je da tu stvar ispravite. Gel je dosta gušći od pjene te time bolje pokriva površinu kože, omekšava je i daje nam kožu podatnu za brijanje, bez bojazni da ćemo se posjeći. Mnogo glađa koža bude kada se koristi gel. Jako lijepo miriše, osjeti se mango, ali dosta je blaži miris od losiona za zaštitu od sunca koji također miriše na mango. Količina mu je 150 ml.

Cijena 4.40 KM


Sprej za sjaj nogu


Poznato je da žene vole da im se noge sjaje dok pokazuju svoje preplanule noge. Ta tradicija se održava godinama i vrlo često se viđa na ulicama mnogih gradova. Ono što čini veliku razliku je masne noge koje neke cure ponosno pokazuju a kod drugih je prisutan decentni sjaj. Ono što dobijete sa ovim sprejom je decentni sjaj i moram reći da je za moj ukus to puno bolje nego sjajne masne noge. Klasična špricaljka kao i na svakom dezodoransu omogućava jednostavnu aplikaciju.

Cijena 2.95 KM






To je bilo kratko predstavljanje ovih proizvoda. Hoćete li odabrati nešto od Balea proizvoda za sunčanje ili nekih drugih ovdje predstavljenih ili imate neke druge favorite?


PR proizvodi

Broj komentara: 14:

  1. Ja u Tuzli nisam nigdje mogla naći ovaj sprej, pa ako neko jeste neka "nam" javi :). A što se tiče Balea proizvoda jako često ih koristim, ponajviše Balea Aqua serum i kremu, kao i Balea proizvode za sunčanje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. možda je samo trenutno nestao… svi proizvodi treba da budu dostupni…. Balea proizvodi su sastavni dio svakog domaćinstva i jedina razlika je u tipu proizvoda koji neka od nas preferira…. :)

      Izbriši
  2. Ja se nadam da će i nama u Srbiji stići isti noviteti (možda su već i stigli, idem sutra da proverim). Bilo bi lepo da prestanem mužu da kradem gel za brijanje :)) a ni ovaj sprej za sjaj nogu ne bih zaobišla...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. iako tek sad odgovoaram, nakon što sam saznala da si gel kupila i vjerujem da si istim zadovoljna ;)

      Izbriši
    2. Muž nije zadovoljan što sam trošila pare, al jeste što više neću da mu kradem gel ;)
      Inače više volim gelove od pene za brijanje, a ovaj ima fenomenalan miris.
      Evo ne blejmam te više, odličan je. Hvala :D

      Izbriši
  3. Jao, što mi se sviđa ovaj sprej za noge! Baš se nadam da je došao i kod nas, odmah ga kupujem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo ja samo da javim da je stigao ;) cena je nešto oko 250 dinara (ja sam uzela takvu kremu ona je oko 170 dinara)

      Izbriši
  4. Ja nisam nigdje našla ovaj stick :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas je bio, a vjerujem da će biti i kod tebe, samo je možda nestao ili nije još stigao...

      Izbriši
  5. Zanimljiv mi je taj gel za brijanje, gelovi su mi uvijek draži neg pjene. A baš taj sam vidila u našem dm-u, pa bi se ovo ljeto mogao naći u košarici :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. moji muški (muž, otac, brat) inače više vole gel, a oni bolje znaju šta je dobro pa sam isprobala i gel i zaista su u pravu :)

      Izbriši
  6. Imam Balein gel za brijanje ali s mirisom kokosa, ovaj tvoj nisam još vidjela. Oko ovog spreja za sjaj nogu se još premišljam jer imam od lani neku baleinu svjetlucavu kremu za noge :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. prvo potroši pa onda kupi :) čuj mene pametujem drugima a kao pomahnitala kupujem, kao da sutra ne postoji hehhe naravno šalim se ;)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)