Najava: L'Occitane au Brésil - MAKEUP ARENA

6/09/2014

Najava: L'Occitane au Brésil



Nedavno je brand Loccitane uradio zanimljiv iskorak iz uobičajenog. Napravili su kolekciju pod imenom L'Occitane au Brésil, prvu kolekciju čija se proizvodnja odvija van Francuske a kako nam ime i govori odvijat će se u Brazilu, žarištu interesa ne samo muškaraca širom svijeta, nego i mnogih žena. Ruku na srce, nogomet i ja smo dva različita svijeta ali uz svog šestogodišnjeg sina sam strastveno skupljala (i skupili smo :-)) sličice za album nogometaša, te potpuno se uživila u taj događaj skorašnjeg svjetskog prvenstva koji će definitivno da obilježi naredni period. U L'Occitane-u su išli uz taj trend interesa te napravili spomenutu kolekciju, koja nije samo interesantna zbog trenutno veoma atraktivne zemlje porijekla nego i zbog zanimljive ambalaže, a u kvalitet se trenutno uvjeravam.

Naziv L'Occitane au Brésil simbolizira jedinstvo L'Occitane-a s Brazilom i istu želju za lokalnim korijenima koji su karakteristični za L'OCCITANE, korištenjem brazilskih sastojaka, u suradnji s brazilskim umjetnicima i izradu proizvoda u Brazilu.

L'Occitane au Brésil slavi bogatstvo prirodnih ekosustava i smislenu kulturu Brazila. L'Occitane au Brésil je rođen iz unije vrijednosti, stručnosti i prilagodljivosti L'Occitane en Provence brazilskoj živosti.




Na netu sam naišla na podatak da se ova linija prodavala isključivo u Brazilu godinu dana, a tek od 15.5.2014. je dostupna u L'Occitane prodavnicama širom svijeta.

Kolekcija se sastoji iz dvije linije: Jenipapo i Vitória Régia. U Brazilu su odabrana dva nova sastojka po kojima su linije dobile ime: voće Jenipapo iz regije Cerrado, koje traži sunce i upija energiju, te Vitória Régia, amazonski cvijet koji zaspi u zoru a cvate kada padne noć.


Linija Jenipapo



Jenipapo linija je sastavljena od proizvoda za zaštitu od sunca i mirisnih proizvoda za lice i tijelo, nadahnuta zaštitnim i hidratantnim svojstvima plodova jenipapa, autentičnog brazilskog drveta iz Cerrada.






Jenipapo oslobađa miris sa zelenim, cvjetnim, voćnim notama. Citrus, lubenica i Pina Colada, nježno okupani sa nekoliko kapljica đurđice u sjeni Frangipani stabala. Jednostavno jedinstven. Na kraju miris je okružen sa neodoljivim mirisima mošusa, sandalovine i vanilije. Zadivljujući, senzualni, ženski miris.
Stablo Jenipapa raste jako brzo i visoko u potrazi za suncem, svojom omiljenom zvijezdom, te upija energiju. Ultra lagane, mirisne formule za zaštitu od sunca štite kožu od sunca.




Linija se sastoji od:

Zaštitni fluid za lice SPF30 25ml, cijena 45,00KM
Zaštitno ulje za tijelo SPF15 150ml, cijena 49,00 KM
Zaštitno mlijeko za tijelo SPF 20 150ml, cijena 49,00 KM
Sjaj za usne SPF2 5 15ml, cijena 21,00 KM
Roll on Uljani miris 10ml, cijena 39,00 KM
Losion za tijelo 250ml, cijena 45,00 KM
Ulje za tuširanje 250ml, cijena 35,00 KM
Biljni sapun 75g, cijena 7,00 KM

Linija Vitória Régia



Vitória Régia je linija mirisnih proizvoda kod koje glavni sastojak podsjeća na životnu fazu divovskog lokvanja, čije lišće ima promjer od gotovo tri metra.

Ova "zvijezda Amazonskih voda" spava tokom dana, sa laticama koje kao da se pokriju da bi se zaštitile od sunca. Tokom noći cvate pod nježnim svjetlom mjeseca, ispod zvijezda, a njegove latice postaju crvenkasto ružičaste. Sljedećeg dana cvijet nestaje, prepuštajući svoje mjesto novom. Cvijet dana ima svježi, zeleni miris. Miris se otvara sa povjetarcem svježeg zraka, koji udružuje citrusne note narandže i limuna s prekrasnim mirisom zelene jabuke.
U srcu mirisa utkane su note gardenije, Victoria amazonica i đurđica, koje kao da neprimjetno bježe od pospanih latica, ostavljajući za sobom prigušeni miris mošusa, jantara i suncokreta. 


Linija se sastoji od:

Kolonjska voda 100ml i 300ml, cijena 63,00 KM
Roll on Uljani miris 10ml, cijena 39,00KM
Losion za tijelo 250ml, cijena 45,00KM
Gel za tuširanje 250ml, cijena 28,00 KM
Biljni sapun 75g, cijena 7,00 KM
Krema za ruke 30ml, cijena 13,50 KM


Proizvodi o kojima ćete na blogu moći čitati su Jenipapo gel-krema za tijelo SPF 20 i Vitoria Regio krema za ruke, već su oboje u svakodnevnoj upotrebi.


Da li vam se dopada ova kolekcija?



Broj komentara: 11:

  1. Baš sam danas testirala toaletnu i sviđa mi se :).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budeš u prilici isprobaj i ovu gel-kremu, nevjerovatno brzo se upija i meni se dopada jer ja UVIJEK žurim pa mi je u svemu bitno vrijeme, a ovdje baš ne moram dugo čekati :)

      Izbriši
  2. Ambalaža je preslatka!

    OdgovoriIzbriši
  3. Čim je nesto Brazil zadnjih mjeseci,odmah mi se dopada :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Poz Jasmina,zanima me da li ces mozda raditi post o parfemima,koje volis i koristis?Lijep pozdrav

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, veoma dobra ideja za jedan post sa parfemima koje rado koristim ljeti, gledaću da ga što prije napravim, već sam i odvojila favorite :) hvala na prijedlogu :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)