L'Occitane au Brésil - Vitória Régia krema za ruke - MAKEUP ARENA

6/18/2014

L'Occitane au Brésil - Vitória Régia krema za ruke





"Veličanstveni cvjetovi biljke Vitoria Regia širi svoje zamamne i očaravajuće mirisne note po vodenim površinama Amazonije. Nesmetano plivaju na površini vode, mijenjaju boju svojih latica od bijele do nježno ružičaste boje i pritom obavijaju zrak još snažnijim mirisnim zagrljajem. Kratkog su životnog vijeka, uvenu nakon dva dana, a na njihovom mjestu izrastu novi cvjetovi. Zeleni raj bogat vodenim prostranstvima, brazilska regija Amazonija, dom je mnogim biljnim i životinjskim vrstama te obiluje najvećim brojem prašuma u svijetu." (tekst preuzet ovdje)

Kada je riječ o kremama za ruke, iskreno meni ih nikad dosta. Okružena sam njima, jedna u torbi, jedna na stolu, jedna u kuhinji, jedna kraj kreveta, u kupatilu, svuda su oko mene i non stop ih koristim. U toj svojoj rutini imam različite vrste krema, jedne bogatije za noć i druge koje su idealne za dan jer njeguju i brzo se upijaju. Mogla bi ih razdvojiti i na one za jesen/zimu i proljeće/ljeto, ali onda idem previše u širinu za jednu jednostavnu stvar koja se zove krema za ruke :)

Ovu ljepotu sam vam najavila kada i cijelu L'Occitane au Brésil kolekciju i od tada je u svakodnevnoj upotrebi, koristim ju na dnevnom režimu za njegu kože ruku.

Da pođem od samog mirisa koji joj je osvježavajući, cvijetni. Nije napadan i meni se jako dopada. Preporučljivo ju je potrošiti unutar 12 mjeseci nakon otvaranja.

Ubacila sam ju u režim dnevne njege jer je odlična upravo za tu namjenu, srednje konzistencije, brzo se upija i ne ostavlja ruke ljepljivim.

Osim što je namijenjena za dnevnu njegu, svrstala sam je, kao i drugu  L'Occitane koju imam a to je ona karite s medom, u one koje nosam sa sobom jer je jako praktična zato što je malena i stane i u najmanju torbu pa čak i u džep. To što je manja ne znači da će se brzo potrošiti jer je potrebna mala količina za potpuno namazane ruke. 

Dalje ako razmatram namjenu kreme po godišnjem dobu, ovu bih ubacila u one laganije pogodne za proljeće i ljeto jer je u usporedbi sa ovom prethodno spomenutom Karite, zaista je dosta hidratantnija i laganija na rukama.



Krema se nalazi u tubi sa širim otvorom na kojem je zaštita koji ju čuva do momenta kada je počnemo koristiti. Pakiranje tube je mekano i iako ju nisam potrošila vidim da neće biti problema da iskoristim proizvod do zadnje kapi jer fleksibilnost ambalaže dopušta da se istisne do kraja.







A u usporedbi sa kremom Karite s medom:

lijevo Vitória Régia desno Karite s medom

Količina/cijena: 30 ml/13 KM

Ukratko: lagana, hidratantna, odlično njeguje, pogodna za nositi uz sebe…



PR proizvod

Broj komentara: 14:

  1. svidja mi se sto je tako lagana a ima i lijepo neobicno pakovanje :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jako je lagana, neljepljiva a ambalaža je preslatka :)

      Izbriši
  2. Volim L'Occitane proizvode, jest da su skupi ali su takodjer i kvalitetni.

    milna89.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pišući ovaj blog već skoro 2 godine naučila sam da se o cijeni ne raspravlja, nekom je skupo, nekom ne, a moje je samo da je napišem :) kvalitet je ono o čemu pišem, a on je ovjde neupitan :)

      Lijep pozdrav mojoj sugrađanki :)

      Izbriši
  3. Obožavam ta njihova mala pakiranja krema za ruke a sigurna sam da će i ova naći put do moje torbe :D.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nećeš pogriješiti Ivana, divno miriše i brzo se upija a još i njeguje :)

      Izbriši
  4. Žeeelim jeee, ali gdje se kod nas imaju kupiti njihovi proizvodi?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo u Sarajevu, ali načula sam da šalju širom BiH, no to ću svakako provjeriti pa ti javiti :)

      Izbriši
  5. Imala sam nekoliko njihovih malih pakiranja i super su mi za u torbicu. Moram priznat da su mi njihove kreme nekako najtrajnije, a sad, možda je to jer ih skupo platim, a možda jer ih je stvarno potrebno malo, pogotovo ove karite verzije. Svakako, osjećam da je ova baš super! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislim da je zato jer ih ne treba puno a dugo drži ruke zaštićenim pa nema potrebe da se obnavlja često… :)

      Izbriši
  6. Bez kreme za ruke ne mogu zamisliti dan, a najviše mi upravo odgovaraju kreme L'Occitane. Pored najbolje njege koju pružaju mojim rukama, njihov dizajn mi je najdraži! ♥

    OdgovoriIzbriši
  7. imala sam jednu njihovu kremu, super su!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)