Shiseido Sun Protection podloga u kamenu u nijansi SP60 - MAKEUP ARENA

6/30/2014

Shiseido Sun Protection podloga u kamenu u nijansi SP60







Ovaj sam puder kupila još prošle godine, nekad pred kraj ljeta, ali sam ga ostavila za ovo ljeto jer sam u to vrijeme testirala neke druge pudere a bližio se kraj ljeta a nema potrebe da ga koristim tokom zime.

Prije nego krenem pisati moram iznijeti da postoji nekoliko vrsta kamenih pudera: završni koji fiksira šminku, matirajući koji može biti i završni a služiti i za popravke tokom dana te puder koji se ponaša kao tekući i puder u prahu u jednom.

Ovaj spada u ovaj treći koji prekriva poput tekućeg a nema potrebe da se dodatno fiksira. Kao i njegov polubrat u tekućoj formi sadrži SPF 30 i ambalaža mu je plave boje. Zatvara se klikom a unutar proizvoda postoji spremnik za spužvicu s kojom se puder može nanijeti. Iskrena da budem nisam probala da ga nanesem tom spužvicom jer mi se ta ideja nikako ne dopada. Ja ga nanosim sa ravno rezanim kistom kojim utrljavam puder u kožu.

Dolazi u količini od 12 g i redovna cijena mu je oko 60 KM, ali ja sam npr. ovaj dobila uz kupovinu tekućeg pudera iz iste linije i vrlo često se takve ili neke slične akcije mogu naći.




Prekrivanje je srednje, nadogradivo ka jačem, ali preporučujem masnokožcima da se zadržimo na srednjem prekrivanju jer dodavavanjem se puder "kejka" (pomozite mi da prevedemo ovaj izraz) na licu, kao i svaki puder koji se u velikoj količini nanese na masno lice.

Postojanost je vrlo dobra. Nijansa se pod različitim osvjetljenjima može učiniti i tamnijom ali nije. Meni je inače malo tamnija kada ne koristim proizvode za samotamnjenje, a vjerujem da će mi dok uhvatim boje biti presvijetla.

Dosta brzo se troši i to bih mu navela kao najveću manu.




Dobra stvar je da se za njega može kupiti i refill i onda se kroz rupicu izgura iskorišten proizvod i stavi refill. Ja nisam nikad imala refill pa pretpostavljam da se to tako radi, ne vidim drugi razlog za postojanje rupice kao ni drugi način da bi se to odradilo.

Ja ću ga sigurno ponovo kupiti ali tek kada bude ponovo neka akcija poput ove na koju sam ja naletila. 

Kako izgleda na licu ste mogle vidjeti OVDJE.

Koristite li vi nekad podloge u kamenu koje su poput ove 2 u 1? Jeste li probale ovu?

Broj komentara: 12:

  1. Nisam ga probala i iskrena da budem nisam ga ni viđala - vjerovatno nisam obratila pažnju, ali se akcije ne odbijaju :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ove godine nisu imali akciju 1+1 :/ ali im je već duže vremena Shiseido na akciji od 20% popusta… obrati pažnju jako je dobar….

      Izbriši
  2. dugo je na mojoj wishlist...nadam se da cu ga uskoro nabaviti,ali cekam neku dobru akciju :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ovo mi je jedan od najdražih letnjih pudera, cela ta Shiseido linija je odlična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. potpuno se slažem… sad isprobavam njihov Lifting, dobila sam tester od promotorke, i mogu ti reći da nije loš, nije ni malo loš….

      Izbriši
  4. Možeš li, molim te, da ga uporediš sa tečnom verzijom? Kupujem online i nikako da se odlučim koji je bolji za mene masnokožca :)?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. izvini što si čekala odgovor, bila sam na godišnjem…. ovako…. niti jedan nije odličan za masnu kožu, ali ako bih već birala radije bih odabrala tekuću verziju jer se lakše skine višak masnoće a puder ostaje na mjestu gdje i treba da bude…. ali i pored toga što ne drži masnoću pod kontrolom ovo je jedan od boljih pudera koji sam probala…. pogotovo za ljeto….

      Izbriši
  5. Odlican,uspela sam da ga nadjem na snizenju za 20e :-)!

    OdgovoriIzbriši
  6. Gde mogu da se nadju te akcije 1+1 ?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa prošlo ljeto je bila ova akcija u Beautique (Mercator), ove godine je nisu imali ali imaju sniženje od 20%

      Izbriši

Hvala na komentaru :)