L'Occitane au Brésil Jenipapo gel-krema za zaštitu kože od sunca sa SPF 20 - MAKEUP ARENA

6/14/2014

L'Occitane au Brésil Jenipapo gel-krema za zaštitu kože od sunca sa SPF 20






Prije nego vam krenem pisati svoje dojmove o ovoj kremi napomenuću vas da pročitate uvodi tekst gdje sam najavila kolekciju iz koje je proizvod o kojem vam danas pišem. Neću se puno zadržavati na uvodu ali ipak moram reći koju riječ o Jenipapo drvetu. Sam interesantan naziv me natjerao da ga idem malo guglati. Radi se o drvetu koje raste u Brazilu u regiji Cerrado a vjerujem da vas sve zanima kako ono izgleda pa sam odlučila ubaciti i koju fotku drveta, kao i ploda i cvijeta. 


Drvo kada cvjeta daje žute cvjetove koji imaju zaštitna i hidrirajuća svojstva a čiji se ekstrakt koristio u ovoj kolekciji a sam izgled cvijeta je inspirirao da iste boje bude cijela kolekcija.

U L'Occitane-u kažu da ovo gelasto mlijeko pomaže u sprečavanju da koža izgori dok u isto vrijeme hidratizira kožu. Iako ga koristim od momenta kad je ušao u moj dom, o svojstvima zaštite od sunca ću vam mogu pričati samo sa aspekta jutarnjeg i popodnevnog jer najjače sunce vješto izbjegavam i izlazim samo ako baš moram i kratko. Ovdje se radi o proizvodu koji je, osim činjenice da je dio limitirane kolekcije i tip proizvoda za koji trenutno vlada veliko zanimanje jer je sezona godišnjih odmora pred nama, pa je pala odluka da što prije o njemu pišem, naravno kada sam već stekla neke dojmove…

Drago mi je da je svijest o zaštiti kože od sunca kod mnogih žena porasla i da se sve više koriste proizvodi sa SPF-om te da se izbjegava sunce u periodu kad je ono najjače. Baš iz razloga što ga ja izbjegavam čak i kada sam na moru, od 12-16 (nekad i duže) sam ili u debeloj hladovini ili u hotelskoj sobi, meni je SPF 20 koji ovaj proizvod ima i više nego dovoljan.

Znači u tom periodu kada sam ga nosila je prošao test i nisam izgorila :)


O pakiranju vam ne moram puno pričati jer i same vidite ovo preslatko pakiranje na pumpicu. Nemojte da vas zavara, kako je mene, pa da mislite da se radi o sprej pumpici, ovdje se radi o klasičnoj pumpici kao i na tekućim puderima.

Količina koju izbaci jedan stisak na pumpicu mi je dovoljna da namažem cijelu ruku.




Miris je zeleni, voćno cvijetni miris, divan osvježavajući. Kada se tek nanese srednje je jačine, nakon nekog vremena ga i dalje osjetim ali ne kao kad sam ga tek nanijela.

Ono što mi se dopada je da se jako lijepo razmazuje i iako je mokar (hidratantan) osjećaj dok razmazujem mlijeko, nakon nekih 30-ak sekundi potpuno se upije u kožu. Znate već priču o meni koja sam stalno u žurbi pa mi činjenica da se brzo upija jako puno znači.

Preporučuje se da se proizvod ne drži u pretoplim prostorijama kao ni na direktnom suncu.

Za sve znalce koje zanima sam sastav proizvoda tu su fotografije sa istim te će vam to moći pomoći da ocijenite da li vam proizvod odgovara ili ne. Kako ja puno ne ulazim u same sastojke proizvoda, više sam tip osobe koju zanima da li nešto radi ili ne, to ostavljam na čitanje svima vama koje to zanima.






Cijena/količina: 49 KM/150 ml

Da rezimiram:

Dakle ako tražite proizvod srednje SPF zaštite koji nudi hidratirajuća svojstva, veoma lijepog mirisa, proizvod koji pored toga što lijepo izgleda je i veoma praktičan te se brzo upija onda bi ovo mogao biti proizvod koji vas zanima.

Moram da vas upitam da li vam se dopada izgled ovog proizvoda?


PR proizvod

Broj komentara: 10:

  1. Proizvod se čini zanimljiv, ali tvoji nokti!!! :))

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš mi je lijepo i ovo drvo, ali i cvijet, vjerujem da lijepo miriše. Ustvari ja baš volim te osvježavajuće mirise. I slažem se sa tobom , da mi je drago što vidim da ljudi sve više koriste sredstav sa SPF svakodnevno, a ne samo na moru.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Miriše baš osvježavajuće i krasno… Bilo je krajnje vrijeme da se počne dizati svijest o zaštiti kože od sunca, kako kažeš ne samo na moru nego svaki dan….

      Izbriši
  3. Miriše zaista jako ugodno a isto tako slažem se da brzo upija. Svakako je proizvod vrijedan pažnje koji bi se trebao naći u mnogim torbama za plažu ;) ... u mojoj će se nakon tvojih dojmova svakako naći jer svoje sam testere potrošila a koža žudi za još.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš jako brzo, to mi je super zaista…. nećeš pogriješiti ako se nađe u tvojoj torbi za plažu ;)

      Izbriši
  4. Jako me zanima, ali mi je trenutno preskup :( vidjet cu hocu li ga nabavljati. Vjerujem da prefino mirise jer sve njihovo je dosad bilo takvo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam htjela ulaziti u priču oko cijene jer nekom jeste puno nekom nije, ja sam se bazirala na samom proizvodu… Ali da vrijedi, zaista vrijedi…

      Izbriši
  5. sviđaju mi se te starinsko-moderne ambalaze. od l'occitana nisam još ništa kupila ali svakako planiram

    OdgovoriIzbriši
  6. ambalaža mi je divna, a tvoji nokti (koji su btw. sve ljepši) su se divno uklopili :)
    ja se držim nekih svojih provjerenih proizvoda sa SPF za tijelo, a i koristim viši faktor, tako da moram priznati da me i nije jako zainteresirala linija kad mi ju je kozmetička savjetnica u Loccitaneu predstavila

    OdgovoriIzbriši
  7. Samo zbog izgleda bih ga kupila. Preslatka bocica. :)
    Moze posluziti za proljece i jesen jer ljeti meni treba krema sa 50++ faktorom...

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)