Avon Spa Amazonian Treasures kolekcija - prvi dojmovi - MAKEUP ARENA

6/25/2014

Avon Spa Amazonian Treasures kolekcija - prvi dojmovi





Ako ste listale novi Avon katalog vjerujem da niste mogle profulati na samom početku ljubičasto-zlatne novitete predstavljene u ovom katalogu, u sklopu Planet Spa linije.

Ovi noviteti su nazvani Amazonian Treasures i predstavljeni su kao ljetnji proizvodi u borbi za očuvanje lijepe i hidrirane kože. 

Ja ću vam danas predstaviti novitete i napisati svoje prve dojmove jer ovo je tip proizvoda za koje odmah na prvu znam dopadaju mi li se ili ne pa da ne čekate dugo… Odmah da znate da nisam isprobala masku za kosu jer sam u režimu testiranja drugih proizvoda za kosu…

Trenutno važi akcija gdje se dva proizvoda mogu kupiti za cijenu od 16.90 KM.

U Avonu kažu "Dragocjena njega tijela s bogatom brazilskom akai palmom i amora bobicama. Za njegovanu kožu i kosu"

Acai bobice su poznate po posjedovanju visoke koncentracije antioksidanata koji pomažu u borbi protiv starenja kože. One rastu samo u Brazilu, na posebnim palmama u šumama Amazona.

1. Amazonian Treasures krema za ruke i stopala, 75 ml/12.00 KM
"nakon duge šetnje po toplom pijesku koži stopala i ruku potrebna je umirujuća hidratacija"


Ambalaža je obla te nisam mogla jednom fotkom obuhvatiti sastojke pa sam fotkala lijevu pa desnu stranu, ali bitno je da se sve vidi.


Moji dojmovi: Krema je dosta bogata i hidratantna i ima fenomenalan miris. Ruke su lagano ljepljive nakon što ju nanesem a već kroz nekoliko minuta osjećaj ljepljivosti nestaje. Dolazi u tubi koja stoji na poklopcu što je moj omiljeni tip ambalaže, uz one sa pumpicom naravno. Dopada mi se ideja da je napravljena krema koja je toliko bogata da može da se koristi i za stopala, a također i za laktove. Nosim je sa sobom na skorašnje putovanje jer u jednom proizvodu dobijem jedan univerzalni proizvod.

2. Amazonian Treasures maska za lice 75 ml/13.00 KM
"vraća prirodni sjaj kose i pruža dozu hidratacije i njege neophodne poslije dužeg izlaganja suncu"




Moji dojmovi: Maska je gelasta, providno roze boje. Gusta je ali se jednostavno nanosi, dok se malo teže skida te je potrebno da se više puta umijem da bih je skroz odstranila. Ne zateže, ne iritira, ne smeta ni na koji način mojoj koži. Nakon što ju skinem lice je jako mekano na dodir. Ambalaža je ista kao i kod kreme, stoji na poklopcu, što je idealno da se proizvod iskoristi do kraja.

3. Amazonian Treasures maska za kosu 200 ml/17.00 KM
"čisti i daje zdravi sjaj i potrebnu hidrataciju posebno dragocjenu tokom toplih ljetnih dana


Opet sastav na dvije fotke za bolju vidljivost.




Moji dojmovi: za ovaj proizvod moji dojmovi izostaju jer trenutno testiram druge proizvode za kosu, a nisam htjela da cijeli post čeka testiranje maske. Ja ću vam je naknadno spomenuti nakon što ju budem isprobala. Jedino što možete vidjeti gustinu i boju miris je jednako fenomenalan kao i kod kreme.

4. Amazonian Treasures piling za tijelo 200 ml/21.90 KM
"eksfolira i izglađuje kožu - upotreba tokom ljeta čini da preplanuli ten traje još duže"



Moji dojmovi: Koristi se kao i svaki piling, na vlažno tijelo se nanese manja količina pilinga i trlja se. Kako ste i vidjele na fotografiji boja je prekrasna… Dobro ja nisam objektivna jer meni je ljubičasta omiljena boja pa je razumljivo da me je oduševila. Ono što su Avonu naveli da je ovo kremasti piling je potpuno opravdano jer koža je izuzetno mekana nakon što sam se ispilingirala. Druga stvar koja je meni jako bitna kod pilinga je da ima sitne granule jer iz iskustva znam da one puno bolje odrade posao od onih krupnijih. Što sitnije i što ih je više to je piling efikasniji. Ovdje je taj kriterij ispunjen. Miris - OMG… prekrasan, prekrasan i evo opet mirišem, prekrasan :) Shvatam da je miris nešto što jednoj može odgovarati a drugoj ne, ali za moj ukus je baš takav kako sam napisala, ponavljam prekrasan. Kao i kod ostalih proizvoda, osim maske za lice kod koje je neutralan i blag, kakav je i poželjan za masku za lice.

Na kraju da sumiram kolekcija je definitivno vrijedna pažnje, moj odabir bi bio piling i krema za ruke/stopala.

Sviđa li vam se izgled ovih proizvoda i da li i na vas, kao na mene, ima utjecaj u tome da li biste ga kupile ili ne? Da li vam je i miris jednako bitan? Hoćete li probati ove proizvode?


PR proizvod

Broj komentara: 16:

  1. iskreno, kad vidim da je nešto obojano u tako intenzivne boje mičem se od toga. Mi sa osjetljivom kožom sklonom reakcijama znamo da takvi proizvodi ništa dobroga ne mogu donijeti. A i ne razumijem potrebu da proizvod bude izvana i iznutra iste boje.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potreba da proizvod bude iste boje izvana i iznutra nije must ali evo recimo meni se to jako dopada, no razumijem da se mišljenja razlikuju.
      Žao mi je čuti da ti je koža osjetljiva, pogotovo ako proizvod ima intenzivne boje pa je svakako preporučljivo da se kloniš takvih. Meni na sreću nije bilo nikakvih reakcija iako mi je koža lica poprilično osjetljiva. Lijep pozdrav

      Izbriši
  2. Jako volim Avonove Planet Spa kolekcije, a iz ove me najviše privlači maska za lice. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ih sve volimo, ja vjerujem da sam skupila sve njihove maske, možda mi jedna nedostaje :)

      Izbriši
  3. a sto ja padam na flashice šarene.... ja bih kupila samo zbog dizajna i boje :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ista stvar… meni ova linija tako lijepo izgleda da se ne prestajem oduševljavati otkako mi je stigla :)

      Izbriši
  4. Jako privlačne boje, a i sama ambalaža mi se sviđa budući da imam takvu za Face Scrub i Face Mask pa volim pod prstima osjetiti taj valoviti izrez. :D Otisak iz Avona ima predivan miris što se tiče ove linije. Rado bih ju isprobao iako sam muško. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se dopada i opet ti ponavljam drago mi je da si kao muškarac prisutan u blogosferi ;)

      Izbriši
  5. Ljubiiiičasttooo i moja najdraža boja ikad!! :D
    Nekako me najviše zanima ovaj piling.. jaoj, odoh prelistati katalog :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda smo nas dvije sestre po boji, ljubičasta je zakon :) pogledaj mu samo boju, a vjeruj mi na riječ da je jako jako dobar i eto već te vidim kako ga kupuješ :)

      Izbriši
  6. Meni se nije dopao miris pa nisam naručila, ali ovu akciju za dvije Planet spa maske za 16,90 nisam propustila :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. zato navodim da je miris individualan… eto tebi se nije dopao a ja sam oduševljena mirisom…. akcija je odlična pa je šteta propustiti kupovinu 2 proizvoda za 16.90 :)

      Izbriši
  7. Maska djeluje zanimljivo, nadam se da može parirati ostalim maskama za lice iz Avon Spa linije, pošto mi je zapala za oko, a ostalima sam jako zadovoljna.
    Ambalaža je predivna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo je hidratantna maska pa ako voliš takve onda svakako probaj :)

      Izbriši
  8. Pakovanje je divno :) Rado bih probala masku, inace su po meni Planet Spa maske odlicne.

    OdgovoriIzbriši
  9. dugo sam koristila avonove proizvode a planet spa mi je najdraza linija

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)