Golden Rose VISION ruževi, SVE NIJANSE 101-125 - MAKEUP ARENA

6/10/2014

Golden Rose VISION ruževi, SVE NIJANSE 101-125




Baš sam nešto razvukla sa ovom davno najavljenom recenzijom, ali od same pomisli da se uhvatim u koštac sa 25 ruževa jednostavno me prođe želja da krenem… Sve sam to pofotkala još poodavno ali ostalo je odabir i sređivanje fotografija. Možda vam se čini da to nije obiman posao, ali svaka blogerica će vam potvrditi da je to cijela bruka posla i to pogotovo ako ih fotkate na sebi. Desi mi se da se za jedan ruž slikam i 10-15 puta i da mi se ni jedna ne dopada. Ali onda kontam pa niti jedna od vas nije došla mene gledati nego vidjeti nijanse ruževa i odlučim da ostavim sve te ne-lijepe fotke :)

Uglavnom danas ću vam napraviti uvodni tekst o ruževima, kao i prikaz 15 nijansi jer nema smisla da više čekam da sve završim. Nastojaću u jednom, najviše dva navrata sve završiti s tim da imate na umu da neću pisati novi post nego ću naknadno dodavati fotografije u ovaj post a redovno vas obavještavati na FB-u kada uradim update. Iskreno se nadam da će najkasnije u nedjelju sve biti gotovo.

Nisam uspjela sebi kupiti ni sve nijanse Velvet Matte ruževa koje sam htjela a Golden Rose je već izbacio novu liniju i moju pažnju skrenuo prema njima. Iako su dijametralno različiti ruževi, odmah na početku da znate da mi se i ovi dopadaju. Ali evo redom.

Baš poput Velvet Matte i ovi su zaštićeni folijom koja je kako uvijek napominjem odlična za očuvanje proizvoda jednako kao što nam daje sigurnost da ruž nije diran.

Na foliji su ispisati sastojci, kao što je navedena i količina od sada već uobičajenih 4.2g koji koštaju 4-5 KM, ovisno o mjestu prodaje, koji su upotrebljivi 24 mjeseca nakon otvaranja ruža (možete komotno uduplati broj mjeseci).


Po skidanju folije dočeka nas sjajna plastika za zlatno ispisanim slovima gdje su navedeni brand, ime linije, kao i činjenica da ruž sadrži vitamin E. Poklopac se zatvara na klik, meni se to dopada. Na sredini ruža se nalazi "prozorčić" koji nam pokazuje o kojoj se nijansi radi. Mislim da je ovo odlična ideja ako ruževe držite vodoravno, meni koja ih držim uspravno ne pomaže puno, bilo bi divno da je i naljepnica sa oznakom ruža u toj boji, ali to su već moje puste želje :) Ruževi su označeni brojevima od 101-125, što vidim mnogima smeta. Ja sam uvijek više za brojeve jer ih lakše pamtim i mada ponekad pomislim da jeste zgodno imati lijepo ime za neku nijansu, ipak se ona praktičarka u meni izbori za svoje, da je broj pamtljiviji i bolje rješenje :)


Ovo su kremasti ruževi, i ako izuzmem njih nekoliko koji imaju sedefasti finiš (što ćete primjetiti na fotografijama a naknadno ću i dodati zasebnu sliku swatcheva sa sedefastim ruževima) svi ostali imaju sjajan finiš. Toliko su ugodni na usnama, da se usuđejem da ih usporedim sa meni jednim od omiljenih ruževa, puno skupljeg branda, a ovdje pričam o Dior Addict ruževima. Dvoumila sam se napisati ovo ili ne, iz razloga što to uvijek može biti pogrešno protumačeno no na kraju sam si rekla da ne smijem da se bavim time šta bi neka od vas mogla pomisliti jer me to skreće sa moje iskrene recenzije. Da se razumijemo, nisam došla ovdje pisati da su Dior i GR ruževi isti, jer niti sam se bavila sastojcima ijednog, niti vjerujem da su isti, samo kad pogledam ambalažu Dior ruževa sve mi je jasno, ali bitno je da napomenem za vas koje to zanima da im je tekstura i osjećaj na usnama jako sličan. Ako niste probale te ruževe a jeste Avon Ultra Color (Hidro Color) onda bi oni bili sljedeći s kojim bi ove usporedila. Svi su oni na isti fazon koji obećava njegu i daje predivan osjećaj na usnama, ali je zato trajnost takvim ruževima definitivno slabija strana, neka dva sata no s obzirom kako se lijepo nanosi meni je prava ljepota da ga popravljam. Kako je to obično i praksa kod ovakvog tipa ruža, pigmentacija im je srednja pa ćete kod nekih tamnijih nijansi primijetiti da dok ga gledate on djeluje dosta pigmentiran a na usnama je to već osrednja pigmentacija. Meni osobno je ovakav finiš odličan jer ne znam za vas, ali ja imam dane kada volim jači ruž ali i ove druge kada volim ruževe srednje pigmentacije, a ovi su ruževi takvi. 


Same nijanse ruževa vam neću opisivati jer vjerujem da slika govori više od riječi. ALI, slobodno me u komentarima upitajte ako želite da vam neku nijansu dodatno opišem.

Sve fotografije, osim lica koje je fotkano sa blicem jer sam odaljena i drugačije ne ide, su fotkane uz prozor bez direktnog sunca. Iako su fotkane pod različitim vremenskim uvjetima i različitom šminkom pa ćete na momente vidjeti da mi je koža više roza ili žuta na slikama gdje su usne :) sve su sasvim realno prikazane.

Swatch na ruci je rađen na unutarnjem dijelu podlaktice koja je sniježno bijela :)

Sad kad sam ispričala sve bitno, hajde da krenem sa prikazom nijansi.

101-105











106-110












111-115











Na kraju imajte na umu da nijanse ovise i o karakteristikama vašeg monitora. Na mom laptopu su, po mojim podešenjima, posve realne nijanse, ali kako to izgleda na vašem ja ne znam. Ovaj post vam treba biti samo orijentir da eventualno suzite izbor nijansi koje želite probati. Također sama boja ruža ovisi i o prirodnoj boji usana i samog tena.

NASTAVAK



116-120














121-125











Na kraju sam ih probala svrstati u neke grupe po bojama, neke boje su baš između pa spadaju i pod jednu i pod drugu boju no ja sam to uradila ovako kako jesam…

Sedefasti 

106, 116, 122

Roskaste nijane

103, 104, 108, 112, 114

Crvene/bordo/ljubičaste nijanse

113, 119, 120, 124, 125

Smeđe nijanse

101, 109, 115, 123

Nude/Boje mesa nijanse


105, 107, 110, 111

Breskvaste/narančaste nijanse

102, 117, 118, 121


THE END :)

Napokon dođoh i do kraja.









Broj komentara: 65:

  1. jedino ne bih 114 i 106, druge bih sve :D a volim ja i mat i te srednje pigmentacije, da malo usne odmorim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jelde kako se teško odlučiti :) ma normalno da mijenjamo raspoloženje a tako i želju za tim koju vrstu ruža taj dan staviti :)

      Izbriši
    2. NASTAVAK:
      125, 121, 120, u uzem izboru :D prekrasni su

      Izbriši
  2. 108 favorit <3 A tebi sve lijepo stoje :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ali ne stoje baš :/ ima ovih smeđih i sedefastih koje ne bih uzela ni da mi poklanjaju ;)

      Izbriši
  3. Svaka cast za post Jasmina! Post koji zahteva mnogo truda i vremena a ti si ga odlicno napisala i propratila super fotografijama, raj za oci :) Jedva cekam da stignu i kod nas, vec imam par nijansi na listi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :* nadam se da i kod vas stižu ubrzo :)

      Izbriši
  4. Divno divno, jedva sam cekala ovaj post! :)
    Hoces li raditi recenzije Golden Rose luxury rich color sjajeva? Svi pricaju o njima, a ja ih jos nisam vidjela u drogerijama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoću, oni su mi sljedeći na redu, a kako imaju "samo" 15 nijansi nekako sam za njih motiviranija :)

      Izbriši
    2. Juhu, vec se radujem, stvarno si sjajna! :)

      Izbriši
  5. Svaka čast za trud na postu :) ... Nijanse su zaista krasne.

    OdgovoriIzbriši
  6. 105 i 110 su mi divne, ali mi se čini da mi ne trebaju, a baš sam mislila da ću se oduševiti...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sigurna sam da ti ne trebaju a kojoj od nas trebaju samo su neki karakteri (čitaj moj) sota slabiji kad je šminka u pitanju :)

      Izbriši
    2. i 125 je baš lijep.... To što se karaktera tiče ni ja nisam neki kad je šminka u pitanju, ali zaista nisam pronašla nijednu nijansu koja me je baš oborila s nogom, mada sam slaba na nudaće i rozikaste nijanse, ali barem prema swatchevima mislim da su im prethodne kolekcije bolje od ove :D

      Izbriši
  7. koliko lepih nijansi na jednom mestu :))
    odličan je post, opet si bila na visini zadatka :)
    moram pod hitno da isprobam neki od ovih ruževa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Lena, potrudila sam se, mada sam ja tip osobe koja nikad nije zadovoljna i uvijek misli da je moglo to i bolje :)

      Izbriši
  8. Ja kad god vidim ovakav post kod tebe stvarno imam potrebu te pohvalit za trud, bravo, svaka čast! Našla sam "samo" 4 koja su mi baš krasna, 103, 105, 110, 111 :) a tebe samo ovaj smećkasti malo "ubije", svi ostali ti baš lijepo stoje! Čekam ostatak :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. smeđi mi nikako ne stoje, nikako…. baš izgledam bolesno…. ostatak uskoro :)

      Izbriši
  9. Svaka čast na ovakvome trudu. Post je savršen :)) Nisam vidjela da li je ova linija stigla kod mene u Rijeku, ali baš ću pogledati ovih dana jer mi je za oko zapelo par nijansi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti… Sigurna sam da je stiglo i kod vas, isti je uvoznik za BiH i Hr :)

      Izbriši
  10. Velika je to brojka karmina za jedan post :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Skidam kapu za ovaj post, jer jako cijenim tvoj trud koji si ulozila. GR velvet su moja opsesija od onoga treba kada sam ih vidjela na tvom blogu, a izgleda da će ista situacija biti i sa ovim ruževima :) jedva čekam da isprobam, već sam zapikala 5-6 komada :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) nadam se da će ti se dopasti jednako kao i meni :)

      Izbriši
  12. Ja sedefaste nikako ne voli, a tebi svaka čast, u post je zaista uloženo puno truda :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja, ne stoje sedefasti nikom, sreća pa ih nema puno ;) hvala :)

      Izbriši
  13. (Imaginarna)kapa dole za veliki trud Jasmina:D! Imam 105,na mojim usnama je boja kao swatch na tvojoj kozi,divno je kremast,a trajnost me je odusevila-posle sladoleda,pica,itd,ostaje boja,tj stain,eto da podelim info :) Sestri sam uzela 102,prava boja breskve,takodje je zadovoljna. A od Velvet Matte imam 12,odlican je i on,iako je mat nimalo ne isusuje:) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala… ma da boja dosta ovisi o dosta toga, zato sam i napomenula….. Kod mene nisu pretjerano trajni, ali ja stalno nešto idem zubima preko usana, pa onda lizuckam usne, ne znam šta mi je, kao da se trudim da taj ruž na usnama potraje što manje :) Pozz Kristina ;)

      Izbriši
  14. E Jasmina stvarno svaka cast!! Trebalo je sve ovo uslikati. Ja nosim mat i samo mat karmine, ali ima jako lijepih nijansi koje bih uzela u onim jako rijetkim danima kada ne nosim crveni karmin :). Sedefasti mi se nikada nisu svidjali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti :) Ja ne mogu da te zamislim bez crvene boje na usnama i mat finiša :) a vjerujem da ti jako lijepo stoji :) sedefasti ni za koga nisu :)

      Izbriši
  15. Moram priznati da ti svi lijepo stoje, ali ružičasti te nekako najviše podignu! :D Fenomenalan post, mogu zamislit koliko je truda uloženo u sve ove fotografije!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala ali smeđi nisu baš najbolji na meni… trudila se jesam, ali kako sam već gore u jednom komentaru napisala uvijek mislim da može bolje :)

      Izbriši
  16. Vracam se po ne znam koji puta, apsolutno su predivni, ovaj GR ce.me u grob otjerat, ili u najboljem slucaju u bankrot :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :) još novih nijansi stiže i nevjerovatni su koliko toga izbacuju, ubiće nas :)

      Izbriši
  17. Bas si lepo uradila slike,za sad od prvog gledanja svidjaju mi se 105 i 110. Ja bas obozavam njihove ruzeve. Jelena

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jelena, i ja volim njihove ruževe i to bi bio prvi proizvod od GR koji bih preporučila, naročito ove nove linije mat i sada ovih vision ruževa gdje nema više mirisa kakav su imali oni klasični.

      Izbriši
  18. Svaka čast na trudu! Stvarno ima nijansi za svakoga. Uvijek kad gledam tvoje ( a i kod drugih) recenzije GR kozmetike bude mi žao što mi u Varaždinu nemamo GR dućan ili barem štand. Ima nešto GR u Refanu ali to je tak jadno da strahota, a čini mi se da su i ruževi stari jer sam prošle godine kupila jednog i imao je čudni miris. A nikako da odem u Zg da se opskrbim, kad imaš malo dijete neke druge stvari su bitnije od obilaženja dućana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala… a žao mi je da ih nemate :/ ona obična linija ima malo čudan miris pa ne mora biti da je star… razumijem da se prioriteti sa dolaskom djece mijenjaju ali se iskreno nadam da ćeš uskoro naći malo vremena za svoje prohtjeve :) držim fige :)

      Izbriši
  19. Ma nevjerojatno kako ti sve nijanse lijepo stoje! Mene nekako najviše privlače nijanse 113 i 109 :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma čini ti se… gle one smeđe, loše su na meni :)

      Izbriši
  20. Sjajno draga,bas si se potrudila.Predivne su,moj favorit je 115!

    OdgovoriIzbriši
  21. Samo mi ih se pola sviđa. :D Teško se odlučiti za neku nijansu jer su stvarno lijepe.

    OdgovoriIzbriši
  22. 107 mi je od svih najljepsa, a ovi sedefasti nikad nisu po mom ukusu nekako... Sta ja znam, vazda bih mat :D

    OdgovoriIzbriši
  23. Divan post, sviđaju mi se nijanse 101 i 113 :) a i ta 110 mi se čini zanimljiva.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, pored velikog izbora lako je naći svog favorita ili nekoliko njih :)

      Izbriši
  24. Kod Golden Rose ruževa se mogu naći mnogi kvalitetni "dupes", kao npr od MAC-a. Ja za sada, poput hrčka, skuplam koje želim nijanse i upoređujem MAC i Golden Rose, tako da ću uskoro u nabavku Golden Rose, jer sam otkrila da u blizini imam ogromnu prodamnicu baš njihove kozmetike, koja me danima mami. :D Jedva čekam, dosta me toga privlači. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina, ja sam u jednom postu našla identične dupe-e a u narednom periodu ću tražiti i za još neke koje imam….
      sreća pa novčanik neće puno stradati u toj prodavnici jer kao brand su izuzetno povoljni :) što naši novčanici vole….

      Izbriši
  25. meni su roze i shimmeraste boje najljepše

    OdgovoriIzbriši
  26. Koja je boja 109? Svidio mi se na prvoj slici gdje ti je pink na kolazu , ali na kraju vidim da je to valjda nude smedja nijansa. Cini mi se da si onda pobrkala i dva puta stavila kolaz od 108, a da nema 109.
    I koji je od njih koralan? Ili su vise narandžasti?
    Sve u svemu gomila rozih mi se svidja, 105, 110, neki od onih boje mesa...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da bila je greška, hvala što si primijetila pa sam ispravila…. ah šta ću, ko radi taj i griješi :)
      nema baš one prave koraljne intenzivne jer mislim da tu nijansu ovi balzamasti ruževi ne mogu iznijeti…. ali zato ima jedna predivna koraljna nijansa među novim nijansama velvet matte ruževa… u narednih nekoliko dana ide recenzija pa pogledaj, mogao bi ti se svidjeti, ja ga obožavam :)

      Izbriši
  27. Ja imam pitanje, nevezano za ruzeve. Kako ti je kosa tako njegovana i kako je farbas? Inace plavuse to tesko uspijevaju, ali tvoja kosa je WOW. Pozdrav :)

    OdgovoriIzbriši
  28. Od sve sminke ruzevi su mi postali (opet) opsesija. Sta mi radis zeno draga... Ima nijansi za koje znam da mi ni na karnevalu ne bi stajali, ali kad vidim ove slike,dodje mi da uzmem sve... Sad stvarno, super uradjeno, posteno i svojski uradjeno... :) LEJLA (nemam racuna, pa moram bit anonimus)

    OdgovoriIzbriši
  29. fenomenalne slike, svaka čast na detaljnoj analizi. molila bih samo ako možeš da mi kažeš koji od svih ruževa ima hladan pod ton, odnosno kod kojih nijansi su zubi beli jer bih htela da izbegnem one nijanse koje čine zube žućim nego što zaista jesu. isto važi i za nove nijanse, mislim da bi to i druge devojke volele znati, jer ja bar tako gledam kad kupujem ruževe,, to mi je najbitnije. hvala još jednom na odličnim svočevima ;)ako može odgovor što pre, planiram kupovinu hi hi hi ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oh kako sam ovo davno radila da se zaista ne bih sada usudila navesti koja je hladnija da ne izvlači žutilo iz zuba, ali vjerujem da svugdje postoje testeri pa to možeš vidjeti na licu mjesta. Ako nema testera i ako bi htjela da to provjerim onda bi morala da mi kažeš koje nijanse te zanimaju pa da onda provjerim koja je hladnija :)

      Izbriši
  30. 113,120,139; 103,104,108,112,133; 115; 117,118,136,137,121,134. odvojila sam po nijansama, pa iz svake nijanse ako ima neka da zubi ne budu žuti bilo bi super. hvala na pomoći

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Malo kasnim ali zaista imam mnogo obaveza i nisam bila u mogućnosti da isprobam ovu količinu ruževa da bih vidjela da li prave zube žutima. Hajde molim te javi mi se u inbox na FB ili na email jer ovako u komentarima zaboravljam odgovoriti.

      Izbriši
  31. Malopre sam kupila nijanse 103 i 108 :) Odlicni su za one koje imaju suvu kozu, jer su polu mat, rekla bih. Mat sam imala, ali se nisu dobro pokazali kod mene, previse isusuju usne, postaruju usne.

    Iako smo obe svetle puti(jos i plavuse), primecujem da su kod mene neke nijanse mnogo izrazenije, nego kod vas, na vasim fotografijama. Dakle, sve je to individualno.

    I naravno sve pohvale za ovakav sveobuhvatan post tj. recenziju :)))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)