NEDJELJNA ZABAVA: Kako teku moje pripreme za plažu? - MAKEUP ARENA

6/22/2014

NEDJELJNA ZABAVA: Kako teku moje pripreme za plažu?





Ubrzo idemo na godišnji te već uveliko idu moje pripreme za plažu. Šta to podrazumijeva otkriću vam u narednim redovima.

Kako sam vam neki dan pokazala koji su to proizvodi koje ću ove godine koristiti na plaži, danas sam vam odlučila pisati o tome kako se to pripremam.

Dakle na nekih dva mjeseca prije otpočnem sa nekih pripremama, poslije dodajem i druge stvari i tako…

Prvo počnem piti Beta karoten, te mazati se anticelulitnom kremom. Ni sama nisam sigurna koliko mi pomognu anticelulitne, ali svake godine uporno mažem… pa kontam ako nije bolje barem se nadam da neće biti gore :)



Drugo, piling nisam stavljala na fotke jer njega radim kroz cijelu godinu, malo aktivnije pred ljetnju sezonu, skidajući mrtve ćelije oslobađam novu kožu a to mi je potrebno da bih mogla raditi druge stvari.

Jedna od njih je čupkanje dlačica… priznajem da sam jedna od žena koje se zimi isključivo briju dok ljeti čupam dlake…. Prvo ih počupam trakama za depilaciju a onda sutradan nastavljam "kosilicom" :)

Obavezno je i sređivanje peta mojim voljenim Tweezerman kamenom za pete, nakon čega ih obavezno mažem nekim kremama za stopala koja u tom momentu koristim.


Za kraj, nekih 15 dana pred more ide proces potamnjivanja. Koristim provjereno dobre St. Tropez proizvode. 

Dok kožu potamnjujem, obrve posvjetljujem. Iako moje nisu prirodno tamne, uvijek ih posvijetlim za nijansu jer nekako tako mi prirodnije izgleda uz moju svijetlu kosu dok samna plaži bez šminke. Za to koristim Čupko set za posvjetljivanje dlaka, a u nekoj narednoj Nedjeljnoj Zabavi ću vam pokazati kako to radim.


 Eto to bi bile moje pripreme pred more. Imate li vi neke posebne pripreme?


p.s. postove za period dok budem odsutna sam spremila, stoga nećete ni osjetiti kad budem daleko na brčkanju :)


Broj komentara: 38:

  1. Gdje kupujes tu cupko kremu za posvjetljivanje? U dm-u te nikad nema, barem kod mene :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ranije je bila u dm-u, nemaju je više… ja sam nedavno kupila ovu u Interex-u i baš sam se obradovala kad sam je vidjela...

      Izbriši
  2. Ja ne koristim anti-celulitne kreme, znam da SVAKA žena pa i mršavice imaju celulit ali nekako mislim da mi nije potrebno (još uvijek) :)
    A što se tiče dlaka i ja se fino počupam trakama (ovaj put sam koristila Baleine) i onda sa epilatorom. Za glatke noge vrijedi istrpiti ;) Pete stružem i zimi ako primjetim da su malo otvrdle ili suhe, ali ljeti to češće radim, ipak se tada više vide :)
    Ne koristim ništa za samo tamnjenje, ja sam jedna od onih koje na plažu ide kao Sirko XD sreća moja da ne izgaram lako XD
    i to je uglavnom to mislim...(raspisah se)

    *note* komentar o celulitu nije namjenjen da ikoga vrijeđa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma naravno da nije, ako nekog vrijeđa ne možemo tu pomoi :) svaka žena ima celulit htjela to priznati ili ne… ja ga imam, ali s obzirom koliko mi je godina zadovoljna sam koliko ga u stvari i nemam :)

      Izbriši
    2. ja ga imam jaaako malo, skoro neprimjetno, tako da još nisam krenila u borbu protiv celulita sa kremicama. Uglavnom se još držim DIY pilinga i zadovoljna sam :)

      Izbriši
  3. S ovim postom si me odvela na more, na neku plažu, brčkam se :D Odmah imam osjećaj ljeta, dosad ga nisam imala :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Zanima zbog čega je dobro piti beta karoten?
    I baš bih voljela posvijetliti obrve pa jedva čekam taj post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mislila sam da to svi znaju pa nisam dodatno pisala o tome… sorry….

      evo ti jedan dobar članak gdje piše zašto je dobro da se uzima

      http://www.centar-zdravlja.net/clanci/izgled-i-ljepota/14/287/beta-karoten-za-zdraviji-izgled-koze/

      Izbriši
    2. Autor je uklonio komentar.

      Izbriši
    3. A znala sam te općenite koristi ,mislila sam da imaš još neku prosvjetljujuću informaciju iz prve ruke :)
      Ali evo ja sam našla :Posebne napomene - Budući da beta-karoten snižava razinu vitamina E u organizmu, osobama koje dugo uzimaju pripravke beta-karotena preporučuje se dodatno uzimanje vitamina E.

      Izbriši
    4. ah nemam na žalost :) ono poznanica je da je poželjno da ga se uzima prije izlaganja suncu i radi postizanja bolje boje :)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. Tako ja to Nina nedjeljom radim, uglavnom kratko i slatko :) mada i inače nisam pobornik kilometarskih postova jer ih ni sama ne volim :)

      Izbriši
  6. Ja sam tako bijela ali doslovno bijela da mi ni st. tropez proizvodi ne bi pomogli, pitam se hoce li se ikad više njegovati blijeda aristokratska put :P ee ona bih ja bila najljepša i najzgodnija :D hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vidi aristokratska put je uvijek moderna…. ja se ovako malo zatamnim pred more, sramota me biti prebijela :) a st. tropez bi ti super pomogao, vjeruj :) poslije jednog mazanja vidi se razlika….

      Izbriši
  7. Molim Vas možete li mi reći koliko košta Balea anticelulitna krema? :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. košta 5.95, spominjala sam ju ovdje http://www.makeuparena.com/2014/05/dm-6-balea-golden-shine-cellulite-gel.html

      Izbriši
  8. Čupko ima i u CM-u :) Pripreme? Loša sam sa tim u odnosu na tebe, draga. Sad si me motivisala da se pokrenem :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. juhu… neka čupka svuda… Nadam se da si se pokrenula :)

      Izbriši
  9. Ja nemam neke posebne pripreme. Jedino na šta sam se odlučila ovo ljeto, jeste da što bezbolnije stvorim prvi "sloj" boje, jer inače obavezno izgorim (zbog vlastite neodgovornosti). Ove godine nikud bez kremica, šešira, naočala.. :)

    OdgovoriIzbriši
  10. ja idem 9 avgusta, nego imam sad 1.7 neke operacija pa moram da se trpim da vidim kako će koza da mi zaraste do mora, da neću morati i letovanje da pomeram ;(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Držim fige da sve prođe kako treba :* i da ne moraš godišnji da pomjeraš

      Izbriši
  11. Kosilica :D :D Ja je koristim tokom cijele godine, biceve ne kupujem ima par godina, samo bikini odradim brazilku pred more, da se mogu okretati do mile volje :D

    Interesuju me ovi S.Tropez proizvodi, gdje ih nabavljaš, dostava i tako to, jer sam o njima čula sve najbolje, ali naravno kod nas neće doći ni za deset godina :/

    Ugodan boravak na moru i ne opterećuj se ako ne budeš imala postova, samo nabaci koju sliku sa plaže, mora uopšte i od mene imaš "opravdano" :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam zini prelijena za kosilicu :) sviđa mi se tvoja discipliniranost… ja koliko god pokušavala da se ubijedim da mi ne treba puno vremena i da je bolje da čupak tokom cijele godine jednostavno mi ne ide…..

      St. Tropez sam kupila prošle godine na HQhairu… zaista su vrhunski i moje tople preporuke…. ne ostavljaju šarenilo, jednostavno se nanose, ma sve za 10.

      Hvala ti na lijepim željama, ali neće biti potrebe za opravdanim jer nešto postova je spremno i samo treba da kliknem na objavi :) a slike ćeš moći gledati na Instagramu ;)

      Izbriši
  12. Čime nanosiš ST. Tropez? Ja sam tražila kod nas zasebno aplikator da se kupi al slaba vajda :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nanosim sa onom rukavicom za te proizvode… kupila sam ju na ebay-u, a nekad sam je viđala u DM-u, međutim neki dan kad sam je tražila prodavačice su me gledale kao da sam pala sa Marsa a nije mi se dalo objašnjavati da sam 100% vidjela rukavicu kod njih jer očito nisu imale pojma o čemu pričam :)

      Izbriši
  13. Da li St. Tropez ostavlja tragove na odjeći kod jakog znojenja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne ostavlja tragove, neki dan sam nosila bijelu majicu i apsolutno ništa nije ostalo na njoj, mada moram reći da se ja ne znojim prejako...

      Izbriši
  14. Hhahah, i sama sam takva, ljetno razdoblje čupanje, a zimsko britvica :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. mi smo dvije ljenčugice, tepam, jer mi nekako surovo zvuči da nas nazovem ljenčugama :)

      Izbriši
  15. Jao, i ja tako, zimi brijem dlake na nogama, a leti čupam! Temeljno se pripremaš, nema šta :) Lepo se provedi na letovanju!

    OdgovoriIzbriši
  16. Odgovori
    1. piling i anti celulitne kreme da, depiliranje da, ali sa trimerom jer mi je pinceta prebolna, koza mi je postala dosta osjetljiva. sam aparat me dosta razočarao jer je kabel jako loše kvalitete, pucaju zice unutar kabela zbog cega ne dolazi do kontakta a imamo aparat istog proizvođača

      Izbriši
  17. Tekstovi su vam polupismeni ili nepismeni.
    Košta, čelije, pomjeriti, jao, ko, šta leti...ja doista ne razumijem koji je ovo jezik i što bi trebale značiti na primjer ove riječi iznad.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije čelija nego ćelija, izguglaj što ne razumiješ, ne mogu ti pomoći ;) a što se tiče pismenosti, sama si pokazala da ni prepisati ne znaš, stoga sam sigurna da ti mogu časove držati :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)